Wkeno

Hvordan man skal vurdere medisinsk marihuana

Medisinsk marihuana er lovlig i enkelte land, samt i enkelte amerikanske stater. De aktive bestanddeler i marihuana (Cannabis sativa) er referert til som cannabinoider. Tetrahydrocannabinol (THC) og cannabidiol er de primære cannabinoider som finnes i marihuana, selv om over seksti forskjellige cannabinoider har blitt identifisert. Den medisinske verdi og sikkerhet for de ulike cannabinoider, og dermed marihuana, er aktivt forsket.

Trinn

Hvordan man skal vurdere medisinsk marihuana. Forskning på sikkerheten av marihuana som et medisinsk medikament.
Hvordan man skal vurdere medisinsk marihuana. Forskning på sikkerheten av marihuana som et medisinsk medikament.
 1. 1
  Forskning på sikkerheten av marihuana som et medisinsk medikament. Den primære bekymring knyttet til marihuana involverer sin sikkerhet. Alle medisinske legemidler må være vist seg å være relativt trygg. Marihuana bruk kan resultere i en økt hjertefrekvens, noe som igjen kan utløse et hjerteinfarkt. THC kan indusere en meditativ tilstand og kan føre til det som har blitt omtalt som akutt psykose. Noen studier har også indikert at marihuana kan være forbundet med schizofreni. Imidlertid kan marihuana bidra til å forbedre visse psykiske lidelser. Dette er delvis vist ved det faktum at cannabidiol er en anti-psykotisk. Vitenskapelige studier har også vist at cannabidiol er ikke psykoaktive (vil ikke få deg høy), og kan i det minste delvis motvirke de negative psykoaktive effektene av THC. Cannabidiol er også relativt trygg. Røykt marihuana kan bidra til sykdommer i lungene, men har ikke vist seg å være altfor assosiert med lungekreft som cannabinoider kan bidra til å forebygge kreft. Cannabis sativa kan avlet for å ha svært høye nivåer av Cannabidiol og svært lavt nivå av THC. Som sådan kan sikrere typer av marihuana bli utviklet og distribuert. Den effektive dødelig dose av et stoff som er viktig, spesielt når man skal vurdere risikoen som er involvert med å ta ulike medikamenter. Det er anslått at en minimal effektiv dose av uraffinert røkt marihuana må økes million ganger for å produsere en dødelig dose av uraffinert røkt marihuana.
 2. 2
  Forskning på effektiviteten av marihuana som et medisinsk medikament. Alle medisinske stoffer må bli funnet å være effektive, i tillegg til å være sikker. Marihuana er et effektivt medikament fordi alle mennesker har cannabinoidreseptorer i hjernen og hele kroppen. Marijuana har blitt brukt med suksess som et medikament for å øke appetitten for folk som har ødeleggende sykdommer som HIV, AIDS og kreft. Marijuana har også blitt brukt med hell for å lindre glaukom og visse typer kroniske smerter. Cannabinoider fenolisk antioksidant-lignende forbindelser og har vist seg å være nevrobeskyttende (beskytte hjernen mot skader fra alkohol og andre giftige forbindelser så vel som fra traume). En fersk undersøkelse utført i en del av National Institutes of Health (NIH) sier at cannabidiol er blottet for psykoaktive effekter, er anti-inflammatorisk, og er en antioksidant. Undersøkelsen konkluderte også med at cannabidiol kan bidra til å forbedre patologier som er forbundet med diabetes og aterosklerose (se kilde av Rajesh et al nedenfor). Det er viktig å forstå at mens THC kan føre til en merkbar høy og binder seg til cannabinoid-reseptorer i hjernen, andre cannabinoider utøve sin effekt ved å binde til reseptorer utenfor hjernen, og ikke forårsaker en for å få høy. Disse cannabinoider kan være viktig for å lindre smerte og lindring eller prevensjon av forskjellige sykdomstilstander.
 3. 3
  Sammenligne marihuana til alternative, godkjente legemidler. Syntetisk THC er en godkjent reseptbelagte stoffet. Moderne cannabis-baserte legemidler som er tilgjengelige utenfor Europa (som Sativex) inneholder cannabidiol samt THC. Sativex er et standardisert ekstrakt laget av marihuana planter, og kan være en tryggere, mer effektiv medisinsk narkotika enn ren syntetisk THC. Sativex inneholder også andre aktive cannabinoider og plante bestanddeler. Ettersom det er over seksti forskjellige cannabinoider i marihuana (ikke bare cannabinoider THC og cannabidiol), har hele marihuana plante et større potensial som en mer nyttig, effektivt medikament som kan brukes til en større variasjon av forholdene. Medisinsk marihuana kan ha mindre ødeleggende bivirkninger enn noen godkjente medisiner. Opiat-baserte smertestillende, over disk smertestillende, og mange andre stoffer som kan tas i stedet for marihuana kan alle være dødelig og skadelig for kroppen hvis for mye blir tatt. Også ulike reseptbelagte legemidler er svært vanedannende. Marijuana har blitt funnet å være vanedannende, men i mindre grad enn mange andre medisiner og legale stoffer slik som nikotin. Det er også viktig å forstå at marihuana er en ikke-standardiserte anlegg, mens reseptbelagte legemidler er helt standardisert. Som sådan, kan meget spesifikke doser av legemidler som for eksempel syntetisk THC kan bli administrert, mens dosene av marihuana må estimeres. Med andre ord må de eksakte milligram av THC og cannabidiol som er levert av en dose av marihuana estimeres. Også, kan effekten av de mange andre cannabinoider som finnes i marihuana ikke nøyaktig spådde.
 4. 4
  Finn ut om marihuana kan være foreskrevet på en sikker og effektiv måte. Leger foreskrive medisinsk marihuana. Leger kan aktivt overvåke pasienter som bruker medisinsk marihuana, og dermed bidra til å sikre at marihuana blir brukt på en sikker en effektiv måte. Alle medisinske medikamenter er godkjent for bestemte medisinske tilstander. Godkjente medisinske legemidler har også blitt grundig undersøkt for å bestemme fordelene og risikoen som er involvert med bruken. I tilfelle at marihuana er en offisielt anerkjent medisinsk narkotika, kan leger og pasienter være mer trygg på at marihuana som de foreskriver samsvar med spesifikke standarder. Disse standardene bidra til å sikre sikkerheten og effektiviteten av marihuana. I tilfelle at marihuana ikke er en offisielt anerkjent medisinsk narkotika, kan legene ikke kunne foreskrive marihuana med full tillit til at marihuana vil være trygg eller effektiv.
 5. 5
  Finn ut om marihuana kan distribueres på en sikker og effektiv måte. Reseptbelagte legemidler og over mot narkotika må reguleres på en slik måte at de kun distribuert til de pasientene som trenger dem. Legemidler skal ikke være lett skaffes av personer som ikke er autorisert til å bruke dem. Noen medisinske marihuana pasienter lovlig kan dyrke sin egen marihuana i en kontrollert, regulert måte. Andre medisinske marihuana pasienter få sin marihuana fra autorisert samt uautoriserte dispensaries. Enkelte land og amerikanske delstater har vurdert å implementere dispensaries samt marihuana gårder som er helt kontrollert av lokale eller nasjonale myndigheter. Dette systemet vil bidra til å sikre at bare godkjente medisinsk marihuana pasientene får medisinsk marihuana. Denne type system ville også bidra til å sikre at pasienter er aktivt overvåkes og motta riktig dosering.
 6. 6
  Bestem tilgjengelighet og pris på medisinsk marihuana. Marihuana er en plante som vokser lett i mange forskjellige klima og geografiske lokaler. Marihuana kan også dyrkes innendørs. Dette gjør marihuana rimelig og lett tilgjengelig for alle mennesker. Hovedsak alle andre medisinske stoffer må være produsert i fabrikker og distribuert av farmasøyter. Andre medisinske medikamenter kan også være ganske dyrt.

Tips

 • Marihuana er en helhet, uraffinert anlegget. Som sådan kan den bli klassifisert som en "rå medikament". Rå stoffer er vanskelig å nøyaktig regulere, selv om det er mulig å gjøre det. Standardisert hel marihuana må dyrkes i en nøye kontrollert måte, og fordelt på en slik måte at konsentrasjonen av de aktive komponentene (spesifikke cannabinoider) holdes ved en fast, standardisert nivå. Imidlertid er det betydelig enklere å fremstille standardiserte produkter som ekstrakter fra hele planter, som ekstrakt kan lett måles og justeres for potens. Medikamenter tendens til å være svært raffinerte, standardiserte stoffer. Som sådan kan marihuana bli forhindret fra å bli godkjent medisinering, uavhengig av dens potensielle sikkerhet og effektivitet. Imidlertid er ulike medisinske råolje botaniske produkter klassifisert som kosttilskudd, og trenger ikke å være standardisert.
 • Metoden ved hvilken marihuana administreres er viktig. Røykt marihuana kan inneholde kreftfremkallende forbindelser som opprettes ved forbrenning av plantemateriale. Marijuana i sin naturlige tilstand, er imidlertid ikke karsinogent, og i virkeligheten har vist seg å forhindre kreft. Marihuana kan derfor være tryggere hvis det tas som en urte tinktur eller med en fordamper.
 • Marihuana er for tiden en tidsplan jeg narkotika i Europa. Dette betyr at det ikke kan benyttes som en standard medisinsk medikament, og at dets potensial for misbruk er meget høy. For at marihuana å være en statlig akseptert medisinsk medikament i Europa, må den omklassifisert til minst en tidsplan-medikament.
 • Bruk PubMed for å finne vitenskapelige artikler og forskning marihuana. Vokt dere for studier som ble finansiert av enheter som kan være forutinntatt (åpenlyst mot eller åpenlyst for medisinsk marihuana). Som sådan, lese en rekke aktuelle studier som er utført av ulike forskere, finansiert av ulike enheter, og publisert i ulike tidsskrifter. Noen tidsskrifter kan også bli finansiert av spesifikke regjeringer som er forutinntatt mot medisinsk marihuana.
 • Sativex er en medisinsk stoff som er en standardisert ekstrakt laget av marihuana planter. De marihuana planter som brukes til å lage Sativex blir dyrket og behandlet på en nøye kontrollert måte. Ekstraktet er standardisert for bestemte mengder av THC og cannabidiol, men også inneholder andre aktive cannabinoider og plante-avledet bestanddeler.

Advarsler

 • Marihuana er et ulovlig stoff i mange land. Selv når den brukes som en foreskrevet medisin, kan bruken medføre fengsling.
 • Bare bruke marihuana som legemiddel hvis det er lovlig foreskrevet av en lisensiert lege i en stat eller land som har legalisert bruk av medisinsk marihuana.