Wkeno

Hvordan slalom ski (vann ski på én ski)

Har du vært vannski i mange år, og lurer på om det var noen andre utfordringer for deg å møte? Hvis du tror du er klar til å gå videre til neste nivå av ski, droppe en ski og gjør deg klar til å slalom!

Trinn

Hvordan slalom ski (vann ski på én ski). Vær komfortabel ski med to ski.
Hvordan slalom ski (vann ski på én ski). Vær komfortabel ski med to ski.
 1. 1
  Vær komfortabel ski med to ski. Hvis du ikke kan komme opp på to vann ski, ski med en vil være praktisk umulig. Etter at du er helt komfortabel og har mye erfaring med ski på to ski, er det på tide å gå videre til en.
 2. 2
  Finn din dominerende foten. Dette vil være foten som går inn bak på slalom ski, da dette er den foten som gjør alt på styringen og holder all balanse. Vanligvis tilsvarer din dominerende foten med din dominerende hånd. Men dette er ikke alltid tilfelle.
  • For å regne ut din dominant fot, har noen presse deg bakfra lett, men hardt nok til at du stikke ut en fot for å gjenvinne balansen. Foten at du holder ut foran deg er din dominerende foten, og bør være i baksiden av ski. Pass på at du ikke forventer presse!
 3. 3
  Start ut med bar. Starter på baren er en god idé fordi det lar deg finne ut hvordan å balansere på en ski. Kom deg opp på to ski, og slipp den med din dominante foten i den.
  • Du kan slippe en ski mens du er på vannet ved å trykke ned med toe din. Foten skal gli rett ut. Å gjøre støvelen litt større enn vanlig hjelper å få det ut lett, og det gjør dousing innsiden med såpe før du begynner.
  • Når du får din dominerende foten ut, tar du det forsiktig inn bak boot av non dominant fot. I første omgang vil denne prosedyren være vanskelig og vanskelig, men du vil snart være i stand til å gjøre det som det er ingenting.
 4. 4
  Slippe ski på tauet. Nå er det tid for neste nivå: tauet.
  • Slippe ski på tauet. Du gjør dette på samme måte som hvordan du ville gjort på baren. Det vil være vanskelig å holde balansen, men hvis du er komfortabel med å gjøre dette på baren, bør dette være en ganske enkel oppgave. Når du har gjort det, er det på tide å gå videre.
 5. 5
  Komme opp på tauet. Dette vil være den vanskeligste delen av å lære å slalom ski.
  • Hvis din høyre fot er i fronten av ski, bør tauet være på venstre side. Hvis din venstre fot er fremover, satte den på høyre side. Dette vil hjelpe deg å holde balansen før du står opp.
  • Hold ski sentrert. Båten skal gå rundt fem miles per time (åtte kilometer i timen), som vil hjelpe deg å holde balansen. Når du er sikker på at du har funnet din indre balanse, roper til sjåføren slik at de vet å starte. La dem få fart båten rundt tretti miles per time (førtiåtte kilometer) til du får opp og er stødig, deretter gradvis avta til rundt tjue miles per time (trettito kilometer).
 6. 6
  Øv til du er komfortabel. Øv å komme opp på en ski før du kan gjøre det enkelt. Fortsett å finne balansepunktet, og øve å få opp.
 7. 7
  Prøv å gå utenfor kjølvannet. Det neste nivået til slalom ski går utenfor kjølvannet. Du kan slå til å gå ut av kjølvannet ved å bruke ryggen din fot å helle til den retningen du ønsker å gå i. Du må presse mye i starten, men med litt trening, vil du være i stand til å snu lett med mindre enn en viss bevegelse av foten. Øve om og om igjen, og kutte så hardt du kan mens du går utenfor kjølvannet. Se hvor mye spray du kan sparke opp med ryggen foten.
 8. 8
  Kutte ned på innsiden. Dette er det siste nivået, som ekspert slalomers er i stand til. Når du er utenfor kjølvannet, kutte så hardt du kan tilbake i kjølvannet. I begynnelsen vil du gå sakte ut av frykt for å treffe kjølvannet. Fortsette å øve, og du vil være i stand til å kutte ved ekstreme nivåer for å komme tilbake i kjølvannet. Du kan også få litt luft mens kutte tilbake i!
 9. 9
  Øve, øve, øve! Ikke gå for lenge uten slalåm hvis du kan hjelpe den. Praktiserer kontinuerlig skjæring, balanse, og andre viktige ferdigheter. Etter mye trening, kan du selv være i stand til å hoppe, gjøre en av åttitallet, og andre kule triks. Husk, det er alltid noe annet å lære. Gå ut der og finne den!

Tips

 • Første gang du slalom ski, bør båten ikke går veldig fort. Båten skal gå på rundt 21-25 miles per time (33,6 til 40 kilometer i timen) for en nybegynner. Etter hvert som du får mer erfaring, bør båten går fortere og fortere.
 • Nybegynnere bør bruke et tau rundt syttifem meter i lengde (ca tjuetre meter).
 • Utpeke noen i båten for å se hvor droppet ski går i vannet. Du ønsker ikke å miste det!
 • Før du kjøper en slalom ski, snakke med en erfaren skiløper som kan hjelpe deg å finne en god en for deg. Din første gang ski, bør du kjøpe to ski, og man har tilbake støvel for den andre foten. Dette vil bli billigere. Når du får mer erfaring, kan du kjøpe en ski som ble laget bare for slalom ski. Det er slalom ski med støvler som går opp midtveis i kneskålen din for ekstra støtte. Finn ut hvilke ski stil som fungerer for deg.
 • Sørg for at ski er din størrelse. Hvis du synes det er spesielt vanskelig å få opp, og at du alltid faller til den ene siden, kan du ikke bruker riktig størrelse ski. Finn en erfaren skiløper og se hva de har å si. Du kan prøve å bringe din ski til en nærliggende ski butikk for informasjon og råd.
 • Sprayen som er sparket opp fra ryggen foten er en god indikator på hvor hardt du klipper. De beste skiløpere er i stand til å få rundt ti fot (tre meter) av spray, eller mer!
 • Finne en god slalåm skiløper kan hjelpe deg å lære det grunnleggende om slalåm.
 • Ikke gå slalom ski på travle dager eller grov vann. Det vil ikke være så hyggelig, og røffe farvann er et dårlig læringsmiljø.
 • Alltid strekke før ski!
 • Hvis bunnen av ski er svart, male noe av det røde eller oransje så hvis det velter når slippe det du kan finne det lettere når du går tilbake for å hente det.
 • Aldri slippe en ski i en høy trafikk område. Ikke bare kan det bli kjørt over og ødelegge ski, kan det også ødelegge båten. Det er heller ikke veldig billig å fikse.
 • Hold på tauet stramt. Det er mange måter å holde den, men den vanligste stilen holder det som et balltre, men parallelt med bakken.

Advarsler

 • Alltid la gå i tau på slutten av et løp når du ikke er for nær en dock. Det kan være nærmere å svømme til, men hvis du ikke kan bremse ned i tide, vil du krasje.
 • Uansett hvor mye du ønsker å gå, ikke gå i ekstremt tøffe farvann. Du vil ikke være i stand til å slappe av et øyeblikk med de tunge bølgene, og du vil ikke engang ha det gøy.
 • Alltid sørge for at ski er sikret. Hvis skisko er for løs, vil det være svært vanskelig å få opp uten å falle til siden.
 • Sørg for at det er minst to personer i båten, ett som sjåfør, og en som spotter, og begge gjør jobben sin riktig.
 • Ikke gå på ski etter solnedgang.
 • Ikke slalom ski for lenge, så det legger mye press på ryggen foten. Ta pauser for vann og en sunn snack hver halve time runde på ski eller så.
 • Ikke slalom ski hvis du har skader som kunne forverret av et fall.
 • Spør legen din før slalåm hvis du ikke har vært trener for en lang periode.
 • Strekke før slalåm for å unngå å trekke en muskel.
 • Bruk alltid en redningsvest. Uansett hvor god du er, det er lov.