Wkeno

Hvordan spise sunt på en italiensk restaurant

Italienske restauranter tilbyr et deilig utvalg av ofte rike og kalori-Laden retter. Mens velsmakende, spise italiensk når ut er ikke alltid et sunt alternativ, eller en god dieter valg fordi kalorier kan snart legge opp i form av krem ​​sauser, ost fyllinger og rike pålegg. Men fortvil ikke - det er mulig å spise sunt på italienske restauranter.

Trinn

Hvordan spise sunt på en italiensk restaurant. Velg din forretter nøye.
Hvordan spise sunt på en italiensk restaurant. Velg din forretter nøye.
 1. 1
  Hopp brødet. Brød er en viktig del av de fleste italienske måltider, men det kan også være en felle for den uforsiktige. Hvitløk brød og hvitløk brødpinner tendens til å bli mettet med smør eller olje og er høy i kalorier. I mindre kvalitet restauranter, kan fettet brukes også inneholde trans-fett. Også, pass brød knop - de ser litt, men de er husing mye olje eller smør. Som for cheesy brød, hvis du skal ha pizza, hoppe over denne typen doble opp helt! Hold fatty brød forbruket til et minimum. Hvis du ikke kan hoppe over brød, noen gode alternativer er:
  • Vanlig italiensk brød, unbuttered
  • Vanlig italiensk brød ledsaget av olivenolje og balsamico eddik for dipping (gå lett på olje dyppe skjønt)
  • Bruschetta som en forrett (tomat, fersk basilikum, hvitløk og olivenolje på toppen biter av lett ristet brød) - bare være forsiktig med pesto versjoner som kan ha et høyt kalori-innhold skyldes både fett brukt og mutter innhold.
  • Spør hvis restauranten har grissini, som er tørre cracker-lignende pinner. Noen få av disse å knase i starten av måltidet kan være et sunt alternativ.
 2. 2
  Velg din forretter nøye. Mens det er deilig, kan forretter definitivt øke måltid samlede kalorier. En sunn forrett valg er marinert grønnsaker på antipasto plate. Disse er vanligvis serveres som en del av en spredning av oster og spekemat, men grønnsakene er din sunneste alternativet (og unngå salami stykker, som pleier å være fet og bearbeidet). Hvis det er sannsynlig å være ost på tallerken, be om fetaost, som det er et sunnere alternativ.
  • Ha en bolle med suppe som forrett. Å fylle opp på en skål med grønnsaker-Laden er et godt valg.
  • Være skeptisk til noe stekt (frito på italiensk). En vanlig forrett er stekt mozzarella pinner eller stekt ost kuber, som ikke er veldig sunt i form av kalorier og fett innhold. En annen typisk valg er stekt calamari ringer, men disse kan legge 800 kalorier til måltidet, så tenk nøye om å inkludere dem! Alltid foretrekker de rettene som har vært grillet, dampet eller bakt.
 3. 3
  Nyt italiensk salater (insalata). Salater kan være et godt valg i en italiensk restaurant. Bare sørg for å spørre hva dressinger er lagt og for å unngå at virke altfor rik, i noen restauranter kan du være i stand til å få en salat uten dressing eller velge en alternativ dressing. Se etter grønn / grønn / grønnsak salat, bønne salat og pasta salat valg.
  • Nyte en vanlig Caesar salat. Fortell din server å holde krutonger (kokt i fett), dressing og ekstra revet ost.
  • Kalde vegetabilske salater kan være et deilig valg, for eksempel grønn bønne og potetsalat toppes med litt olivenolje.
  • Når du velger pasta salat, sjekk dressing innhold for å unngå for mye fett eller ost.
 4. 4
  Be om halvparten av osten. Ost har en tendens til å bli funnet i en rekke italienske retter, og det kan virke vanskelig å unngå det. Trikset er å be om retter som kun har ost lagt til dem etter at de er gjort, i så fall, kan du spørre servitør for å la osten av helt eller å halvere den vanlige mengden. Faktisk ber om halvparten av normal sprinkling av ost på pizza er en god måte å fortsatt ha en smak av ost uten pizza drukner i ost.
  • Retter som du trenger for å omgå inkluderer lasagne, ravioli, cannelloni, kylling eller aubergine parmesan / Parmigiana og andre bakt pastaretter fordi disse har osten inngår som en del av kokeprosessen, og det kan ikke trekkes ut. Alternativt bestille bare en liten del (forrett størrelse) og be om masse salat eller dampede grønnsaker skal følge med parabolen.
  • Også unngå fylt pasta, som det er vanligvis ledsaget av ost av noe slag. Igjen, kanskje en forrett del være veien å gå hvis du elsket fylt pasta, ledsaget av rikelig med salat eller dampede grønnsaker.
  • Vær forsiktig med risotto måltider. Selv om det kan virke som et sunnere valg, vil det ikke være hvis det er virkelig cheesy. Spør servitøren hva det betyr før du bestiller.
 5. 5
  Velg pasta sauser som ikke inneholder fløte. Sauser å foretrekke inkluderer tydeligere tomatsaus (for eksempel pomodoro / Marinara), kastet kjøttsaus som ikke inneholder fløte eller ost, musling saus og pasta i friske urter / hvitløk og olivenolje. Sauser å unngå å inkludere noe som refererer til Alfredo (fløte, smør og parmesan) og Carbonara.
  • I form av pasta, hvis du kan, be om fullkorn pasta valg.
  • Hvis du bekymre deg karbohydratinntak, kanskje unngå pasta helt og velge en kjøtt og grønnsaker hovedrett i stedet.
 6. 6
  Finne de sunnere pizza valg hvis du velger pizza for måltidet. Pålegg kan gjøre hele forskjellen mellom en sunn pizza og fetende en. For eksempel, pepperoni og pølse pålegg er høy i fett og nitrater, noe som gjør for en ganske usunn valg. Faktisk, de fleste "kjøtt lover" stil pizza er en magnet for bearbeidet kjøtt som ikke er veldig sunt for deg, så unngå dem - hvis du kan, velg kylling eller skinke pålegg. Og ost er en drapsmann på pizza - alltid be om mindre ost eller skummet ost valg - dette er den beste tingen du kan gjøre for å redusere pizza fett og kalori whammy av pizza. Mange steder vil det gjerne en forespørsel om å senke ost beløpet, men de trenger å vite at dette er din preferanse. Et annet alternativ er å be om uten ost - det kan virke merkelig i begynnelsen, men det kan fungere veldig bra med mange påfyll og har lenge vært valget av de som ikke klarer å konsumere meieriprodukter. Vegetabilsk pålegg er det sunneste valget av alle.
  • Hvis menyen har "gourmet pizza", disse kan være et bedre valg som det er sannsynlig at restauranten er stolt av å bruke de beste ingrediensene på toppen, og det er også sannsynlig at å gjøre endringer i pålegg vil ikke være et problem. Gourmet pizza pleier også å være mindre i størrelse enn vanlig pizza.
  • Se etter rosmarin og hvitløk pizza brød som et alternativ til cheesy pizza. Den består vanligvis av en pizza deigen toppet med en liten olivenolje, noen rosmarin og hvitløk. Det kan være salte selv og deigen er fortsatt høy i kalorier, så velg en liten versjon.
  • Vanlig ost pizza er ikke et godt valg - det er likevel sannsynlig å være halve dagens kvote av mettet fett, ikke leverer mange nødvendige næringsstoffer og legger opp i kalorier.
  • Unngå tykk skorpe og ost fylt / utstoppede crust pizza - disse har mange flere kalorier enn sine tynn skorpe kolleger.
  • Ikke super-size pizza, noensinne. Det er bare flere tomme kalorier.
 7. 7
  Når det kommer til entrees (rett ble servert før hovedretten, eller mellom to viktigste kurs), de samme reglene gjelder - vær forsiktig med kremet, cheesy, stekt versjoner. Angi som kylling, fisk eller kalvekjøtt bli grillet eller broiled stedet for stekt eller sauteed. Be om å hoppe over noen panering eller stuffing også, og bestille grønnsaker på siden i stedet for pasta, pommes frites eller noen form for stekt / cheesy poteter.
 8. 8
  Hvis du er nødt til dessert (dolce), og velg en lys en. Frukt sorbet og biscotti er sunne alternativer, mens de deler dessert med noen andre gjør rikere valg mer akseptabelt. For elskere av tiramisu (fylt med rik krem ​​og mascarpone ost), forventer en del av normal størrelse til å være ca 300-400 kalorier.
  • Hvis det er en frisk frukt alternativet, kan dette være den beste måten å avslutte måltidet.
 9. 9
  I alle tilfeller, være slu som for størrelsen på porsjonene. Hvis den er stor, ikke prøv å spise alt - spise bare halvparten og ta den andre halvparten hjem for en annen måltid en annen dag. Hvis du allerede er klar over at en restaurant gjør store porsjoner, vurdere å be om en halv tjene eller bestille den samme enkelt fatet mellom to og be om en ekstra plate. Du har full kontroll over hvor mye du velger å spise av tallerkenen, så vær bevisst på størrelsen og stoppe når du er mett enn når platen er ren.
  • Del kontroll er viktig når det kommer til pizza. Bare fordi en hel pizza kan bestilles per person rettferdiggjør ikke en eneste person å spise alt på en sittende. Prøv å spise ett femtinitti skiver med mye grønn salat og enten dele resten, eller ta den med deg hjem.
  • Ikke spotter maten ned. Følg veien til den italienske og smake maten, spiser den sakte og mindfully. Ved å spise det sakte og nyter hver bit, gir du magen tid til å registrere at du har et godt måltid, og du vil ikke bli så fristet til å holde bestille mer mat.
 10. 10
  Være klar over de viktigste "kalori syndebukkene" på italiensk mat, slik at du kan ta informerte valg fra menyen. Spesielt se opp for:
  • Kremete sauser - Fettinnholdet i disse gir mye kalorier til måltidet. Også, hvis du følger en lav-fett diett, vil kremet saus blåse dagpenger.
  • Fet og buttery matvarer - alt dynket i olje eller kvalt i smør vil være en smak behandle, men det vil også treffe livlinjen. Prøv å unngå å bestille for mange elementer sannsynlig å være nedtynget i fett, men ikke frata deg selv helt som smaken faktor teller også. Og vær forsiktig med hvor mye olivenolje du liker - mens det er en sunnere olje samlet, soaks brød den opp som en svamp, som betyr at du enkelt kan legge hundrevis av kalorier til måltidet uten å realisere.
  • Cheesy noe - gode italienske måltider vil ikke drukne i ost, men mange tolkninger av italiensk mat har en tendens til å overdrive tillegg av ost, sannsynligvis fordi kundene krever dette. Dessverre er den mer ost, jo mer kalori tett måltidet. Det er en god idé å alltid be om mindre ost i stedet håper at retten vil komme frem uten for mye.

Tips

 • Ikke unnlate å ta med hva du drikker som en del av kaloriinntaket. Brus er en usunn valg som legger kalorier for ingen nytte. Velg vann (med eller uten kullsyre / mineral - Acqua minerale), små mengder vin (vino), og te eller kaffe på slutten av måltidet i stedet. Noen restauranter har smakstilsatt vann, for eksempel sitron eller appelsin vann, noe som kan være veldig forfriskende og velsmakende.
 • Fett i italiensk restaurant mat har en tendens til å komme hovedsakelig fra ost, olivenolje, smør, egg, salat dressinger, fløte og noen introduserte bakevarer eller bearbeidet mat ikke gjort på restaurant lokaler.
 • Noen ganger kan det være lurt å hengi seg til de kalori-Laden gleden av italiensk mat. For å gjøre dette, planlegge splurge inn i ukens kosttilskudd behov og gjøre opp for det ved å spise sunt etter måltid i restauranten. Og spise all rik mat i moderate mengder, holder til små porsjoner. Litt går svært langt når du lærer å sette pris rik mat i små mengder.
 • Noen italienske restauranter kan allerede ha sunne / smart valg på menyen. Se etter disse bare i tilfelle. Selv uten dette, kan det ikke skade å spørre servitørene for sine forslag.
 • Denne veiledningen gjelder restauranter utenfor Italia - spise på italienske restauranter i Italia er en helt annen opplevelse, som du må prøve hvis du har sjansen!

Ting du trenger

 • Kunnskap om italiensk menyelementer