Wkeno

Hvordan unngå genmodifiserte matvarer

Genmodifiserte (GM) mat-de er trygge eller skadelig? Mens myndighetene har godkjent GM mat som er på markedet, noen mennesker er bekymret for at det er fare for skade. Mesteparten av maten vi spiser kan inneholde ingredienser som stammer fra genmodifiserte organismer (GMO). Hvis du bor i Europa, er å unngå GM matvarer enklere siden lover krever merking. I USA og Canada, men er matprodusenter ikke nødvendig å merke hvis maten er genmodifisert eller ikke. Her er noen retningslinjer for å styre klar av GM matvarer i kostholdet ditt, hvis det er ditt valg.

Trinn

Hvordan unngå genmodifiserte matvarer. Bli kjent med de vanligste programmene av genmodifisering.
Hvordan unngå genmodifiserte matvarer. Bli kjent med de vanligste programmene av genmodifisering.
 1. 1
  Bli kjent med de vanligste programmene av genmodifisering. Dette er produkter (og deres derivater) som er mest sannsynlig å bli genmodifisert:
  • Soyabønner - Gene tatt fra bakterier (Agrobacterium sp stamme CP4.) Og settes inn i soyabønner for å gjøre dem mer motstandsdyktige mot ugressmidler. Se Hvordan leve med en soya allergi for mer informasjon om å unngå soyaprodukter
  • Corn - Det er hovedsakelig to varianter av genmodifisert mais. Man har en Gene fra jord bakterien Bacillus thuringiensis satt til å produsere Bt toksin, som gifter Lepidoteran (møll og sommerfugler) skadedyr. Det er også flere hendelser som er resistente mot forskjellige ugressmiddel. Tilstede i og glukose / fruktose som er utbredt i et bredt utvalg av matvarer i Europa.
  • Raps / Raps - Gene lagt / overført til at verktøyet mer motstandsdyktig mot ugressmiddel.
  • Sukkerroer - Gene lagt / overført til at verktøyet mer motstandsdyktig mot Monsantos Roundup ugressmiddel.
  • Bomull - konstruert for å produsere Bt toksin. Frøene blir presset inn bomullsfrøolje, som er en vanlig ingrediens i vegetabilsk olje og margarin.
  • Meieri - Kyr injisert med GE hormon rBGH / rBST, muligens matet GM korn og høy.
  • Sukker. I 2012 FDA godkjent GMO Bete Sukker for å få lov til å bli solgt på markedet under navnet.... "Sukker" Så nå, når vi går til å kjøpe "All Natural" Breyer er Ice Cream, kan vi ikke engang vite sikkert at vi faktisk spiser vanlig naturlig rørsukker. Hvis du ser "rørsukker" det er en god sjanse det er ikke GMO. Dette er en av de største frustrasjonene med merking, som sukker er i så mange ting, og vi kan unngå mat som muligens har GMO sukker, men egentlig ikke.
  • Papaya.
  • Zucchini.
  • Mais selges direkte til forbruker på veikanten stands / markeder. Kjøpe økologisk mais, popcorn, mais chips bare.
  • Bakevarer: Ofte har ett eller flere av de vanlige GM ingredienser i dem. Hvorfor trenger vi mais eller soya i våre brød, snacks eller desserter? Det er vanskelig å finne mikser å bruke også. Noen merker unngå GMs, finner en du liker og prøve å feste med det. Organic er ett alternativ, lære å lage mat brownies, etc, fra grunnen av med dine egne økologiske oljer er en annen.
 2. 2
  Kjøp mat som er merket 100% organisk. Den amerikanske og kanadiske myndigheter tillater ikke produsentene å merke noe 100% økologisk hvis at maten er genmodifisert eller blitt matet genmodifisert fôr. Du kan oppleve at økologisk mat er dyrere og annerledes i utseende fra konvensjonelle produkter.
  • Også, bare fordi noe sier "økologisk" på det betyr ikke at den ikke inneholder GMs. Faktisk kan det fortsatt inneholde opp til 30% GMs, så pass på at etikettene si 100% økologisk.
 3. 3
  Trusted økologisk sertifisering institusjoner omfatter QAI, oregon tilth, og CCOF. Se etter sitt godkjenningsmerke på etiketten av product.USDA økologiske standarder bleke i forhold, ikke anser et produkt 100% økologisk hvis det er bare USDA Organic Certified.
  • Dette gjelder for egg, samt. Egg merket "frittgående", "naturlig", eller "frittgående" er ikke nødvendigvis GE-free, se etter egg for å være 100% organisk.
 4. 4
  Gjenkjenne frukt og grønnsaker label tall.
  • Hvis det er en 4-sifret nummer, maten er konvensjonelt produsert.
  • Hvis det er et 5-sifret nummer som begynner med en 8, er det GM. Men ikke stole på at GE matvarer vil ha en PLU identifisere det som sådan, fordi PLU merking er valgfritt.
  • Hvis det er en fem-sifret nummer som begynner med en 9, er det
   økologisk.
 5. 5
  Kjøpe biff som er 100% gress-matet. De fleste storfe i USA er gress-matet, men tilbringer den siste delen av sitt liv i feedlots hvor de kan gis GM mais, der formålet er å øke intramuskulært fett og marmorering. Hvis du ønsker å holde seg borte fra GM0s, sørg for buskapen var 100% gress-matet eller beite-fed (noen ganger referert til som gress-ferdig eller beite-ferdig).
  • Det samme gjelder kjøtt fra andre planteetere som sauer.
  • Det er også liten mulighet for at dyrene ble matet GM alfalfa, men dette er mindre sannsynlig hvis du kjøper kjøtt lokalt.
  • Med andre dyr enn drøvtyggere som svin og fjørfe som ikke kan være 100% gress-matet, er det bedre å se etter kjøtt som er 100% økologisk.
 6. 6
  Oppsøk produkter som er spesielt merket som ikke-gm eller GMO-fri. Men det er sjelden å finne produkter merket som sådan. Du kan også undersøke nettsteder som liste selskaper og matvarer som ikke bruker genmodifiserte matvarer, men vær oppmerksom på at informasjonen er ofte ufullstendige og motstridende interesser ikke kan erklæres.
 7. 7
  Handle lokalt. Selv om mer enn halvparten av alle GM mat er produsert i USA, kommer det meste av det fra store industrielle anlegg. Ved å handle på bondens marked, registrerer deg for et abonnement fra et lokalsamfunn Støttet Agriculture (CSA) gården, eller nedlatende en lokal co-op, kan du være i stand til å unngå GM-produkter og muligens spare penger samtidig.
  • Flere og flere små gårder tilbyr korn og kjøtt direkte til kundene, i tillegg til vanlig takst (grønnsaker, frukt, urter).
  • Shopping lokalt kan også gi deg muligheten til å snakke med bonden og finne ut hvordan han eller hun mener om GMO og hvorvidt de bruker dem i sin egen drift.
 8. 8
  Kjøp hele matvarer. Favorisere mat som du kan lage mat og forberede deg, heller enn mat som er behandlet eller forberedt (f.eks alt som kommer i en boks eller en pose, inkludert hurtigmat). Det du taper i komfort, kan du komme i penger spart og tilfredshet oppnådd, samt økt trygghet. Prøv å lage et måltid fra bunnen av en eller to ganger i uken - du kan nyte det og bestemmer seg for å gjøre det oftere.
 9. 9
  Dyrk din egen mat. På denne måten vet du nøyaktig hva som ble dyrket, og hva som gikk inn vokser den.

Tips

 • På kjeden og ikke-kjeden restauranter, kan du spørre hvilke, om noen, av sine matvarer inneholder GMs, men servitører / waitresses og kjøkken ansatte er ikke sannsynlig å vite. Be dem om å finne ut hva oljer de koker med. Det er vanligvis en av de fire store: mais, soya, raps eller cottonseed. Du kan be om smør å bli brukt i stedet, men disse er ofte produkter av ku som spiste GM mais fôr, er det en sekundær produkt.
 • Produsenter som plateselskapet deres mat GM-fri er ikke å gjøre noen helsepåstander om produktet.

Advarsler

 • Hvis du vokser dine egne planter fra frø, sørge for at selskapet har tatt "safe frø pant".