Wkeno

Hvordan ta vare på tennene dine

Lyst til å sørge for at blir tatt godt vare på? Det er veldig viktig å ha gode muntlige helsevaner fordi en tannlege problem kan ha flere negative konsekvenser enn du noen gang kan forestille deg!

Hvis du virkelig ikke ta vare på tennene, vil det ikke være lenge før hulrom og usunn tannkjøttet gjøre munnen veldig, veldig sår. Spise måltider vil være vanskelig. Du vil ikke føle deg som smiler mye heller. Denne artikkelen vil hjelpe deg ut!

Trinn

Hvordan ta vare på tennene dine. Bruk en tørr børste for de to første minuttene av rengjøring.
Hvordan ta vare på tennene dine. Bruk en tørr børste for de to første minuttene av rengjøring.

Å pusse tennene

 1. 1
  Puss tennene grundig minst to ganger om dagen, for to minutter hver gang. Sørg for at du pusser på alle sider av tennene, og få din tunge. Du kan spørre tannlegen din (e) for en demonstrasjon. Det er best å gjøre en av disse ganger før du går til sengs, som munnen ikke har den samme spytt beskyttelse når du sover som det gjør i løpet av dagen. Hvis du kan, børste etter lunsj også. Børsting i løpet av dagen vil redusere skadene forårsaket av plakk biprodukter og giftstoffer.
  • Hver tann har fem forskjellige sider, en tannbørste renser bare tre av de fem sidene. De to andre sidene er der mye av ødeleggelse og sykdom (og ikke minst stygg lukt) stammer: i mellom områder. Disse to gjenværende sider krever tanntråd eller små inter-dental børster som kan nå i mellom og under kontaktpunktene av tennene. Tannkjøttsykdom er knyttet til livstruende sykdommer som hjertesykdommer, slag, diabetes, og for tidlig lav fødselsvekt.
 2. 2
  Bruk en tørr børste for de to første minuttene av rengjøring. Det er ikke den tannkrem som "renser" tennene, er det den mekaniske delen av bust i fysisk kontakt med tannen overflate som fjerner plakk (et levende bio-film full av mikroorganismer som forårsaker sykdom). Du kan gjøre en fantastisk jobb å pusse tennene med en tørr børste og skylle med vann (selv om tennene ikke vil ha nytte av fluor).
 3. 3
  Tilbring tid flytte bust på og under tannkjøttet, hvor det er viktigst å rengjøre. Tannkrem kan gå videre etter disse to minutter, og du kan ha nytte av fluor, bleking, fungerer flekkfjerning eller hva bedre for deg fordi det er brukt til en fin ren overflate.

Floss tennene

 1. 1
  Floss tennene daglig, og etter all mat som vil holde fast i tennene (dvs. maiskolbe, karamell, peanøttsmør, etc.). Dette renser de andre sidene av tennene dine som du ikke kunne nå med tannbørsten din.
 2. 2
  Bruk en tunge skraper. En tunge skraper er en viktig del av munnhygiene som også vil gjøre underverker med foreldet, stinkende ånde. Bruk den til å fjerne plakk på tungen, som vil friske pust og antagelig forsinke opphopning av plakk på tennene. Alternativt kan du bruke tannbørsten til å rengjøre tungen.

Bruk munnen vask

 1. 1
  Finn en fluor munnvann. Fluor munnskyllevann bidra til å styrke tannemaljen. Lære barn i alderen seks og tolv gode skylle ferdigheter for å hindre svelge. Følg instruksjonene på flasken. Rett før du kom til sengs er en god tid.

Velg matvarer med omhu

 1. 1
  Unngå småspising hele tiden. Snacking hele tiden kan føre til plakk bygge opp på tennene, noe som kan øke risikoen for å få hull i tennene.
 2. 2
  Unngå sukkerholdig og / eller klissete matvarer. Sukker feeds bakterier i munnen, som deretter skille ut stoffer som bryter ned tannemaljen.
  • Spis mye grønnsaker, og drikke vann i stedet for brus eller juice.
 3. 3
  Husk at fruktjuice er full av syrer og naturlig sukker. Hold drikker disse til et minimum eller bare drikke dem ved måltid ganger, når spytt flyter mest.
 4. 4
  Prøv å tygge mindre frø. Det kan gi sprekker i dine jekslene.

Gå til tannlegen

 1. 1
  Gå til tannlegen minst hver sjette måned og hver gang du har et problem med tennene. Planlegg en profesjonell rengjøring med en registrert tannpleier. # Besøk tannlegen to ganger i året og være en "informert helsevesenet forbruker" og ta hensyn til hva som skjer. Spør din tannpleier hva dine probings er ved hvert besøk! (De bør være mellom 1 mm og 3 mm dypt.)
 2. 2
  Viktigst: I tillegg til å se etter tegn på hulrom eller tannkjøttsykdom kan tannlegen og tannpleieren gi deg tilbakemelding om hvor effektiv fjerning av plakk hjemme er, og enda viktigere hjelpe deg å lære den beste måten å børste og floss. Du må vite hvordan du skal unngå problemer ved å ha dine ferdigheter evalueres. Hvis du ikke er effektive med tanntråd og tannpuss teknikk, er du bare kaster bort tiden din og samtidig la døren stå åpen for smitte og sykdom. Hvor mange ganger om dagen du børste og tanntråd, eller hvor lenge du bruker på børsting er alle sekundære til din grad av ferdighet å bruke dem. Det hele koker ned til hvorvidt du effektivt kan komme og fjerne den heftende biofilm rundt hver og en av tennene, på og under tannkjøttet. Spør din tannpleier til å se på teknikken og jobbe med deg! Det er det vi er der for!

Tips

 • Bruk munnen vask etter børsting.
 • Bytt tannbørste hver tredje måned.
 • Forsøk å drikke melk, som det er høy i kalsium. Kalsium bidrar til bein og tenner til å vokse sterkere.
 • Drikk sure drikker (slik som juice og brus) med et sugerør. Væsken vil ikke kontakte tennene, og derfor ikke råtner emaljen.
 • Ikke glem å pusse baksiden av tungen din og den øvre gane av munnen.
 • Bruke ekstra tid på de bakerste tennene langs tannkjøttet-linjen, holder bust i en 45 graders vinkel peker mot tannkjøttet, som plakk og andre bakterier kan bygge opp lett der på grunn av spytt stream.
 • Gjør det til en vane å drikke med sugerør, da dette styrer (muligens sukkerholdig) drikke bort fra tennene.
 • Bruk en grundig, effektiv teknikk med en langsom sirkelbevegelse rettet på og under tannkjøttet, inne og ute, oppe og nede. Pusser for hardt kan slipes tannkjøttet eller få dem til å falle og / eller blø, når du pusser for myk vil gjøre noe for å bli kvitt plakk / biofilm.
 • Rett bust mot tannkjøttet og pensle innsiden og utsiden av tennene i en liten sirkulær bevegelse.
 • Når du børster de bakerste sidene av fortennene, hold tannbørsten oppreist (vertikal) og flytte den opp og ned langs den enkelte tann - både nedre og øvre buer. Gjenta flere ganger for hver tann.
 • Hvis du røyker, vil du være mer utsatt for dårlig ånde, tannkjøtt infeksjon og bentap. Dessuten hindrer det deg i å oppleve den ekte smaken av mat og drikke.
 • Tyggegummi mellom måltider, spesielt hvis tannkjøttet er søtet med xylitol, bidrar til å holde munnen fuktig, og tennene renere, som begge er bra for tennene.
 • Når du bruker munnvann, bruk som anvist på flasken, lese alle instruksjoner før du bruker produktet.
 • Bulimi kan skape kaos på tennene, forårsaker irreversible skader fra sterk syre i magen som kommer tilbake opp i munnen mens regurgitating. Når du har en sjekk opp hos tannlegen, er denne ødeleggelsen godt synlig for dem.
 • Nye reseptbelagte tannkremer er nå tilgjengelig som faktisk kan reversere tidlige lesjoner (hulrom) ved remineralization og også bringe ekstra beskyttelse til de områdene i ferd med å bryte ned. Spør din tannlege eller tannpleier om disse produktene... de er et betydelig gjennombrudd i å hindre forråtnelse!
 • Forstå at når du pusser tennene, trenger du ikke mye tannkrem, bare presse ut litt på størrelse med en ert.
 • Bruk en lineær bevegelse for å børste de beste sidene av tennene (tyggeoverflatene).
 • Alle har millioner av bakterier som lever i munnen som har ett mål: å finne en hard overflate for å holde seg til og vokse inn i et fellesskap. Dette skjer raskt og automatisk, enten vi vet det eller ikke, tjuefire timer i døgnet, og 365 dager i året. Det kan ikke unngås fordi våre bakterier er en del av oss og presentere enten vi liker det eller ikke. Når de feste seg til en tann overflaten, danner de det som kalles "plakk" - den usynlig film som strøk tennene. Du har sikkert følt denne "fuzzy genser" følelse på tennene dine når du våkner opp om morgenen og kjøre tungen langs utsiden av øvre del av ryggen tennene ved siden av kinnet ditt. Ta vare på tennene innebærer forstyrre plakett ved hjelp av fysisk kontakt med tanntråd og tannbørste bust.
 • Floss tennene før børsting. Dette er slik at plakk fra utsiden og innsiden av tennene blir forskyves også bli drept når du pusser.
 • Etter å ha en særlig sukkerholdig drikke, vil vaske munnen med vann eller melk å kvitte seg med skadelige syrer.

Advarsler

 • Ikke ha munnen piercinger. Det produserer mikro-sprekker i tennene som kan brytes tannhelsepersonell stykker.
 • Less is more. Ikke floss, børste tennene, eller skrape tungen for grovt. Over-børsting eller grov tanntråd kan forårsake tannkjøttet å trekke seg tilbake.

• Ikke bruk en børste med fast bust, da dette vil skraper i vei på det beskyttende laget som strøk tennene.

 • Unngå biting objekter / negler. Det kan føre til ørsmå sprekker og / eller sprekker i tennene.
 • Ikke svelge munnvann eller tannkrem. Etter børsting, spytte ut tannkrem og skylle munnen godt med vann.
 • Aldri pusse tennene rett etter et stort måltid. Vent omtrent en halv time, og deretter gå. Ellers kan du skade emalje!
 • Ikke ta medisiner ikke er foreskrevet av en tannlege. Noen legemidler fungerer forårsaker friksjon med tannkjøttet som driver å tannkjøtt irritasjon og betennelse.
 • Noen tannkrem anbefales ikke å brukes daglig hvis de er for sterke Sjekk etiketten på din tannkrem for detaljer.
 • Ikke tygg tyggegummi hele tiden. Det vil føre til problemer artikulære og tann hulrom.
 • Ikke kutt tråder med tennene fordi det vil føre til slutt til ekstrem følsomhet.
 • Unngå å bruke tannpirkere. De fører til tannkjøttsykdom.

Ting du trenger

 • Tannkrem
 • En god kvalitet tannbørste, elektrisk eller manuell, (myk stritter).
 • Tanntråd
 • Tungen renere (Kan bruke tannbørsten).
 • Sukkerfri tyggegummi (til bruk under og etter måltider), kan også bruke whitening tyggegummi!
 • Munnen vask (Det kan bidra til å gjenopprette noen emalje). Hvis du har svak emalje bruk pronamel tannkrem.
 • Tannpirkere (For å få alt ut)