Wkeno

Hvordan takle impulsiv aggresjon

Aggresjon kan lage alle slags problemer i livet. Her er noen gode tips og info om hvordan du arbeider med impulsive aggresjon.

Trinn

Hvordan takle impulsiv aggresjon. Forstå hva aggresjon egentlig er.
Hvordan takle impulsiv aggresjon. Forstå hva aggresjon egentlig er.
 1. 1
  Forstå hva aggresjon egentlig er. Aggresjon er store følelser med destruktiv atferd lagt til. De destruktive atferd kan være rettet mot seg selv, andre mennesker, eller ting.
 2. 2
  Lær om de følelser som ligger til grunn for aggressiv atferd. Følelser er en naturlig og sunn del av livet. Selv om aggresjon ser ut som sinne, er det ofte en atferd basert på frykt. Når noen er redd, kan de raskt flytte inn Fight or flight mode. Personer som er utsatt for aggresjon er vanligvis viser Fight aspekt av frykt. Ofte har de ikke engang klar over at de er redde, fordi det ser og føles så mye som sinne. Frykt for avskaffelse eller latterliggjøring er vanlige frykt i en aggressiv person. Denne frykten er så sterk at det kan føles å den personen som de kjemper for livet sitt, selv om logisk de vet de ikke.
 3. 3
  Uttrykke frykt og sinne på sunne måter. Følelser er bare energi beveger seg gjennom visse deler av kroppen. (Anger energi ligger i ryggen, flytte opp på baksiden av halsen, siden av hodet og kjevene. Frykt er i magen, og beveger seg oppover) Puste med følelser, bevege kroppen på måter som beveger energi, og spiller med energien vokalt er alle måter å kunne bevege energien opp og ut av kroppen. Selv sier "Jeg er redd" eller "jeg er sint" kan være nyttig.
 4. 4
  Velger å uttrykke følelser, i stedet for den destruktive atferd. Bevege kroppen til å flytte følelser ut gjennom kroppen er sunt. Bruker kroppen for å skremme, straffe, lufte, eller angripe deg selv eller andre er en usunn valg, og vil trolig føre til problemer.
 5. 5
  Kommunisere om følelser når du er klar over dem. Å si "Jeg følte meg redd når jeg så deg snakke med han fyren på festen" eller "Jeg føler meg redd du kommer til å finne noen du liker bedre enn meg" kan hindre handlinger av aggresjon, fordi ting blir behandlet i sanntid.
 6. 6
  Få litt rådgivning eller coaching for å slappe av problemene som ligger til grunn for frykt og destruktive atferd. Det er fullt mulig å endre aggressive tendenser raskt når de får riktig støtte.

Tips

 • Hvis partneren din er å vise aggressive tendenser mot deg, er det viktig å skape sunne grenser for deg selv umiddelbart. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, søke rådgivning eller coaching for deg selv.