Wkeno

Hvordan unngå irriterende et sår

Et magesår oppstår når mageslimhinnen eller den første delen av tynntarmen begynner eroderende. Hvis du er diagnostisert med en magesår, kan din medisinske leverandøren foreskrive syrenøytraliserende midler, syre blokkere eller antibiotika for å redusere smerte. I tillegg til å følge legens behandling plan, er det flere ting du kan gjøre for å hindre fremtidige bluss-ups. Hvis du vil vite hvordan du kan unngå irriterende en sår, bruk følgende tips.

Trinn

Hvordan unngå irriterende et sår. Finn ut hvilke anti-inflammatoriske medisiner er trygge å ta.
Hvordan unngå irriterende et sår. Finn ut hvilke anti-inflammatoriske medisiner er trygge å ta.
 1. 1
  Finn ut hvilke anti-inflammatoriske medisiner er trygge å ta. Paracetamol er anbefalt over aspirin, naproxen, ibuprofen og andre rusmidler i klassen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Men hvis du har resept NSAIDs som du tar på en daglig basis, kan en prostaglandin analog, som Pepto Bismol, være foreskrevet. En protonpumpehemmer kan også bidra til å redusere magesyre.
 2. 2
  Redusere forbruket av alkoholholdige og koffeinholdige drikker. Studier viser at alkohol og koffein irritere magen og tarmen fôr, noe som kan føre til blødning og betennelse. De kan også føre til at syrenivået i magen til å stige raskt, noe som kan føre til ytterligere smerte og halsbrann.
 3. 3
  Slutte å røyke og unngå passiv røyking. Kjemikalier i sigarettrøyk kan svekke mageslimhinnen, noe som irriterer nåværende magesår eller kanskje til og med føre til nye sår å utvikle. Sigarettrøyk forårsaker en økning i mage-syre, som kan irritere en sår.
 4. 4
  Ta smarte matvalg. Pasienter med magesår bør unngå kosthold rikt på rødt kjøtt, stekt eller fet mat, og raffinerte matvarer som mel eller sukker. Dietter tunge i disse matvarene kan føre til ytterligere sår irritasjon og en økning av magesyre. Kosthold rikt på fullkorn og fiber rik mat, med begrenset meieri, bidra til å kontrollere produksjonen av magesyre.
 5. 5
  Spis måltider i henhold til en vanlig timeplan. Et magesår lidende er ikke anbefalt å spise sporadiske måltider som varierer i størrelse. Det kan føre til forstyrrelse i den normale produksjonen av magesyre, og ender opp med irriterende en sår. Holde måltider små, og spise 5 til 6 ganger om dagen med jevne mellomrom, kan flate ut magen syre.
 6. 6
  Ta alle foreskrevne medisiner. Hvis helsepersonell har bestemt magesår var forårsaket av Helicobacter pylori (H. pylori), antibiotika er nødvendig for å utrydde bakterien. Ifølge Mayo Clinic, blir 70% til 90% av magesår relatert til tilstedeværelsen av denne bakterien. Den H. pylori fører til økt sår irritasjon, særlig etter måltider og om natten.
 7. 7
  Redusere stress. Selv om det er en lav korrelasjon mellom stress og sår smerte i det medisinske miljøet, noen sår lider finner at når følelsesmessig stress i livet deres stiger, så gjør sår irritasjon.