Wkeno

Hvordan utsette og likevel få alt ferdig

Den menneskelige rase elsker å utsette ting. Selv mennesker ser utsette så ineffektiv bruk av tid, tar effektivt sommel faktisk komplekse tid ledelse og kan holde deg fra å bruke for mye tid på aktiviteter som ikke tilfører svært mye til livskvalitet.

Trinn

Hvordan utsette og likevel få alt ferdig. Hvis du ikke har noe grunn i de neste timene, ha det litt gøy.
Hvordan utsette og likevel få alt ferdig. Hvis du ikke har noe grunn i de neste timene, ha det litt gøy.
 1. 1
  Gjør en. Tenk på hva du har å gjøre. Gjør en gjøremålsliste på datamaskinen slik at du kan se alt, omorganisere elementer, sette elementer inn i kategorier, og slette dem når de er ferdig. Med en skriftlig liste, vil du ikke glemmer noe (selv om du ikke noen gang faktisk gjør det hele). Eller du kan lage en mental liste, men da vil du kjøre selv gal prøver å huske alt i hodet ditt.
 2. 2
  Prioriter basert på datoen at der hvert element må fylles ut. Første prioritet går til ting som er noen timer unna (f.eks et papir på grunn ved 8 am), siste prioritet til ting som er en uke unna. Faktor i hvor mye tid som er nødvendig for hver oppgave (lese Krig og fred vs skrive en 200-ord refleksjon på dine matvaner).
 3. 3
  Hvis du ikke har noe grunn i de neste timene, ha det litt gøy. Anbefalt:, spille dataspill, gjøre kunst, dans, gå på oppdagelsesferd, tv, matlaging et gourmetmåltid, etc.
 4. 4
  Hvis du har noe grunn i de neste timene, frykt ikke. Enkelt komme i gang... liksom. Hvis du har et papir for å skrive, åpne opp et tekstdokument og skriv inn navn og dato i overskriften og kanskje den første linjen. En ville være et godt sted å starte hvis du er den typen person.
 5. 5
  Starte noe annet. Åpne opp et vindu av din favoritt nettleser og begynne å surfe. Flotte steder: wikier, reisenettsteder om bortgjemte nasjoner (f.eks Mongolia), blogg nettsteder, etc. Hvis du er mindre internett tilbøyelig, TV, musikk, spill, osv., er gode ting.
 6. 6
  Reise frem og tilbake mellom "produktive" og "moro". Få jobben gjort litt etter litt i stedet for å fokusere utelukkende på ønsket element. Når du innser at du bare har en time eller to til venstre, spenne ned litt mer og få mer arbeid gjort.
 7. 7
  I siste øyeblikk, slutt opp uansett hva du skal gjøre og ferdigstille den (skrive det, rydde opp, etc.).
 8. 8
  Slå den på! Vise det fram!... Uansett hva det er!
 9. 9
  Ta en kort lur fordi du sannsynligvis ikke få noe søvn. Satt flere alarmer på 5-minutters intervaller og få opp etter ca to av dem har gått av. Sørg for at du faktisk får opp, skjønt.
 10. 10
  Gjenta trinn 4-9 etter behov.
 11. 11
  Gå tilbake til noen morsomme ting for en liten stund... Analyser på nytt å gjøre listen mens du er i gang.

Tips

 • Føl deg fri til å slette ting fra din dersom du vet at du ikke kommer til å gjøre dem eller tiden har gått.
 • Fleroppgavekjøring: spise mat mens de gjør morsomme ting og gradvis få arbeidet gjort.
 • Vær klar til å spenne ned og gjøre alt på den ekstreme siste minutt.
 • Når du er ferdig med noe på listen over gjøremål, like før du sletter dette elementet, belønne deg selv ved hyl og skriker og generelt feire hva en produktiv person du er!
 • Tillat deg selv å gjøre morsomme ting å distrahere deg selv slik at du er mindre stresset ut om hele ildprøve for en stund.
 • Hvis du er i, snakk med professorer eller TAs. Det vil hjelpe dem å gjenkjenne deg og de vil tro at du bryr deg mer om arbeidet ditt.
 • Tilstanden selv å bli vant til å få litt søvn. Sove i blokker på 90 minutter synes å være ganske effektiv.
 • i helgene.
 • Starte ting på forhånd litt av, sier lese 20 sider av krig og fred... den måten kan du si at du startet det tidlig og du vil være stolt av deg selv og gi mer troverdighet til dine argumenter for arbeidet ditt.

Advarsler

 • Vær forsiktig med koffein. Ikke bli for avhengig, og pass på at du ikke overdose, fordi det kan sette en kurv i sommel din.
 • Ikke mister for mye søvn. Mangel på søvn kan påvirke din evne til å gjøre mange ting, for eksempel kjøre bil, holde en grei samtale, tenke logisk, og med bruke en blyant. Det gjør vondt også immunforsvaret.
 • Ikke alt som haster er viktig. Kanskje du har en kupong for 5€ rabatt et tilfelle av brus på matbutikken, men den utløper i morgen (haster). Ikke ta verdifull tid borte fra ting som er viktigere bare fordi noe relativt uviktig har en tidsfrist. Du kan bare bestemme at det presserende-men-ikke-viktig element er ikke verdt å gjøre likevel. Eller du kan gjøre det uviktig-men-moro ting en pause i slit.
 • Sleeping primært i helgene vil drepe ditt sosiale liv.