Wkeno

Hvordan vite når du skal søke legehjelp for halsbrann

Nesten alle mennesker opplever halsbrann på et tidspunkt i livet. I de fleste tilfeller er det halsbrann forbigående og vanligvis løser seg selv. Ingen behandling er nødvendig bortsett fra noen trinn til ubehag det fører til. Men det er tider når halsbrann er en forløper til mer alvorlige sykdommer eller problemer. Derfor er det viktig å vite når en halsbrann er eller ikke er bare en typisk episode. Her er noen trinn for å hjelpe deg når det er på tide å søke legehjelp for halsbrann.

Trinn

Hvordan vite når du skal søke legehjelp for halsbrann. Sammenlign alvorlighetsgraden av den aktuelle halsbrann episoden til alvorlighetsgraden av foregående.
Hvordan vite når du skal søke legehjelp for halsbrann. Sammenlign alvorlighetsgraden av den aktuelle halsbrann episoden til alvorlighetsgraden av foregående.
 1. 1
  Sammenlign alvorlighetsgraden av den aktuelle halsbrann episoden til alvorlighetsgraden av foregående. Prøv å beskrive det. Er smertene kjedelig eller skarp? Er det stadig der eller er det tilbakevendende problem? Stanser den på ett sted eller er den stråle til en annen del av kroppen, som det eller underkjeven? Intensiteten og alvorlighetsgraden av smerte kan være en indikator på at det er noe mer om enn halsbrann. For eksempel, et hjerteinfarkt kan (hjerteinfarkt) føler meg som en svært alvorlig halsbrann.
  • Hvis du er tungpustet, svimmel og svett, og hvis smertene stråler på dine skuldre, armer, rygg, nakke eller kjeve, gå til nærmeste sykehus. Du kan være å ha et hjerteinfarkt.
  • Les mer om hvordan du kan kjenne igjen et hjerteinfarkt, slik at du kan være klar over forskjellene mellom halsbrann og hjerteinfarkt symptomer.
 2. 2
  Vær oppmerksom på at medisiner for enkelte hjertesykdommer kan forårsake acid reflux eller halsbrann. Hvor du opplever hyppige, pågående halsbrann som et resultat av å ta medisiner, og du mistenker at medisiner er årsaken, snakk med legen din om muligheten for å erstatte dem.
  • Medisiner involvert i å bringe om halsbrann inkluderer Kalsiumkanalblokkere som Norvasc (amlodipin) og Adalat (nifedipin), og også nitrat narkotika som Nitroglyserin, som vanligvis brukes til å behandle brystsmerter.
 3. 3
  Vær oppmerksom på at en vedvarende hoste kan bety halsbrann og gastroesophagal reflux. Hvis du har som varer i to uker eller mer, er det på tide å se legen. Du kan selv ønsker å få sjekket tidligere, spesielt hvis du opplever ting som tung pust og piping i brystet.
 4. 4
  Hvis du er gravid, skjønner at halsbrann kan være en vanlig foreteelse. Dette kan skyldes at maten ikke blir så raskt som vanlig, og en del av løsningen kan være for å spise mindre måltider og ikke bøyer seg eller ligger flatt i flere timer etter et måltid. Syrenøytraliserende midler kan tas, men unngå å bruke natron fordi dens salt nivåene er for høye. Men hvis du har noen bekymringer om at halsbrann du opplever under svangerskapet forårsaker for mye smerte eller er hemme din evne til å komme seg rundt, se din lege.
 5. 5
  Overvåke varigheten og hyppigheten av halsbrann symptomer. En og annen halsbrann som løser seg selv etter en kort periode garanterer ikke et besøk til legen. Men hvis du opplever halsbrann flere ganger i uken i mer enn to uker, er det en god idé å få en medisinsk sjekk opp, for å utelukke eventuelle underliggende årsaker og for å få effektiv behandling. Det finnes en rekke muligheter bak konstant halsbrann som du definitivt ønsker utelukkes eller behandles:
  • Betennelse i spiserøret: Også kjent som "øsofagitt", kan dette forårsake blødninger i både hva som er hostet eller kastet opp, og i avføringen.
  • Esophagal: Disse er åpne sår på slimhinnen i spiserøret. Gjentatt reflux kan forårsake disse og de forårsaker en smerte som ligner på halsbrann.
  • Innsnevring av spiserøret: Dette gjør svelge mat vanskelig, og du kan oppleve kortpustethet og piping i brystet. I dette tilfellet kan du også oppleve brystsmerter, sår hals, heshet, mye spytt, en følelse av å ha en klump i halsen (globus følelse), og bihulebetennelse.
  • Barretts øsofagus: Konstant halsbrann setter deg i fare for å utvikle Barretts spiserør. Dette er utvikling av unormale forstadier til kreft celler som igjen kan utvikle seg til esophageal kreft. Hvis legen oppdager dette, må du ha en endoskopisk undersøkelse hver 2 til 3 år for å sikre at det ikke har slått kreft.
 6. 6
  Legg merke endringer i din evne til å svelge. Hvis du plutselig har problemer med å svelge mat, kan det være et tegn på at spiserøret har blitt skadet (mest sannsynlig av magesyre som går opp i spiserøret), kontakt lege. Svelgeproblemer setter deg i fare for kvelning.

Tips

 • Øk inntaket av kalsium når du bruker halsbrann medisiner langsiktig. Disse meds redusere mage-syrer som fører til at kroppen å absorbere mindre kalsium. Favorisere meieriprodukter og ta kalsiumtilskudd (hvis nødvendig) for å motvirke denne bivirkningen.
 • Besøk en lege hvis du har vært selvstendig behandling av halsbrann med syrenøytraliserende midler i lang tid. Du kan trenge en sterkere reseptbelagte medisiner, og det er klokt å finne ut hvorfor situasjonen ikke er løse.
 • Vet hva du skal spørre legen din til å bli godt informert om halsbrann.

Advarsler

 • Langvarig bruk av aluminium syrenøytraliserende midler kan svekke bein og føre til utarming av fosfor og kalsium.
 • Den maksimale daglige rasjon for kalsiumkarbonat syrenøytraliserende ville ikke overstige 2000 milligram mindre en lege sier noe annet.
 • Den høye natrium-innhold av natrium (natron) anvendt som et antacid kan forårsake problemer for personer med hjertesvikt eller høyt blodtrykk.

Ting du trenger

 • Syrenøytraliserende midler
 • Registrering av varigheten av halsbrann om kontinuerlig
 • Lege