Wkeno

Slik beskytter du barna mot passiv røyking

Hvis du, eller noen i din familie, røyker og du har barn, så er det viktig å sikre at de ikke er mottakere av secondhand sigarettrøyk, som er klassifisert som et kjent menneske (Gruppe A) karsinogen av US Environmental Protection Agency. Passiv røyking er vitenskapelig korrelert med en rekke sykdommer fra astma til kreft til hjerte og karsykdommer, og det er enda mer skadelig for barn som har og er fortsatt utvikling. Gitt statistikken, jo mindre eksponering barna dine har, jo bedre.

Trinn

Slik beskytter du barna mot passiv røyking. Aldri røyke i bilen.
Slik beskytter du barna mot passiv røyking. Aldri røyke i bilen.
 1. 1
  Slutte å røyke. Hvis du eller noen andre i ditt hjem røyker, er den mest effektive måten å forhindre skade på ungene til å slutte (eller overtale bosatt røyker å slutte ) så snart som mulig. Det er en vanskelig vane å bryte, men se på bare noen av fordelene du får for å stoppe:
  • Sunnere barn, mindre luftveissykdom (og færre medisinske regninger) for deg og for dem,
  • Rent hjem miljø, ingen gulning lakken, ingen lukt.
  • Renere, sunnere tenner og tannkjøtt, som kan spare deg fra å ha arbeidet som er gjort hos tannlegen.
  • Renere møbeltrekk, gardiner og.
  • Ingen kostnad av sigaretter.
  • Ingen sjanse for boligbranner fra en sigarett eller brennmerker.
 2. 2
  Røyke utendørs. Gjør det til en regel å aldri røyke inne i hjem, selv midt på vinteren. Innendørs røyk bygger seg opp og noen i nærhet til at røyk er et mål av kreftfremkallende kjemikalier og luftveiene irriterende sigarettrøyk inneholder. De kjemiske partiklene faller også på husholdning møbler, møbeltrekk og vegger, og fortsetter å sende ut potensielt skadelige kjemikalier lenge etter at sigaretten er slukket, for ikke å nevne den bedervet lukt av tobakksrøyk. Men, står på din innkjørsel og belysning opp vil være dårlig for folk som passerer, og røyk i gården kan lett gå over vegger og gjerder. Imidlertid er røyking utendørs alltid det beste valget, fordi røyken vil naturligvis forsvinne mye raskere ute enn innendørs. Røyking i hjemmet ditt ligner røyke i en bil med vinduene rullet opp, bortsett fra at effektene er mer umiddelbar i en bil i stedet for mer langsiktig i et hjem.
 3. 3
  Aldri røyke i bilen. Det er aldri greit å røyke i en bil når du har barn, selv når barna ikke er i bilen med deg, fordi røyk rester henger og avgasser når barna er i bilen. Rulle ned et vindu hjelper noen, men kan blåse røyken rett inn i barnas ansikter.
 4. 4
  Be om å lyse opp utendørs. Det er ditt hjem, og du har rett til et røykfritt miljø. Vær høflig, men bestemt, og la gjestene vet at på grunn av barna, det er en streng "ingen innendørs røyking" policy på plass.
 5. 5
  Holde barna borte fra offentlige steder hvor røyking er konsentrert. Hvis du ikke bor i et område med lover som forbyr røyking på restauranter, finne restauranter som frivillig forby røyking når du tar barna ut for å spise. Dette gjelder også for konserter, show, underholdning steder, og hvor som helst at røykere føler deg komfortabel belysning opp. Vær oppmerksom på at selv hvor røyking er forbudt innendørs, mange steder fortsatt tillater røyking på utendørs terrasser. Holde barna borte fra bordene av røykere eller ta dem innendørs.
 6. 6
  Spør barnevakter ikke å røyke. Dette kan være vanskelig, spesielt hvis du spør besteforeldre eller venner å være barnevakt, men du må være fast av hensyn til barnas helse.
 7. 7
  Lage alternative ordninger. Hvis du jobber eller følge hobbyer på et sted som tillater røyking, og du må ta barnet der for noen tid, sørg for at barnet ikke blir utsatt for røyken fra andre i dette miljøet. Hvis du ikke klarer dette, må alternative ordninger.

Tips

 • Husk hva passiv røyking utsetter barn til. Vil du la barna bruker eller inhaleres arsen, bly, kvikksølv, DDT, aceton, ammoniakk, formaldehyd, cyanid, eller karbonmonoksid? Dette er kjemikalier som finnes i passiv røyking. De kan ikke være synlige, men de er der. Ved innånding, selv i små mengder på regelmessig basis, kan de forårsake betydelig skade på et utviklingsland kropp. Passiv røyking fører til 3400 tilfeller av lungekreft hvert år, og 22.000 til 70.000 hjertesykdom hos voksne ikke-røykere i USA hvert år (European Lung Association).
 • Hvis du sklei og røkt i bilen eller innendørs, vakuum grundig og rense ut bilen eller rommet ved å tørke ned møbler, bil møbeltrekk, etc. og la vinduene åpne for å slippe inn frisk luft. Empty alle askebegre og sette søppelpose utenfor. Mengden av ekstra rengjøring innsats kan bidra til å overbevise deg om at det er bare lettere å ikke røyke i første omgang.
 • Luftfriskere bare maskere lukten av sigarettrøyk - de trenger ikke fjerne den. suge opp lukt, men alle de skadelige kjemikalier vil fortsatt være dvelende, undetectable men fortsatt skadelig.
 • Bytt luftfilteret i bilen din hvis du røyker i det. De vil inneholde røyklukt og gjøre det verre når du slår på varme eller A / C.

Advarsler

 • Sigarettrøyk inneholder rundt 4000 kjemikalier, et antall som kan være kreftfremkallende.
 • Kirurgen general sier at det er ikke sikkert nivå av eksponering for passiv røyking. Shorteksponeringer til andre hånden røyk kan forårsake blodplater blir seigere, skade slimhinnen i blodårene, reduserer koronar strømningshastighet reserver, og redusere hjertefrekvens variabilitet, og potensielt øke risikoen for hjerteinfarkt (European Lung Association).
 • Barn som utsettes for sigarettrøyk kan få alvorlige bronkial og andre luftveissykdommer, og har en økt eksponering for kreftfremkallende stoffer, som kan utløse kreft. Unge kropper er langt mer sårbare for celle mutasjon utløst av passiv røyking som de vokser. Men, det gjør ikke voksne helt immun for passiv røyking heller.