Wkeno

Slik kjører du en rask halv kilometer

Den halv mil (800 m) løp er en av de vanskeligste men givende løp. I halv mil, må man opprettholde et meget hurtig tempo, for en lang tidsperiode. Denne artikkelen vil forklare deg hvordan du kan redusere din halv mil tid.

Trinn

Slik kjører du en rask halv kilometer. Begynne å trene.
Slik kjører du en rask halv kilometer. Begynne å trene.
 1. 1
  Begynne å trene. Den eneste måten å forbedre en tid i noen kjører arrangementet, er å trene. Hvis du vil starte, bør du jobbe med å bygge opp en god base for din kjører karriere. For første uke med trening, bør du kjøre i ca 20 til 25 minutter, avhengig av hvor mye du kan håndtere. Du bør begynne å øke lengden av det daglige går hver uke ca 10 minutter, til det blir å være rundt 50 minutter, så dette er en god treningsøkt.
 2. 2
  Bygg hastighet. For å få en god halv mil tid, må du ha mye fart. Du bør begynne å innlemme hastighet treningsøkter i rutine etter et par uker med enkle utholdenhet treningsøkter. Det er et par måter du kan øve hastighet. Først i det daglige kjøringer, kjøre vanlig i ca 10 minutter, deretter plukke opp fart til ca rase tempo, og så gå ned igjen. Dette er en god måte å lære å opprettholde en god hastighet i en lengre tidsperiode. Du kan også kjøre forskjellige mengder avstander, i en bestemt rekkefølge. For eksempel kjøre en 200m løp på den raskeste tempo, deretter kjøre en 400m løp, deretter en 600m løp, og til slutt en 800m løp. Når du er ferdig tar en kort pause, og deretter begynne å kjøre de samme ting du nettopp gjorde i motsatt rekkefølge. Så vil begynne med en 800, deretter et 600, og så videre. Du vil ønske å gjøre hastighet arbeid om to ganger i uken og sørg for å aldri gjøre hastighet arbeid to dager på rad, fordi kroppen trenger tid til å komme seg.
 3. 3
  Bygge muskelmasse. Begynne å trene for å få muskler om to eller tre ganger i uken. Dette skyldes at i et løp som halv kilometer, må du ha sterke muskler til å kunne opprettholde en høy hastighet gjennom hele løpet. Sørg for å bygge opp overkroppen så godt du underkroppen, så overkroppen og underkroppen styrke er viktig for halv kilometer race.This betyr ikke at du trenger å løfte vekter du kan gjøre kroppsvekt øvelser som pull- ups, pushups, og min personlige favoritt Hindu pushups.
 4. 4
  Øv løpet. For å kjøre den beste tiden mulig du vil vite hvordan du kommer til å ønske å gå om du kjører selve løpet. Det finnes ulike typer av metoder for ulike typer mennesker, og du kommer til å ønske å finne veien som bare fungerer best for deg. For eksempel, noen mennesker har en sterk "kick", som betyr at de alltid har sterke ferdig til sine løp. Disse type mennesker, ønsker å starte ut løpet tregere enn lederen, og pass på ikke å være i første omgang. På slutten, men du bør sparke i første omgang og sprint til mållinjen. Andre, kan det være lurt å starte ut raskt og bare prøve å fortsette sin tempo for hele løpet, er det helt opp til deg.
 5. 5
  Feste med det. I de første løpene du deltar i, vil du sannsynligvis ikke få den tiden du er virkelig i stand til. Alt du trenger å gjøre, er imidlertid fortsette å jobbe hardt, og jeg garanterer at dine tider vil falle dramatisk. Sørg også for å sette personlige mål for deg selv, fordi det å ha en god tankegang, vil bidra til å redusere din ganger.

Tips

 • Finn en løpende buddy-Hvis du finner enten en gruppe, lag, eller bare en venn til å kjøre med, vil du bli bedre motivert til å utføre.
 • Spis sunt-I tillegg til fysisk trening, spise sunt vil hjelpe deg å kjøre. Prøv å gjøre smarte matvalg før du kjører, og ikke drikke for mye melk før eller etter en run.Also mens du trener lytte til musikk dette vil gjøre tiden flyr av og bidra til å holde energien oppe.
 • Før løpet, etter oppvarming og stretching, gjør 5-8 raske 50-meter bygge-ups til ca 80% av full hastighet. Hold denne hastigheten i ca 15 meter. Sørg for at du sakte ned gradvis - du bør ikke være i stand til å høre dine fotspor!

Advarsler

 • Før løpet, sørg for at du er hydrert og ikke spise rett før et løp for å forebygge kramper.
 • Trenger en skikkelig oppvarming, deretter strekke ut før et løp. Dette vil bidra til å forhindre skader.