Wkeno

Slik kjører du en raskere 1500m

1500m er den andre av de mellomdistanse løp, bak 800m. På skolen, er dette sannsynligvis den lengste distansen du vil kjøre på banen rase-stil, og er en meget krevende løp. Det er 3 og 3/4 av en 400m spor for å dekke og du må tempoet selv rett hvis du ønsker å få en raskere tid.

Trinn

Slik kjører du en raskere 1500m. Utstyr og opplæring.
Slik kjører du en raskere 1500m. Utstyr og opplæring.
 1. 1
  Har rett mentalitet. Mye av det som avgjør hvem som vinner et løp er som er mest bestemt på å vinne. Jo mer besluttsomhet, desto høyere du kommer presse gjennom smerten barriere, jo raskere tid du får. Det høres lite, men ingen personlig rekord vil bli satt hvis du ikke ønsker å sette den.
 2. 2
  Komme i form. Kom i form kommer til å øke sjansene dine for å gjøre bedre langt. Skrap all junk food og gå for sunne alternativer. Husk, er en passe kroppen kommer til å gjøre det måten lettere å kjøre enn en feit en.
 3. 3
  Utstyr og opplæring. Gode ​​joggesko, vil pigger gi deg det lille ekstra, og gjøre det enklere og mer komfortabelt løp. Oppmuntre deg selv til å gjøre treningsøktene, eller til og med få en trener. Ikke melde deg ut av treningen hvis du synes det er vanskelig. Presse deg selv og tenke på din store nye kroppsbygning, og at skinnende medalje hengende fra halsen. Tenk å slå alle de gode løpere som du aldri drømt om å slå.
 4. 4
  Kjenn din tempo. Hvis ditt beste for 1500 er, si, 06:10, og du vil få 06:00, må du få de riktige strekktider gjennom hele løpet. I dette tilfellet gir en 360 andre 1500m 24 andre 100m deler, så før oppløpet, gjør 3-4 100m joggeturer, går på 24 sekund tempo. Dette betyr at ved tidspunktet for løp, vil du være fornøyd med tempoet ditt, i stedet for å bruke gjetting, deretter realisere din første runde har gått 10 sekunder for sakte.
 5. 5
  Få en god start. Hvis du er på egen hånd, bare gå i det tempo du vil sette med punktet ovenfor. Hvis det er en rase, se på åpningen faser av løpet hvis det er folk på samme nivå, og hvis det er, kjøre på slipstream sin (bak dem, i utgangspunktet), men ikke miste dem. Du ønsker kanskje din første hundrevis å være litt raskere, så du er mindre sliten du føler plukke opp sekunder her er enklere. Dette er greit, så lenge du ikke får til et tempo der resten av løpet vil bli berørt alvorlig.
 6. 6
  Beholde den. Ikke farten, eller du vil ikke ha en god sjanse til å få din tid! Bare fortsett til 100m deler, ikke prøv og gå for fort, er den midterste delen av løpet - av erfaring - om å opprettholde tempoet til de slutter etapper.
 7. 7
  Avslutt sterkt. Med ca 300m eller så å gå, konsentrere seg om å gjøre det vondt å få de siste par ben gjort så raskt som mulig. Hvis noe, ikke mister tempoet nå blir det vel for sent å fange opp, og de ​​slutter etapper handler om å gi det alt du har -. Huske punkt en. Mange 1500m løper resultat i siste runde blir betydelig raskere enn resten, prøve og holde med det - og hvis det lykkes, gratulerer med ny tid.

Tips

 • Strekk på forhånd. Det høres enkelt ut, men selv ting så enkelt som en maske kan være så-lett unngås hvis du strekker. Hold strekninger i stedet for en tid som du er komfortabel med.
 • Du vil kjøre saktere på gress eller grus enn kunstgress, på grunn av kunstgress er mer tilgivende på føttene, og elastiske, så ikke bli irritert hvis du var 1 sekund av din astro-turf beste på gress - det er mer av en prestasjon.
 • Ta med masse vann mens du kjører 1500m - vil du finne det mye enklere.

Advarsler

 • Husk å drikke så mye væske før og etter løpet at kroppen mister mye oksygen mens sprint lang avstand. For å unngå sykdom, svimmelhet og tretthet, er vann det beste botemiddel.
 • Dette er ikke en "hvordan å vinne 1500m 'guide. Selv om løpene er referert til, er det å bidra til en bedre tid, ikke posisjon.
 • Ikke start en 1500m uten å strekke.