Wkeno

Slik spiller futsal

Har du noen gang spilt fotball? I så fall vil du elske Futsal. Futsal er en rask tempo, spennende form for innendørsfotball, ofte spilt på en basketballbane, med fem spillere på hver side. Spillet er en sprint. Spiller få satt opp umiddelbart, med raske, kontrollerte pasninger og close-range skudd. Futsal er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er den eneste form for innendørsfotball anerkjent av FIFA, (Federation Internationale de Football Association), den internasjonale styringsorgan i fotball.

Futsal har mye til felles med fotball. Begge lagene prøver å sparke ballen inn i motstanderens mål. Bare keeper kan bruke hendene, og besittelse går til det andre laget hvis ballen går ut av banen. Det er imidlertid noen viktige forskjeller. Sørg for å kjenne dem før du spiller, eller vil du bli liggende igjen. Denne artikkelen forutsetter en grunnleggende kunnskap om fotball regler og beskriver noen av de viktigste forskjellene mellom de to spillene.

Trinn

Slik spiller futsal. Finn en liga hvor du kan spille.
Slik spiller futsal. Finn en liga hvor du kan spille.
 1. 1
  Finn en liga hvor du kan spille. En rask Internett-søk vil vise hvor det er en liga i nærheten.
 2. 2
  Dress for fotball, men uten cleats. Du må ha shin vakter. Bruk myk såle joggesko, som innendørs fotballsko, basketball sko, etc.
 3. 3
  Når du kommer dit, legg merke til hvordan banen er forskjellig. Målet er mindre. Det er ingen mål boksen. Hjørner har ikke buer eller flagg. Ofte er det et nett rundt banen for å inneholde i ballen.
 4. 4
  Så snart du kan, få en futsal ball og få en følelse for det. Det er tyngre og spretter mindre enn en fotball.
 5. 5
  Spør hva din posisjon er. Fordi det er bare fire spillere og en keeper, posisjoner tendens til å være mindre strukturert enn fotball. Alle beveger seg opp og tilbake.
 6. 6
  Forstå hvordan erstatninger fungerer. Futsal tillater ubegrenset erstatninger, laget på sparket. Spilleren må forlate banen på et bestemt sted før sub kan komme på. Du må ta hensyn til retninger fra sidelinjen for å vite når du skal gå av.
 7. 7
  Lær regelen forskjeller - De gjør futsal moro!
  * Når ballen går ut av banen, trenger du ikke kaste den i. Du må plassere ballen på linjen der den gikk ut og sparke den i, og du har fire sekunder å gjøre det. Hvis du ikke har sparket den av da, tar det andre laget tida.
  * Du plasserer ballen direkte på hjørnet for hjørnespark.
 8. 8
  Hvis du er en keeper, det er også ulike regler.
  * Du må kaste ballen i spill.
  * Du har fire sekunder på å sette ballen i spill eller det andre laget får ballen.
 9. 9
  Forstå viktigheten av regelbrudd. Når et lag har samlet fem fouls, blir det andre laget tildelt et direkte frispark uten mur for hver etterfølgende felling. Futsal ikke tillater noen røff lek, for eksempel shouldering eller skyve taklinger.. Gule og røde kortene brukes akkurat som i fotball.

Tips

 • Målvakter må bruke knebeskyttere. Volleyball knebeskyttere er et godt valg. "Fingersave" hansker er en god idé fordi ballen er tung.
 • Forvente en svært hurtig spill med mange raske svinger. Det er ingen sjanse for å få igjen pusten og se dine lagkamerater få kontroll på ballen. Spillere sprint vanskelig å holde ballen inne på banen.
 • Erfarne spillere vil holde ballen under foten sin mens deres lagkamerater satt opp for en spiller. Du kan stjele det fra dem, men ikke sparke spilleren!
 • Spill har to 20-minutters halvdeler, med en 1-minutters timeout tillatt per halvår for vann pauser. Sørg for å ha vann med deg - det er ikke nok tid til å forlate banen.
 • Futsal kan også spilles utendørs på en lignende overflate.

Advarsler

 • Overskrifter er tillatt, men de vondt!