Wkeno

Hvordan å sparke en fotball

Ønsker ikke å sparke en fotball uten pinlige selv? Bedre ennå, vil du komme til et punkt der du kan begynne å sparke ballen med den beste av dem, som Messi, Pele, eller Hamm? Det er mange forskjellige måter å sparke en fotball, og hver teknikk innebærer sitt eget sett med regler. Hvis du ønsker å lære noen av dem, kan du lese følgende tips og triks for å sparke en fotball.

Trinn

Hvordan å sparke en fotball. Praktisere din kick sitte ned.
Hvordan å sparke en fotball. Praktisere din kick sitte ned.

Får taket på det

 1. 1
  Praktisere din kick sitte ned. For å få en god følelse for å sparke ballen, prøver å praktisere i enkle situasjoner. Begynn å sitte ned.
  • Ta av deg sko og sokker og sette seg ned på gulvet med knærne pekte mot himmelen.
  • Hold ballen i hendene over føttene, slik at armene blir pakket rundt knærne.
  • Sparke ballen ut av hendene med toppen av den ene foten. Låse anklene. Når foten treffer ballen, bør ballen koble med "blonder" del av foten din, eller hvor lissene ville være hvis du var iført klossene.
  • Sparke ballen lett. Ballen skal bare gå opp et par meter, med lite eller ingen spinn.
  • Prøv å koble med dominant fot først, og deretter alternativ til ikke-dominant fot. Dyktige fotballspillere kan sparke ballen like godt med sine ikke-dominant fot som de kan med sin dominerende.
 2. 2
  Praktisere din kick å stå opp. Nå som du har øvd sparker mens du sitter ned, er det på tide å øve når du står opp. Igjen, prøv å sparke ballen opp bare et par meter, med lite spinn.
  • Stå opp og gjøre det samme. Slippe ballen over foten og sparke opp forsiktig. Øv deg samordning her.
  • Igjen, se etter noe spinn i ballen når du sparke den opp.

Det grunnleggende

 1. 1
  Bare ta noen skritt tilbake. Har du noen gang se fotballspillere ta et hjørnespark eller straffespark? Fotballspillere linje opp bare noen få skritt bak ballen. Du trenger ikke å få en løpende start fra 15 meter for å slå ballen godt. Faktisk vil få en 15 fot løpende start sannsynligvis holde deg fra å treffe ballen godt.
 2. 2
  Vær oppmerksom på din planter foten. Din planter foten er foten du ikke sparker med den foten som du planter ved siden av ballen. Det er et par ting du bør huske på når du plasserer din planter foten:
  • Den planter foten og ballen skal være på samme horisontalplanet. Tenk deg at det er en linje som går gjennom siden av fotball på hver side. Du ønsker å plassere planter foten rett på den linjen.
   • Plasser planter foten før linjen og du kommer til å treffe bakken og banke opp en divot mer enn du treffer ballen.
   • Plasser planter foten i forkant av linjen, og du vil treffe ballen før foten har fått nok fart og riktig posisjon.
  • Pek med planter foten i den retningen du vil at ballen skal gå. Hvis du vil at ballen skal reise til venstre, sette planter foten litt til venstre. Hvis du vil at ballen skal reise til høyre, sette planter foten litt til høyre. Hvis du vil at ballen skal reise rett fram, sette planter foten vendt fremover.
 3. 3
  Ta med ben tilbake til å generere kraft. Vil du ha litt fart og kraft til å sparke din, ikke sant? Du får det ved å bringe beinet tilbake (og beveger hoftene).
  • Hvis du ønsker å passere ballen, du trenger bare å ta beinet tilbake litt, og du trenger ikke å bøye benet.
  • Hvis du ønsker å skyte ballen, bør du ta beinet tilbake mye mer, og du vil bøye benet.
 4. 4
  Bruk armene for posisjon og balanse. Mange fotballspillere bringe en arm ut før de skyter. (Du ser aldri fotballspillere å spille med begge armene på sine sider.) Lek litt med hva som føles godt for deg, og hva som bidrar til å gi deg balanse. Hvis du tar bilder med høyre fot, prøve å bringe din venstre fot ut foran deg og deretter flytte den opp over hodet i en bue-lignende bevegelse under fotograferingen.
 5. 5
  Følge med på ballen som en ballerina landing fra et hopp. Du vil kjernen av kroppen din til å stå oppreist, for det meste. Hvis du lener deg for langt tilbake, vil ballen gå flyr opp. Hvis du lener deg for langt frem, vil du ikke få så mye kraft ut av kick.

Pasninger

 1. 1
  For det meste, på en pasning med innsiden av skoen og aldri på tåen. Fotballspillere passere bruker innsiden av foten fordi det er en større areal og det er den mest nøyaktige kick. Ulempen med dette kick er at du ikke får så mye kraft ut av det.
 2. 2
  Plante planter foten, snu foten slik at innsiden av skoen er vendt mot ballen, og spark. Husk at din planter foten peke på hvor ballen ender opp, så hvis du ønsker å sparke ballen rett fram, plante at foten rett forover.
 3. 3
  For pasningar på bakken, følger gjennom med foten nær bakken. For korte pasninger og passerer på bakken, trenger du bare å følge med noen få meter. Ikke løft langt utenfor bakken.
 4. 4
  For passerer i luften, lene kroppen tilbake og følge gjennom med foten i luften. Denne gangen utvide fot fullt, og følge gjennom slik at foten ender opp flere meter i luften.

Skyte ballen

 1. 1
  For det meste, skyte ballen med toppen av foten, på lissene. Igjen, aldri bruke tå å sparke ballen. Toe-sparker ballen mister all kontroll over hvor du vil plassere den. Og nøyaktighet er det viktigste du trenger når skyte ballen.
 2. 2
  Plante planter foten, bøye foten ryggen rett, og sparke ballen med tåen din pekte ned på bakken. Det er en sweet spot på foten, halvveis opp lissene, som du bør bruke for å drive ballen hver gang.
  • Ikke prøv å sparke ballen for hardt.
  • Hold øynene på ballen hele tiden.
 3. 3
  Følge gjennom med din tå pekte mot bakken. Sørg for at du følger med på kick. Kraften til kick kan sende begge føttene opp fra bakken mens du skyter.
 4. 4
  Husk at jo lenger du lener deg tilbake mens du sparker, desto høyere ballen få. Hvis kroppen din er rett (vertikalt) når du sparker, bør du få et skudd som er lavt til bakken eller mid-høyde.

Avanserte teknikker

 1. 1
  Slice ballen. For å skjære ballen, slå den på innsiden av foten, men litt slå foten frem som du sparker ballen. Foten bør være i en 45 graders vinkel når du følger gjennom.
 2. 2
  Hekt ballen. For å hekte ballen, slå den på utsiden av foten din, med din fot etterfølgende unna ballen når du slår den. Denne gangen bør du foten være i en 45 graders vinkel mot den andre veien (sammenlignet med en skive) når du følger gjennom.
 3. 3
  Chip ballen. For å chippe ballen, ta ned foten på ballen og ikke følger gjennom så mye (hvis i det hele tatt). Du ønsker å slå ballen rett under tuppen av skoen, uten å bruke tå.

Tips

 • Hvis du ønsker løft på ballen slik at den går gjennom luften, prøver å få foten under ballen mer og lene seg tilbake en liten stund sparker.
 • For den beste distanse og høyde, bør du være ikke helt rett over ballen, men fortsatt står rett. Din sparker foten skal treffe ballen ganske rett på, men sørg for å ta foten litt opp for å gi ballen sin høyde. Hvis du vil at ballen skal gå høyere, len deg tilbake, vice-versa hvis du vil at ballen skal gå lavere.
 • Som du øve mer og mer, prøver å løfte ballen opp fra bakken. Snart vil du være i stand til å lage kors og ta gode bilder.
 • Under følger gjennom, sørg for at hip er nå tilbake, ikke kneet. I utgangspunktet bør hip være på en pivot.
 • Kick med innsiden av foten din for å få mer nøyaktighet og har bedre plassering på ballen. Dette er den mest nøyaktige måten å sparke en fotball, men å bruke vristen er kraftigere og smartere måte å sparke ballen når 20 + meter bort fra målet.
 • Kontroller at sparker overflate av foten din er der lissene ville være hvis du var iført sko. Sparker med tåen gir ikke nøyaktigheten eller riktig strøm plassering når sparker ballen, og hvis du sparker ballen galt med tå, kan du potensielt skade den.
 • Sørg for at ballen er pumpet opp, men å pumpe den opp for mye vil gjøre det vanskeligere å sparke.

Advarsler

 • Ikke spark med toe din. Å gjøre dette vil gjøre det slik at ballen ikke går dit du vil ha det til, og det kan også føre til skade på tå.
 • Når du fotograferer det er akseptabelt å bruke tå. Dette er ikke en taktikk du bør bruke hele tiden. Imidlertid vil det sette i mål av synkronisering som de ikke er vant til denne bevegelsen.
 • Iført sko uten cleats vil sannsynligvis gjøre deg skli og skade deg selv.

Ting du trenger

 • Fotball
 • Sko
 • Stort område for eksempel et felt eller en park