Wkeno

Hvordan å slappe av før du går til sengs

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du får en god natts søvn ved å slappe av og svingete ned fra hver dag oppgaver før du går til sengs.

Trinn

Hvordan å slappe av før du går til sengs. Gå til sengs med regularitet.
Hvordan å slappe av før du går til sengs. Gå til sengs med regularitet.
 1. 1
  Gå til sengs med regularitet. Regularitet er svært viktig i å sove godt. Prøv å gå til sengs og våkner opp på samme tid. Å ha en seng tid rutinen (som å ha et bad før sengetid) vil hjelpe hjernen trappe ned og forberede deg for søvn.
 2. 2
  Lag en fredfylt soverom. Sengen er for å sove bare! Det er ikke en god idé å bruke sengen for å gjøre arbeidet, telefonsamtaler, betaler regninger osv. La hjernen innser sengen er et sted for å sove ved å bli kvitt noe arbeid relatert. Når du er på soverommet går i dvale det bør ikke være for varmt, ikke for kaldt og så mørkt og stille som mulig. I morgen, slår et lys på eller åpne gardinene, hjelper lys kroppen din innser sin tid å få opp.
 3. 3
  Slå av. La tankene å slå av. Fungerer ikke helt opp til det øyeblikket du går til sengs. Fullfør noe arbeid minst en time før du går til sengs.
 4. 4
  De-rotet ditt sinn. Skriv en liste over hva du har oppnådd i løpet av dagen, eller krysse av dine prestasjoner fra en "å gjøre liste". Disse kan være kjedelige, dagligdagse oppgaver som ofte er årsaken til de fleste av våre stress. Lag en ny "å gjøre liste" over hva du ønsker å oppnå i morgen. En god måte å de-rotet ditt sinn er å skrive ned dine tanker i en dagbok.
 5. 5
  Pust. Riktig pust er den mest affektive, enkleste avspenningsteknikk, men få mennesker får det rett og mange tror det bare et spørsmål om å ta 'dype åndedrag ". Legg en hånd på magen og den andre på brystet, mens du inhalerer fokus på å skyve ut magen slik at lavere hånd beveger seg fremover, som du puster fokus på å skyve magen inn, mens du holder skuldrene og brystet fortsatt. Prøv å holde puster og inhalerer samme lengde.
 6. 6
  Vurdere nøye hva slags mat og drikke som du forbruker før søvn. Koffein og tobakk før sengetid kan forstyrre søvnmønster gjør slapper mye vanskeligere, kan alkohol gjør deg søvnig, men for mye vil også forstyrre søvnmønsteret. Varm drikke før sengetid som varm melk, Horlick s eller Ovaltine er mye bedre. Du bør også sørge for at du ikke har for mange eller for lite kalorier i løpet av dagen. Bed tid snacks kan hjelpe, men ikke ting ansiktet som kroppen din trenger for å fordøye maten halve natten. Melk, kalkun og peanøtter alle inneholder kjemikalier som hjelper hjernen å gå i dvale, så hvorfor ikke ha en kalkun og peanut butter sandwich før du går til sengs?
 7. 7
  Kast bort din spenning. Hvis du er redd noe skrive det ned, stå tilbake og tenke på hva du realistisk kan gjøre. Skriv en mulig løsning ned og deretter kaste stykke papir unna, og med den tilhørende spenning.
 8. 8
  Visualisere. Hvis du fortsatt spent prøve en positiv visualisering øvelse. Dette innebærer å forestille seg et sted hvor du føler deg glad og avslappet. Det kan være en reell eller fiktiv sted, i selskap med en bestemt person eller på egen hånd. Tenk deg severdighetene, lyder, lukter og smaker du ønsker å oppleve. Fokusere på andre mennesker der, klærne slitt og været. Jo mer detaljert inntrykk, jo mer affektive det vil bli.

Tips

 • Avslappende musikk som jazz eller klassisk selv spilt på en iPod ved siden av sengen - på lavt volum kan hjelpe deg å slappe av eller sovne.
 • Musikk fra Enya eller noen form for beroligende musikk, kan til og med religiøs musikk hjelpe sove og frigjøre tankene dine
 • Noen lys strekke slik som yoga, er utmerket for å hjelpe deg å slappe av.
 • Ha et varmt bad, vil dette slappe anspente muskler.
 • Sørg for at soverommet er godt ventilert, men ikke utkastet. For å oppmuntre hjernen din til å knytte går til sengs med søvn, ikke les i senga, eller se på TV eller gå på datamaskinen din mens du hviler på sengen.
 • Tømme tankene. Dette vil la hjernen vet at det er tid for å trappe ned.
 • Få en massasje.
 • Du ønsker kanskje å bruke eteriske oljer, kan du legge ti dråper beroligende oljer (for eksempel lavendel til bad, og legg dem i en vaporizer en time før du går til sengs. Du kan også ønske å slippe lavendel på ark og slippe avgjørende oljer i en sprayflaske med vann over deg og din ark.
 • Ikke bruk noen elektronikk i minst en time før sengetid. Tankene dine vil være aktiv og det vil bli vanskelig å sove.

Advarsler

 • Kontroller at du har en alarm angir om morgenen før du sover (Hvis du trenger å komme opp på et bestemt tidspunkt).
 • Hvis du bruker en vaporizer, husk å blåse ut telys.
 • Hvis du finner er du trøtt hele dagen, og du kan ikke sove når du går til sengs du kan ha en sovende uorden, bør du fortelle legen din om dette.
 • Ikke prøv å tvinge deg selv til å gå i dvale, er dette det verste du kan gjøre, men ved hjelp av teknikker gitt det usannsynlig at du vil gjøre dette.