Wkeno

Hvordan løse en gåte

Conundrum: En paradoksal, uløselig, eller vanskelig problem, et dilemma: "gåten, så langt ubesvart, for å oppnå full sysselsetting uten inflasjon" Arthur M. Schlesinger Jr.

En gåte er vanligvis når du står overfor flere dilemmaer å løse. Bryte ned elementene kan bidra til å finne en løsning. Her er noen forslag til å gå om dette.

Trinn

Hvordan løse en gåte. Identifisere alle elementer av problemet.
Hvordan løse en gåte. Identifisere alle elementer av problemet.
 1. 1
  Identifisere alle elementer av problemet. Enhver seriøs liv beslutning vil innebære flere mindre beslutninger. En måte å tilnærme seg kaskade av beslutninger overfor deg er å bryte dem ned i mindre blokker som skal håndteres separat. Dette vil lindre følelsen av å bli overveldet av vekten av møter for mye på en gang. En foreslått måte å nærme seg dette på er å:
 1. 1
  • Få en kopp te eller kaffe, noen tabellplass og minst en halv time med rolig tid.
  • Få et stykke papir og skrive ned de forskjellige utgaver av den intrikate problemet slik du ser dem å være. Ikke bekymre deg perfekt identifikasjon og ikke bruke tid på jakt etter ord som du bare har "følelser" eller "innskytelser" om. Hvis du bare har følelser eller innskytelser om noen av problemene, bare skrive dem ned også.
  • Få et ekstra stykke papir og lokke ut de mer alvorlige saker fra den opprinnelige listen som du ser dem. Igjen, ikke kast bort tid på å prøve å være perfekt om denne prosessen, er du alltid rett til å forskyve "betydning" av hver utgave rundt. For nå er du prøver å få en følelse av prioriteten at du bør gi hver utgave.
 2. 2
  Være åpen for å endre ditt perspektiv på sakene. Ofte vil identifisere hva du oppfatter som de mer alvorlige problemer åpne veien for å identifisere svarene på de mindre komplekse lag under. Så ikke bruke for mye tid på de mindre bekymringer på dette stadiet.
 3. 3
  Identifisere fordeler og ulemper. Ta et annet ark, er det alltid veldig nyttig å trekke opp to kolonner. Hodet disse kolonnene "proffene" og "ulemper" (eller "gode ting" / "dårlige ting"). Ta minst en halv time, sitte ned med en kopp kaffe eller te og tenk beslutninger overfor deg. Dette er tiden for å skrive ned ting som plager deg om de komplekse problemet overfor deg, pakket de frykter at du kanskje har overfor spesielle problemer opp i det, og de bekymringer som er dogging deg. Vær ærlig og la følelsene strømme.
 4. 4
  Sett listene bort og få en god natts søvn. Neste morgen, ta ut listene etter din underbevissthet har hatt en sjanse til å tøffer bort internt. Se på prioriteringslisten av seriøsitet og dine fordeler og ulemper listen. Hvilke nye innsikter har du i morges? Legge til eller slette ting som det føles riktig.
 5. 5
  Lage en handlingsplan. Dette er det siste, men viktigste steget i overfor en gåte. Mye av frykten vår kommer fra passivitet, når vi holde forankret til bakken (hus / jobb / forhold osv.), og kan ikke gjøre en endring. Ta din siste ark og utarbeide tiltak som samsvarer med disse forholdene. Gjør dette med et øye på fordeler og ulemper, slik at du kan prøve å finne måter i forveien for å forberede seg på å håndtere eventuelle dårlige resultater snarere enn å gå inn i dem.
 6. 6
  Arbeid på gåten. Ta handling trengs for å lindre problemene. Kryss av handlingsplanen som du avanserer. Hvis du på noe tidspunkt virker det som et problem er å snu seg å være større enn du trodde, justere sin betydning. Og du kan alltid sette seg ned igjen og skrive om fordeler og ulemper. Etter hvert vil utholdenhet med hvert mindre utgave bryte ned gåten som helhet, og du vil ha flyttet mer forsiktig gjennom en av livets faser.

Tips

 • Ta deg en pause fra alle problem eller det vil få så mye vekt at det kan lamme deg. Ta deg tid til å nyte livet, å dele øyeblikk med venner og å sette andre deler av livet ditt i orden. Ikke la en gåte styre deg.
 • Få eksperthjelp i minst ett område av bekymring. Målet perspektiv som en ekspert kan bringe vil bidra til å eliminere noen av de dilemmaene.