Wkeno

Hvordan lykkes i livet som en sen Bloomer

Ikke alle av oss er tidlig ute og lykkes tidlig i livet. Noen av oss er som slow-kokende gryter, som trenger tid til å samle visdom og gjøre oppfatning av verden rundt oss. Men se opp når en sen Bloomer endelig får det - sent bloomers er de drivende kreftene i verden, fordi de har brukt lang tid på å fordøye ideer, informasjon og kunnskap bare for å komme opp med noen fantastiske løsninger på verdens problemer.

Trinn

Hvordan lykkes i livet som en sen Bloomer. Finn ut om du er en sen Bloomer.
Hvordan lykkes i livet som en sen Bloomer. Finn ut om du er en sen Bloomer.
 1. 1
  Finn ut om du er en sen Bloomer. Det er mange måter som blomstringen kan bli forsinket:
  • Pedagogisk blomstret sent. Dette kan bety at dine karakterer på skolen var så som så inntil du plutselig blomstre og overgå alle de andre barna i ett sett med eksamener.
  • Karriere blomstret sent. Det kan også være at du har brukt de første 15 - 20 år av ditt voksne liv lurer på hvilket yrke du vil. Da har du plutselig faller inn i det og gjøre briljant.
  • Sosial blomstret sent. Når alle andre var reoler opp sine nyvinninger, ideen om å lage nye venner og dating var utenlandske - kanskje skremmende for deg. Det vil si, inntil en dag, skjønner du at det å snakke til folk er ikke på langt nær så skummelt som det ser ut, og din sosiale sirkel utfolder seg.
 2. 2
  En sen Bloomer er en dyp tenker, og er koblet til verden på en måte som er forskjellig fra "rush-rush, oppnå-nå" publikum. Du er flink. Fast kolleger lider av utbrenthet, og du er bare på vei opp og nå klar til å ta over roret. Folk har en tendens til å gjøre dårlige beslutninger når de er i en hast for å holde tritt med alle andres tidslinjen, som et resultat, deg å ta bedre beslutninger og færre feil.
 3. 3
  Kjenn dine sterke sider. Disse inkluderer refleksjon, omtanke og tålmodighet. Bruk disse til å bygge opp din selvtillit og til tidevannet deg gjennom livets lave poeng når du føler at du svømmer mot strømmen.
 4. 4
  Hold et "ideer bok" handy - Kanskje ved siden av sengen eller i vesken. Når ideer slå deg (og sent bloomers har mange ideer), skrive dem ned. Du kan vasse i ubesluttsomhet på tiden, men den ideen har betydning og kan være svært nyttig senere når du kommer tilbake til det.
 5. 5
  Du bør ikke være misunnelig på venner og kolleger som allerede har "gjort det" eller synes bedre tilpasset verden enn deg. Du bare tar lengre tid enn dem fordi resultatene uansett mye til deg. For deg betyr det reise så mye som utfallet. Det er ingen vits i å sammenligne deg selv til andre. Godta at du er en person menneske går på individuell rute på en individuell tempo.
 6. 6
  Erkjenne at andre kan slå til deg når de trenger å roe ned. Bruk denne ferdigheten til å hjelpe dem. Også innse at dette er en viktig ferdighet som du kan bruke i å velge et yrke, karriere eller livsstil.
 7. 7
  Nyt eventuell suksess og bygge videre på det. Det tok deg lang tid å komme dit, men spill er, vet du hva du gjør langt mer enn de som fikk det tidligere og folk vil begynne å komme til deg som de har stor tillit til din erfaring, kunnskap og det faktum at du har tenkt så dypt om alt og nådde dine egne konklusjoner i stedet parroting andres.
 8. 8
  Ta opp dine tanker. Din prosessen med å få til hvor du er vil trolig hjelpe noen andre, spesielt andre familiemedlemmer. Egenskaper som dette kan lett arvet og hvis dine barn eller et annet familiemedlem kan bli hjulpet gjennom deg, så har du gjort livet bedre for noen andre.
 9. 9
  Alltid stole på deg selv og dine evner, for du får det, og du vil erobre problemer på måter som andre bare kan drømme om. Instant prestasjon er ikke alltid et eventyr som går i oppfyllelse - tenk på folk som er så redde fordi de ikke vet hva de gjør. Late bloomers unngå den følelsen ved å sørge for at de vet hva de gjør!

Tips

 • Vær sterk og klar over dine styrker.
 • Vær kreativ i å overvinne hindringer. Ikke la noe, og med en mangel på penger eller aldersdiskriminering, komme mellom deg og dine drømmer. Hvis du står overfor en vegg du ikke kan skyte gjennom, ta en spade og grave under den eller låne en stige og klatre over toppen! Bedre ennå, bare gå rundt på siden. Ta Evelyn Gregory, som ble en flyvertinne for US Air Express 71 år gammel. Etter å ha blitt avvist av tre flyselskapene, aksepterte hun en jobb som en gate agent og la bedriftens messing bli kjent med henne. Seks måneder senere ble hun engasjert av US Air Express og fløy for dem for de neste sju årene.
 • Husk at ingenting du liker å gjøre er kjedelig. Fra utsiden ser på, høres det skremmende å gå til medisinske skolen på 46, bli med i Fredskorpset ved 65, eller bli en flyvertinne på 71. Men sannheten er at det ikke er utmattende, det er spennende. Det er langt mer slitsomt å gjøre noe du ikke liker.
 • Hjelp andre sent bloomers å finne sin vei i livet. Berolige dem om at de ikke blir stående bak eller mindre intelligente enn andre mennesker. Vi er alle verdige i denne verden og vi alle har en hensikt.
 • Investere tid i å bygge vennskap. Gjennom venner vil du vokse mer enn å prøve å forsøke livets reise selv.
 • Vær ærlig med deg selv. Ta en god titt i speilet og spør deg selv: "Hva gjør jeg som jeg ønsker å stoppe Hva er det jeg ikke gjør at jeg ønsker å begynne?" Selv om du har ingen anelse om hva dine lidenskaper og gaver er, utvilsomt du er klar over noe i livet ditt. Starte der.
 • Dyrke en sans for humor. Ler ofte, spesielt på deg selv. Forskere ved Loma Linda University i California har oppdaget at latter ikke bare reduserer stress og stimulerer immunforsvaret, men også senker dopamin nivåer. (Dopamin styrer vår "fight or flight respons.") Med andre ord kan en god latter lette angst for risikotaking.

Advarsler

 • Det er mye ageism og sexisme i reklame for arbeidsplasser og til og med universitetets kurs. Muntert kommentere noen ageist definisjonene i deres publisitet og lage en spøk om å være i starten av din karriere akkurat som de yngre, når du ringer opp eller email for å spørre om jobb. Jeg fant ut at jeg fikk intervjuer på den måten, ikke godtar skjulte ageism.
 • Vær forsiktig med penger - du må være mer spartansk i din livsstil og være penny-klok.
 • Vær realistisk i dine forventninger. Mange arbeidsgivere er uvennlig mot slutten bloomers, fordi de ønsker å gjøre en langsiktig investering i en ansatt og / eller frykt for at eldre arbeidstakere vil være mer innstilt på sine måter.
 • Hvis du begynner å studere igjen, eller for å gjøre frivillig arbeid for å karriere endring, i hodet ditt late som du er yngre, vil ikke råde sjefen eller forelesere med visdomsord på livet til å begynne med, vil de ikke setter pris på det før de blir kjent med deg mye bedre. Behandle dem med respekt, selv om de er halvparten eller en tredjedel av din alder.
 • Husk alltid at det er bedre å gjøre noe ufullkomment enn å gjøre ingenting feilfritt. Prøv så godt du kan, er det beste du kan godt nok.
 • Oppdater dine dataferdigheter og prøve å lære så mye du kan om sosiale nettverk og de nyeste teknologiske gadgets.