Wkeno

Hvordan tenke positivt

Å ha et positivt syn er et valg. Du kan velge å tenke tanker som hever humøret, kaste en mer konstruktiv lys på vanskelige situasjoner, og generelt farge dagen med lysere, mer håpefull tilnærminger til de tingene du gjør. Ved å velge å ta et positivt syn på livet, kan du begynne å skifte ut av en negativ sinnstilstand og ser livet som fylt med muligheter og løsninger i stedet for bekymringer og hindringer. Hvis du ønsker å vite hvordan å tenke mer positivt, bare følg disse tipsene.

Trinn

Hvordan tenke positivt. Forstå fordelene med å være en positiv tenker.
Hvordan tenke positivt. Forstå fordelene med å være en positiv tenker.

Reflektere over negative tenkning

 1. 1
  Forstå fordelene med å være en positiv tenker. Velge å tenke mer positivt vil ikke bare hjelpe deg å ta kontroll over livet ditt og gjør dine daglige opplevelser mer behagelig, men det vil ha utallige fordeler på din mentale og fysiske helse, samt din evne til å håndtere endring. Å være klar over disse fordelene kan hjelpe deg å bli enda mer motivert til å tenke positivt på en vanlig basis.Here er noen av de viktigste fordelene med positiv tenkning:
  • En økt levetid
  • Lavere forekomst av depresjon og angst
  • Større motstand mot vanlig forkjølelse
  • Bedre mental og fysisk velvære
  • Bedre mestring i tider med stress
  • En mer naturlig evne til å danne relasjoner og sement obligasjoner
 2. 2
  Ta ansvar for din holdning. Husk at du opplever om lag 50.000 til 60.000 tanker hver eneste dag av livet ditt. Og de er dine tanker - ingen kontroller hvordan du føler og tenker med mindre du lar dem. Dette kan virke som en svært utfordrende ide hvis du er vant til å absorbere følelser og preferanser av andre mennesker, men du er alltid å gjøre et valg om å tenke positivt eller negativt.
  • Eier opp til virkeligheten at følelsene dine er noe du kan kontrollere. Dette vil gjøre at du føler deg mer myndighet og i stand til å endre tankemønstre.
 3. 3
  Lag en plan for å slutte å være en negativ tenker. Det betyr at de bestemmer seg for å erobre negativitet som skjer rundt deg - og det vil alltid være nok av det. Tenk over hva du kan gjøre i dag som er bra for deg og andre som er positive og konstruktive. Bestem deg for hvordan du vil reagere på måter som vil gjøre en forskjell for livet ditt i stedet for å la folk og situasjoner til å diktere hva du tenker og gjør. Her er hvordan du har en bullet-proof game plan for positiv tenkning:
  • Ikke la andre ødelegge planen. Folk vil ofte gjøre ting synes viktigere eller bekymringsfulle enn de egentlig er. Ved å ikke tillate deg selv å bli feid bort av publikum forbedret angst og i stedet ta seg tid til å tenke over det og få et svar som fungerer, vil du føle mindre presset til å samsvare eller å falle på linje selv om du gjør dette samsvarer ikke hvem du er.
  • Lage en plan for å bli mer positive vil allerede være et skritt i riktig retning. Dette vil hjelpe deg å holde positivt fordi du vil føle en større følelse av kontroll over ditt liv og dine valg.
  • Din plan kan være enkelt: du kan løfte å identifisere og registrere dine negative tanker hver dag, og ta tid til å reflektere over hvorfor du hadde disse tankene og hvordan du kan forbedre dem.
  • Som du fortsetter å gjennomføre planen, vil du se at å identifisere de negative tankene blir lettere og opprettholde en negativ holdning vil være vanskeligere.
 4. 4
  Hold en dagbok for å reflektere dine tanker. Ved å registrere dine daglige tanker, kan du faktisk se et mønster utvikle rett før du som viser en rekke positive eller negative tanker. Skriv ned tanker og følelser som de ruve og prøve å få øye på triggere som har resultert i enten positive eller negative tanker. Tar bare tjue minutter til å følge ditt tankemønster på slutten av hver dag kan være en verdifull måte å identifisere hva som gikk galt og hva du kan gjøre for å forbedre.
  • I stedet for å skrive i dagboken form, kan du selv lage en liste over de fem mest utbredte negative tanker og positive tanker du hadde den dagen, og ta deg tid til å analysere dem.
  • Dagbok er spesielt nyttig i tider med stress. Stress kan administreres, men bare når du kjenner hvordan du reagerer på stressende hendelser. Ved å notere dine triggere og reaksjoner i stressende perioder, vil du ha noe konkret å jobbe med å endre til det bedre.

Identifisere og bekjempe negative tanker

 1. 1
  Identifiser automatiske negative tanker. For å vende seg bort fra den negative tenkning som holder deg tilbake fra å ha et positivt syn, vil du trenger for å bli mer bevisst på dine "automatiske negative tanker". Når du kjenner dem, er du i en posisjon til å utfordre dem og gi dem deres marsjordre til å flytte rett ut av hodet ditt.
  • Når du identifisere den negative tanken, vel vitende om hva slags negativ tanke er det kan hjelpe deg videre kamp denne typen tenkning og motvirke denne tanken med positive tanker i motsatt retning.
 2. 2
  Unngå "svart og hvitt tenkning." I denne type tenkning, er alt du får en av disse eller er det ikke, for det er ingen nyanser av grått. Derfor, hvis noe ikke slå ut slik du vil ha det til, må alt være dårlig fordi ingenting kan berges med mindre det finnes gråsoner. Det er en stor en for procrastinators som sier ting som: "Siden jeg ikke er sannsynlig å få dette papiret ferdig i tide, hvorfor bry prøver i det hele tatt?"
  • For å unngå denne type tenkning, omfavne nyanser av grått i livet. I stedet for å tenke i form av to utfall, én positiv og én negativ, lage en liste over alle resultatene i mellom for å se at ting ikke er så ille som de virker.
  • For eksempel, hvis du får en sen start på et papir og tror du ikke skal bry fordi du ikke vil fullføre den i tide, kan du vurdere andre muligheter. Du kunne fullføre halvparten av papir og fortsatt få en bedre karakter enn hvis du ikke slår den på, du kan fullføre hele papiret, men la det være litt mer røff som du håpet, du kan også snakke med læreren din for å se om du kan få en forlengelse.
  • "Svart og hvitt tenkning" er en form for "over-generalisering". Dette er å tenke at ting er aldri eller alltid en bestemt måte. Dette er en måte for å kjefte deg inn permanent manglende evne, for eksempel når du sier noe sånt som: "Jeg har alltid botch disse testene Hvorfor ville i dag være annerledes.?" eller "Hun er aldri feil, derfor må det være meg som er galt."
  • Å se nyanser av grått i enhver situasjon vil hjelpe deg å se at det er nesten aldri slutten av verden når du føler at ryggen er presset opp mot veggen.
 3. 3
  Unngå "tilpasse". Tilpassing tenker at alt som går galt er automatisk din feil. Ikke bare er dette en form for narsissisme, men det er ansvarlig å føle deg forferdelig i nesten enhver situasjon. Hvis du tar denne typen tenkning for langt, kan du bli paranoid og tenker at ingen liker deg eller ønsker å henge ut med deg, og at hver lille bevegelse du gjør kommer til å skuffe noen.
  • Dette er måten noen som er vant til å absorbere folks følelser tenker. Du tenker kanskje: "Betty ikke smile til meg i morges. Jeg må ha gjort noe å uroe henne." Men det er mest sannsynlig at Betty var bare å ha en dårlig dag, vil du bare bli frustrert hvis du tenker på hva du kunne ha gjort for å såre henne.
  • For å unngå denne type tenkning, være rasjonell. Sakte ned og tenke på alle de andre grunner en negativ situasjon kan skje. For eksempel, tenk om Betty som et individ utenfor deg selv - du husker kanskje at Betty favoritt pet døde i løpet av helgen eller at hun går gjennom en tøff breakup. Dette vil gjøre at du ser at hennes reaksjon hadde ingenting å gjøre med deg.
 4. 4
  Unngå "filter tenkning." Dette er når du velger å kun høre den negative meldingen i noe kommunisert til deg. For eksempel kan det hende at sjefen har rost deg med på en godt utført jobb, men nevnte et lite område hvor du kan gjøre noen endringer neste gang. Din dårlige sjefen prøver å hjelpe deg med å identifisere hvor du kunne fikse noen få mindre problemer, og du er for opptatt med å snu denne tilbakemeldingen til en fordømmende kritikk, ikke å se den gigantiske ros som kom din vei. Hvis du tenker på denne måten, da vil du aldri se det positive i enhver situasjon.
  • For å unngå filter tenkning, reflektere over hele situasjonen og selv ta notater. Lag en liste over alle de tingene som ble sagt, positive og negative. Hvis du skriver ned alt sjefen din sa til deg i løpet av et generelt positivt møte, så har du visuell bekreftelse på at de positive kommentarene i stor grad oppveie de negative.
 5. 5
  Unngå "krisemaksimere". Dette er når du ikke kan komme på noe uten å påta seg det hele kommer til å ende i undergang og tungsinn. For eksempel kan du tror at hele familien vil bli rammet av en buss i løpet av dagen, alt fordi du ikke kysse dem farvel. Det er urealistisk, og det er veldig slitsomt å holde tenke på denne måten. Her er hvordan du kan unngå katastrofe tenkning:
  • Være praktisk. Tenk på sannsynligheten for noe helt ødeleggende skjer. For eksempel, hvis du faller inn i en negativ panikk hver gang en elsket en er på et fly, må du huske at en person har en bedre sjanse for å dø av å bli truffet i hodet med en kokosnøtt enn i en flyulykke.
  • Tenk på alle de katastrofene som skjedde med deg og menneskene rundt deg. Jada, noen mennesker får tøffe pauser, men hvor mange mennesker du egentlig vet som ble myrdet, hadde huset deres innbrudd og alle sine eiendeler stjålet, eller som biler eksploderte? Sjansen er, tallet er nær null.
  • For å minimere katastrofale tenkning, unngå TV-programmer som fremmer ideen om at grusomme drap eller tragiske ulykker er en hverdagslige hendelser. De kan virke som en del av hverdagen når du tar den generelle befolkningen i betraktning, men sjansene for dem skjer med én person er svært lav.
 6. 6
  Unngå "spådomskunstene tenkning." Hvis du bruker tiden din stirrer inn i krystallkulen som faktisk ser bakover og bestemmer seg for fremtiden i henhold til hva du har opplevd i det siste, vil du bli overbevist om at ting ikke kommer til å fungere. For eksempel kan du si til deg selv: "Vennskapet er dømt til å mislykkes, akkurat som mine tidligere." Det sannsynligvis vil, fordi du nettopp har gummi-stemplet utfallet i ditt sinn, og din underbevissthet vil gjøre sitt beste for at du mislykkes så vil du være rett.
  • I stedet lære å ta ting på et sak-til-sak basis. Bare fordi du hadde en dårlig breakup med din forrige kjæreste betyr ikke at det samme vil skje med din nye kjæreste. Hvis du fortsetter å ha samme dårlig breakup av samme grunn, så er det på tide å gjøre noen selvransakelse, men hvis det var en helt annen situasjon, så ikke miste håpet i din nåværende situasjon eller det vil vise.
 7. 7
  Utfordre alle dine negative tanker. Bare fordi du kanskje har tilbrakt mesteparten av livet ditt å tenke negativt, det gjør ikke denne oppførselen høyre eller sunt. I utgangspunktet kan det føles veldig konfrontere å holde minner deg om at negative tanker fortjener utfordrende når de nød eller forstyrre deg. Her er noen gode måter å starte å utfordre de negative tankene:
  • Begynn med å spørre enkle spørsmål når de automatiske negative tanker dukker opp, særlig spørsmål som: "Hadde jeg bare gjøre det opp fordi det hørtes rimelig, men jeg manglet fakta?" eller "Hvordan hjelper det meg til å tenke negativt som dette?" og "Er dette situasjonen så ille som jeg gjør det for å være?"
 8. 8
  Bytt ut negative tanker med positive tanker. Når du føler deg trygg på at du kan oppdage og utfordre negative tanker, er du klar til å gjøre aktive valg om å erstatte negative tanker med positive meldinger. Dette betyr ikke at alt i livet ditt vil alltid være positiv - noen ganger dårlige ting skje, og du vil føle deg virkelig dårlig - og det er normalt. Sikter mot et positivt syn betyr å erstatte de daglige uhjelpsomme tankemønstre med tanker som faktisk hjelper deg å blomstre. Her er noen gode måter å erstatte de negative tankene med positive meldinger:
  • Finne gode i hendelser, personer og ting rundt deg, hele tiden. Finne minst én ting du liker om hver person du møter, og hvert sted du går.
  • Lag en liste over alle synes du er takknemlig for hver kveld.
  • Gjenkjenne utfordrende situasjoner og mennesker som muligheter snarere enn som tilbakeslag. En utfordring er en sjanse til å vokse og lære.
  • Fortell deg selv at fremtiden er fylt med muligheter og potensialet for gode ting. Lag en liste over alle de gode tingene du ser frem til i fremtiden.

Leve et optimistisk liv

 1. 1
  Husk at tenkning positivt tar tid. Utvikle et positivt syn er faktisk utviklingen av en ferdighet. Du er ikke født tenke negativt - det skjer over tid som du absorbere verden rundt deg, inkludert hvordan du ble reist, utdannet, og behandlet gjennom livet. Som med alle ferdigheter, det tar tid å mestre, og det krever dedikert praksis og milde påminnelser om ikke å falle tilbake til negativ tenkning.
  • Si positive ting om deg selv, regelmessig. Hvordan du kommuniserer til deg selv påvirker tenkning og følelser, samt din selvtillit.
  • Pass på å rose deg selv for ting gjort godt, du fortjener å erkjenne det gode du har oppnådd og den innsatsen du har gjort.
 2. 2
  Prøve nye ting. Oppleve et bredt spekter av livet vil gjøre underverker. Stepping ut av komfort-sonen kan ofte ta deg av overraskelse og banke de negative generaliseringer og svarte og hvite tanker rett tilbake inn i hulen sin. Noe så enkelt som å prøve ny mat på en restaurant kan føre til oppdagelsen av nye smaker og ulike opplevelser, sammen med utgivelsen av negative tidligere inntrykk. Her er noen andre nye ting som kan bidra til å sette en positiv spinn på livet ditt:
  • Ta en fungerende klasse. Dette er en fin måte å uttrykke deg selv og flytte ut av komfort-sonen.
  • Besøke en ny by, byen eller landet og se hvordan andre mennesker ser verden.
  • Lese en roman i en sjanger du aldri har vurdert før.
  • Lære en ny ferdighet, som for eksempel strikking.
  • Ta opp læring et instrument, gjør sudoku, eller lære et nytt språk.
 3. 3
  Være mer bevisst. Negativ tenkning er ofte en unnskyldning for å holde seg på autopilot og for å stoppe virkelig se og oppleve verden og andre vesener. Det er en form for å skape et skjold rundt seg selv og nedleggelse på å være til stede og er mentalt lat. Ved å tvinge deg selv til å legge merke til folk, lytte oppmerksomt, føler ting skjer med deg med nåde og omsorg og å være klar over hva som skjer, vil du finne at det er mye morsommere å være positiv. Her er hvordan det å være mer bevisst kan gjøre livet ditt mer positiv:
  • Du vil være bedre i stand til å gjenkjenne skilpadde atferd (prøver å flykte tilbake inn i skallet ditt) og være forsiktig med deg selv i stedet for å slå deg opp for feil - for eksempel hvis du er bare sliten og trenger en pause, vil du lære å forstå kroppen og ta en pause i stedet for å tro at du er treg eller lat.
  • Vurdere å ta opp meditasjon som en måte å sentrere deg selv og lære utmerket fokus. Ved å meditere hver dag i 10 til 20 minutter om gangen som passer for deg, kan du øke din bevissthet om seg selv og nåtid, og hjelper deg til å samle den stinkende tenkning med større bevissthet.
  • Prøv å ta en yogatime. Yoga kan også hjelpe deg å bli mer oppmerksom på verden som du komme i kontakt med pusten din.
 4. 4
  Les mer. Les om mennesker som har kjempet frykt med mot og har lyktes i livet, fra oppdagelsesreisende til gründere. Gjennom lesing, vil du få ny kunnskap og forståelse, og du vil se at du ikke er alene i arbeidet med å stadig tilbakestille sinnets kurset. Hver person har til å gjøre dette for å lykkes i å skape et personlig oppfylle liv.
 5. 5
  Utforske dine kreative sider. Hvis du ikke har hatt en sjanse til å utforske dine kreative sider, er det på tide. Tar tid å være kunstnerisk og å arbeide med hendene eller utforske de mest originale tanker kan gjøre underverker for din evne til å tenke utenfor boksen og å derfor tenke positivt. Selv om du ikke tror du er naturlig tilbøyelig mot kreativitet, er det flere måter du kan uttrykke deg selv for å bli mer positive.
  • Plukke opp et kamera og begynne å ta bilder som inspirerer deg, eller selv ta en foto-klassen.
  • Ta keramikk eller keramikk klasse og ta glede av å arbeide med hendene.
  • Være en kreativ forfatter. Prøv penning et dikt, novelle, eller prøve deg på en roman.
  • Ta en akvarell eller oljemaling klasse. Dette er en fin måte å gi hjernen din en pause som du fokuserer på bildene på lerretet.
 6. 6
  Tilbring tid med optimistiske mennesker. Optimisme er smittsomt. Misery er også smittsom. Hvilken ville du foretrekke? Hvis du ønsker å bli smittet av optimisme, bør du forbinder med folk som kan gi noe av verdi. Se etter det positive i andre mennesker også - å finne hva som er gode i mennesker og fremheve som vil hjelpe mer av det å blomstre. Her er hvordan du vil tilbringe mer tid med optimistiske mennesker:
  • Unngå folk som SAP din energi og motivasjon. Hvis du ikke kan unngå dem, eller ikke vil, lære hvordan å ikke la dem få deg ned og holde forbindelsen med dem kort.
  • Unngå datet noen med negative utsikter, med mindre du virkelig bryr deg om den personen og ønsker å forandre ham. Hvis du allerede er utsatt for negativ tenkning, vil du falle inn i en felle.
  • Kontakt med folk som har mange lidenskaper de kaller sin egen og ønsker å dele dem med deg. Lidenskap - og optimisme - er smittsomt.
 7. 7
  Sette meningsfulle mål. Uansett hva målet ditt kan være, bør du holde deg opptatt jobber med saken og tror på årsaken du har satt for deg selv. Når du har nådd det første målet, vil du bli inspirert til å fortsette med de resterende målene, samt legge til nye i livet ditt. Med hvert mål oppnår du, uansett hvor lite, vil du få tillit og selvtillit vil øke, fôring mer positivitet i livet ditt.
  • Og generelt, har en plan for ditt liv - hvor du vil gå og hvordan du ønsker å komme dit. Hvor ønsker du å være på enkelte punkter i ditt liv? Dette trenger ikke å være komplisert, men ved å ha en generell plan, gi deg selv motivasjon til å overvinne hindringer og å begynne å føle at du er i kontroll over din skjebne - ikke skjebne, ikke andre mennesker, og ikke tilfeldige hendelser.
  • Omfavne de vanskelighetene du kan møte som du prøver å nå dine mål. De som vil skje så ofte som suksesser eller peak øyeblikkene i livet ditt, kanskje oftere. De er der for å lære deg hva som ikke fungerer, hva som må endres, og hvordan du kan forbedre din tilnærminger. De er noe du kan takle, hvis du velger å gjøre det.
 8. 8
  Ikke glem å ha det gøy. Ok, det er en klisjé, men det sies ofte med god grunn - mennesker som søker en bit av vanlig moro i livet har en tendens til å bli lykkeligere og mer positive fordi det er ikke alt slit og endeløse monotoni. Fun bryter opp det harde arbeidet og utfordringer. Her er noen gode måter å bli mer positive ved å ha det gøy:
  • Gjøre noe helt ut av komfort-sonen, som for eksempel fallskjermhopping eller fjellklatring, og se hvor mye moro du har.
  • Alltid tid for latter. Henge med venner som gjør deg til å le, gå til en komedie klubb, eller se en morsom film. Det vil være vanskelig å tenke negativt når dine morsomme bein blir kilt.
  • Sett alltid moro inn i timeplanen din. Hvis du er en stresset arbeidsnarkoman uten tid til moro, så du er mye mer sannsynlig å tenke negativt. Jobbe noen timer i uken når du har lisens til å le, tabbe av, og ikke ta livet så alvorlig.
  • Bare være vanlig dum. Fortell dårlige vitser med venner, spille kle seg, eller spille charades. Du vil ikke være i stand til å tenke negativt hvis du er for opptatt goofing av og ha det gøy.

Tips

 • "Positivitet tiltrekker positivitet" på samme måte som "negativitet tiltrekker seg negativitet". Hvis du er snill, hyggelig og nyttig for folk, kan du forvente samme behandling tilbake. På den annen side, hvis du er frekk, mangler i oppførsel og uvennlig mot folk, så folk ikke vil respektere deg og vil unngå deg på grunn av din skjemmende eller nedverdigende holdning.
 • Å ha en følelse av kontroll over livet ditt er en viktig del av positive utsikter tenkning. Like, unngå fellen med å tenke at andre mennesker har mer kontroll over sine liv enn du gjør - dette er en negativ tanke tendensen og kan føre til at du urettferdig sammenlign deg med andre mennesker og kan gjøre det synes at folk med innflytelse i ditt liv har mer kontroll over deg enn de faktisk gjør.
 • Endre mentale bilder. Hva og hvordan du ser deg selv og dine omgivelser gjør en forskjell for din tenkning. Du er visualisere eller forestille noe på hver våkne time. Begynner å endre dine gamle interne dis-styrke bilder med bilder av noe som du ønsker å oppleve.
 • Holde fysisk form og spise sunt. Dette er viktige fundamenter for et positivt syn - det er mye vanskeligere å føle seg positiv når du er uvel og / eller uegnet.
 • Ler ofte. Latter og positive følelser gjennom komedie, underholdning, morsomme og glade aktiviteter er en viktig del av å holde humøret oppe. Og ja, det er greit å le når det kommer til stykket - noen ganger klirre for humor er akkurat det du trenger for å begynne å fikse ting.
 • Du kan ikke alltid kontrollere hendelser i livet ditt, men du kan kontrollere hva du velger å tenker og føler om dem. Du kan velge å se på ting positivt eller annen måte. Du bestemmer.
 • Gjør ting som gnist din kreativitet. Kreative mennesker er fylt med undring og ansvarlig for å følge mange tunneler i kanin mylder av liv, noensinne nysgjerrig og spent på hva de kan finne. Kreativitet er en styrke for følelsen positiv fordi den inspirerer og fører deg på å fortsette å oppdage, lage og oppnå i en endeløs løkke, for kreative mennesker, er reisen så mye glede som destinasjon, noe som kan redusere lengsel etter ting du ennå ikke har, og dermed frigjøre deg opp å nyte det du har i livet ditt allerede.

Advarsler

 • Hvis du føler selvmordstanker, får hjelp umiddelbart. Ikke bare er livet verdt å leve, du fortjener å leve det fullt ut. Det er nok av folk klare til å hjelpe deg gjennom fortvilelse og motgang.
 • Angst og depresjon er reelle forhold som trenger omsorg behandling. De er ikke til å bli likestilt med generisk negativ tenkning, selv om en slik tenkning kan være en del av det som utfellinger / forlenger angst eller depresjon. Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp for slike psykiske lidelser - jo raskere du kommer ut for hjelp, jo raskere kan få livet tilbake på rett spor og føler hele igjen.
 • Noen ganger fortiden eller fremtiden hindre positiv tenkning. Hvis du sitter fast i fortiden, la triste eller dårlige erfaringer fra de siste direkte din nåværende erfaringer, lære å erkjenne hva som skjedde uten å la det påvirke dagens tenkning og utsikter. Hvis du er helt fokusert på fremtiden til skade for nå, prøve å være litt mindre bekymret for hva som kommer videre og begynne å leve mer i nuet.