Wkeno

Hvordan å avlaste forstoppelse

Det er veldig ubehagelig å være forstoppet og ofte du vil nå det stadiet der du vil gjøre noe for å kurere det! Her er noen ikke-medisinske måter å lindre forstoppelse og for å hjelpe deg å gjenoppta et normalt liv igjen. Husk å søke medisinsk eller helsefaglig råd hvis du ikke kan lindre forstoppelse problemer i løpet av få dager, og pass på at spedbarn og småbarn se legen enda tidligere.

Trinn

Hvordan å avlaste forstoppelse. Økning av intensiteten av fiber.
Hvordan å avlaste forstoppelse. Økning av intensiteten av fiber.
 1. 1
  Spis frukt, grønnsaker og andre fiberrik mat for å øke mengden av fiber inntaket. Sikt i minst 24-38 gram fiber om dagen. Forstoppelse resultater fra over forbruk av fett, raffinert sukker, og meieri i forhold til fiber fra hele korn, kli, frukt og grønnsaker.
  • Tenk på grønnsaker som forretter, ikke som valgfritt tilbehør. De er avgjørende for dine måltider.
  • Vurdere å gå vegetarianer eller veganer å tvinge deg selv til å øke fiber inntaket.
 2. 2
  Økning av intensiteten av fiber. Hvis en ukelang vegetarisk kosthold ikke løser problemet, er en tre-dagers faste i noen high-fiber grønnsaker som kål anbefales.
  • Kål er spesielt bra fordi det er ikke bare høy i fiber, men det har enzymer som oppmuntrer hele fordøyelseskanalen til "flush". Dette er også en god leverskader rens for en oppbygging av leveren giftstoffer.
  • Kål kan fremstilles på en rekke måter, inkludert skillet steking hvis oljen som brukes er druekjerneolje eller olivenolje. Krydder kan brukes, til smak. Varier oppskrifter så de tre-dagers fort blir hyggelig.
 3. 3
  Vurdere å ta en fiber supplement selv om du tror du er i stand til å få det mye fiber fra dine daglige måltider.
 4. 4
  Hydrate godt. Forstoppelse kan også være forårsaket av utilstrekkelig hydrering. Vanligvis drikke minst 10-20 gram (1,5-2 liter) per dag, eller mer, avhengig av størrelsen din, været, eller mengden av trening.
  • Hvis du prøver å avlaste et anfall av forstoppelse, øke vannforbruket i 3-4 dager, og starter med et stort glass om morgenen og drikker jevnlig hele dagen.
  • Generelt bør du være å drikke minst 10 glass varmt vann daglig. Vann er et av de beste væsker som vaske avfall og giftstoffer av vår kroppen. Andre drikker, som juice og brus, kan ikke sammenligne uansett hvor sunt eller naturlig de er, fordi de har en tendens til å inneholde mye sukker som faktisk kunne forverre forstoppelse.
 5. 5
  Spis svisker og / eller drikke to glass sviske juice. Svisker er spesielt høy i fiber og inneholder sorbitol, en krakk-løsning sukker som naturlig bidrar til å avlaste forstoppelse. Sorbitol er en mild colonic stimulant som bidrar til å redusere overføringstiden av avføring og således minske faren for forstoppelse. Hvis du ikke liker den rynkete tekstur eller unik smak av svisker, kan sviske juice være et mer spiselig alternativ.
  • Merk at svisker har 14,7 g av sorbitol per 100g, mens sviske juice har 6.1 g per 100g. Du må drikke mer sviske juice for å oppnå de samme helsemessige fordeler fordi svisker er behandlet, og du blir nødt til å ta i ekstra sukker.
 6. 6
  Når du går gjennom et anfall av forstoppelse, unngå å sitte ned i 10 minutter og holde kroppen i bevegelse. Moderat til beinhard fysisk trening er å foretrekke, men selv tar en lavmælt 30-minutters spasertur vil hjelpe kroppen din å fremme sunne avføring.
 7. 7
  Les etikettene nøye. De fleste over-the-counter avføringsmidler er effektive til en viss grad, men ingen bør tas unntatt som angitt eller lenger enn indikert i sine retninger.
 8. 8
  Prøv banan kur for mild sporadiske forstoppelse. Dette krever at du spiser en banan med et glass varm melk, tygger banan nøye.
 9. 9
  Være skeptisk til smertestillende. Smertestillende, spesielt narkotiske seg som hydrocodone (Vicodin, Lorcet, Norco) og oksykodon (Percocet og Oxycontin), kan føre til forstoppelse. I så fall kontakt med lege / apotek (selv om de tidligere nevnte trinnene bør være ok) for å sørge for at medisinen ikke trenger å justeres.

Tips

 • Drikk rikelig med vann.
 • Spis et høyt fiber diett.
 • Få rikelig med mosjon.
 • Gå når du har lyst.
 • Forvent mer enn en god avføring en dag hvis du er virkelig vanlig.
 • Prøv dypt pust og slappe av!
 • Ta fiber kosttilskudd
 • Hold pusten.

Advarsler

 • ALDRI hold den når du skal gå. Den verste tingen å gjøre er å holde det i kroppen din.
 • Noen anti-depressiva kan føre til forstoppelse. Prozac, for eksempel, er kjent for å være en kilde til forstoppelse problemer for en rekke av sine brukere.
 • Avføringsmidler kan være for harde og stressende for kroppen å ta på en jevnlig basis, kan forårsake magekramper. Ta kontakt med din medisinske leverandøren for veiledning før bruk.
 • Noen episoder av forstoppelse kan signalisere alvorlige tarm eller colonic problemer. Langvarig forstoppelse bør henvises til en lege.