Wkeno

Hvordan finne ut om du har en bihulebetennelse

Noen gang hatt den forferdelige følelsen når du pusser nesen og ørene pop? Vel, denne how-to vil vise deg gjennom denne smerten, og enda bedre løsninger.

Trinn

Hvordan finne ut om du har en bihulebetennelse. Når man snyter, se på fargen på slimhinner (snørr) i vev eller lommetørkle.
Hvordan finne ut om du har en bihulebetennelse. Når man snyter, se på fargen på slimhinner (snørr) i vev eller lommetørkle.
 1. 1
  Når man snyter, se på fargen på slimhinner (snørr) i vev eller lommetørkle. Normal slimete bør være en blek farge - gjennomskinnelig, hvit, eller en matt grønn eller brun.
 2. 2
  Sterkt farget slim - Bright grønn eller gul, eller spesielt rødt fra blod, er de klareste tegn på infeksjon.
 3. 3
  Hvis dette sterkt farget slim vedvarer i to eller tre dager, indikerer det en etablert infeksjon. Handling er påkrevd, slik som nasal vanning eller antibiotika.

Alternativ metode

 1. 1
  Stikke en vattpinne opp nesen. Dette kan høres veldig grov, men du må utføre dette trinnet for å se om du har en veldig dårlig slim blokkering. Hvis nesen er rennende, så du bør være i stand til å blåse nesen litt. Merk at du ikke må holde det opp for langt opp i nesen!
 2. 2
  Trekk ut bomullspinne og undersøke det. Er det fullt av nasal utflod? Hvilken farge er det? Legg merke disse ned på noe papir, fordi det kan hjelpe når du ser legen. Nå kaster den bomullspinne unna.
 3. 3
  Tenk på disse spørsmålene:
  • Vil ørene vondt når du blåser?
  • Har du vært å blåse nesen overdrevet?
  • Mens du var blåser, er mengden av slim lite eller ingen?
  • Når du blåser, og ingenting, eller en liten bit av slim kommer ut av nesen din, trenger du fortsatt føler at du er tette?
  • Når en lege / du trykker tomlene rett under øynene, gjør det vondt med mye press?
 4. 4
  Sjekk om du har en bihulebetennelse. Hvis du svarte ja på hver eneste spørsmål, har du en bihulebetennelse eller nasal blokkering. Bihulene er etter dine ører, nese og øyne.

Hva du skal gjøre neste

 1. 1
  Stopp blåser, eller i det minste blåser så hardt som du gjør.
 2. 2
  Ta en decongestant så ofte som nødvendig.
 3. 3
  Prøv nasal vanning (e g jala neti..) - Dette kan være svært effektivt og redusere behovet for medisiner (og du kan være glad for å unngå tretthet og andre bivirkninger av sinus / kalde / influensa medisiner eller antibiotika).
 4. 4
  Konsultere legen din og fortelle dem om dine resultater og symptomer. Få en resept fra dem for bihulebetennelse. (Sørg for å fortelle dem om eventuelle allergier du må kjemikalier og medisiner, hvis noen.)
 5. 5
  Ta begge medisiner som anvist.

Tips

 • Medisiner som inneholder pseudoefedrin er ikke lenger tilgjengelig over disk i Europa (f.eks Sudafed), siden de kan brukes i prosessen med å lage metamfetamin, må en farmasøyt spore kjøpet i henhold til loven. Hvis de ikke vil selge deg medisinen din, få et notat fra en lege.

Advarsler

 • Ikke få bomullspinne stakk opp nesen. Det vil bare gjøre det verre.