Wkeno

Hvordan å behandle et brannsår ved hjelp av honning

Foruten enkelte slangebitt, svekkende sykdommer, og / eller å bli kjørt over av en dampveivals, er de mest skjemmende skader gjort av brannskader. Følgende metode har vært prøvd og testet i hundrevis av år, med gode resultater i mange tilfeller.

Trinn

Hvordan å behandle et brannsår ved hjelp av honning. Hell nok rent over brente området for å overlappe såret og dekke helt med tynne, fleksible, plastfolie.
Hvordan å behandle et brannsår ved hjelp av honning. Hell nok rent over brente området for å overlappe såret og dekke helt med tynne, fleksible, plastfolie.

Umiddelbart etter å ha mottatt den brenne

 1. 1
  Avkjøl det forbrente området ned så raskt som mulig, for å stoppe kjøttet fra matlaging videre. Bruk kaldt, rennende vann og kjøle det til et behagelig nivå, gjelder ikke is og fryse den.
 2. 2
  Hell nok rent over brente området for å overlappe såret og dekke helt med tynne, fleksible, plastfolie. Ikke skimp på honning - du kan aldri bruke for mye (bortsett fra i den grad at det drypper over alt, gjør alt klissete og tiltrekker insekter). En tynn plastpose eller sandwich-veske kan slisses langs kantene eller hjørne brukes for det formål å spre honning.
 3. 3
  Pakk det berørte området med plastfolie, for eksempel klamre wrap, være nøye med å holde et lag av honning mellom brenner og plast. Fest plasten med gasbind eller crepe bandasje og la den være alene i to dager.

I kjølvannet

 1. 1
  Etter 48 timer, åpne den opp og se etter infeksjon. Det vil vanligvis ikke være noen, som brente kjøttet har blitt sterilisert i utgangspunktet av varmen fra det brannskadde (med mindre det ble avkjølt med skittent vann, er det liten sjanse for at det er noen skadelige organismer til stede). Men ikke få panikk hvis infeksjon er til stede: Har offeret spise en spiseskje honning (helst ufiltrert og / eller rå honning, som inneholder propolis [en svært antibakterielle produkt, som finnes naturlig i rå honning], pollen, voks osv. honning kan være kamuflert i en sandwich) tre ganger om dagen. Det er viktig at såret ikke er vasket i det hele tatt gjennom hele denne prosess. Honning skal ikke vaskes av, bare legge mer hver gang bandasjen er åpnet. Begrunnelsen ikke vasking skaden er at honning danner en beskyttende barriere over hele området, og å fjerne den vil tillate eksponering til den utsatte vevet.
 2. 2
  Forkullet eller løs kjøttet kan fjernes med steriliserte pinsett, men ikke tving den hvis det fester seg til såret: det vil løsne i tide. Hell mer honning over såret og dekke, som før, med plastemballasje og gasbind eller crepe, nok en gang å forlate den for to dager. Gjenta den foregående prosess annenhver dag.
 3. 3
  Fortsett å gjøre dette før såret begynner å granulat (ca en uke til ti dager), deretter forlate dressing av for en time, hvoretter, helle mer honning på det og dekke det opp igjen. Igjen, ikke bli fristet til å vaske det!
 4. 4
  Nå, hver dag, fjerne bandasjen og la såret åpent for en time lenger hver dag. Etter 17-20 dager bør såret har reparert nok til å dekke den med bare en lett dressing. På dette stadiet kan det vaskes med varmt vann bare - ikke bruk såpe eller noe annet - og den gamle honning fjernet. Etter en måned, skal den ikke lenger krever dressing og normal renselse prosedyrer kan påbegynnes.
 5. 5
  Hvis infeksjon oppstår og inntak av honning synes ikke å hjelpe, gi offeret tre bananer å spise hver dag, eller gi ham et kurs av kalium tabletter i fjorten dager, i tillegg til de tre spiseskjeer honning. Den honning og banan kan bli innarbeidet i en sandwich.
 6. 6
  Såret skal gro opp med minimal arrdannelse, om noen er tydelig i det hele tatt, etter en måned eller to.

Tips

 • Honning er hygroskopisk, som betyr at den tiltrekker og absorberer fuktighet. Den beholder således den plasma som er uunngåelig gitt ut av såret og holder den i nær kontakt med det skadede vev, slik at for re-absorpsjon. Plasmaet beriket med oppløst næringsstoffer, mineraler og sporelementer, inkludert propolis (som ser ut til å ha en desinfiserende kvalitet), fra honning når det er re-assimilert i den skadede kjød.
 • En tommel som hadde blitt bitt av en egyptisk cobra forverret seg i en slik grad at det ble dømt til å bli amputert, til tross for sykehusbehandling med Betadine, antibiotika og excision av mortified vev. Eieren av tommelen forlot sykehuset og anvendt den ovenstående oversikt behandling til den. Han vendte tilbake til sykehuset tre dager senere, og presenterte nå rosa, sunt utseende sifret for undersøkelse. Så imponert ble professor med ansvar for saken i sin forbedring, som hun angivelig sysselsetter sa behandling i alle tilfeller av nekrose forårsaket av slangebitt, med tilsynelatende mirakuløse resultater.
 • Noen modige medisinsk student bør undersøke behandlingen og sammenligne den med konvensjonell brenne terapi som en del av en avhandling... eller kanskje en lege i noen fjerntliggende, landlig område, hvor vanlige medisiner er mangelvare, kunne bruke det og rapportere om hans eller hennes funn til akseptable medisinske publikasjoner, og dermed bringe det til innkalling av den medisinske brorskap.
 • Dette har vært brukt på en svært dyp brannskade fra smeltet metall, som fjernet kjøtt på størrelse med et miniatyrbilde ned til beinet på baksiden av en pekefinger, og på en omfattende damp brenne rundt en persons mellomgulvet. Både helt leget, den ene på fingeren vokser hårene tilbake, og selv huske å inkludere et arr som hadde resultert fra et snitt år før! Det er verdt å nevne at reparasjonen var fullstendig, og at full mobilitet av extensors ble returnert til fingeren. Midriff brenne forårsaket en blemme på størrelse med en åpen hånd, men det var ingenting å vise for det etter to måneder.
 • Det har liknende effekter når de brukes på byller og i stedet for desinfeksjonsmidler og antibiotika kremer på suturerte sår. Selv om honning behandling har vært ansatt på mange andre kuttskader, skrubbsår, insektbitt og sår, er det foreløpig ingen rapporter om det å ha blitt brukt på chancres eller lignende eroderende invasjoner, eller på gnager sår, selv om det har blitt sprøytet inn i Burrows av skrue-ormer i kaniner, etter at skrue-ormer har blitt trukket ut, med nesten uunngåelig velgjørende konsekvenser.
 • Denne prosedyren vil sikkert bli møtt av hyler for sensur fra de fleste medlemmer av den medisinske profesjon. Imidlertid er de ikke i stand til å bedømme effekten av behandlingen, som de har sannsynligvis aldri prøvetråling. De som har er ikke i en posisjon til å godkjenne det, da det ikke er å anse som "standard (eller akseptabel) medisinsk prosedyre". Det ville tjene dissentere godt å ense ordene til Sir William Ostler da ta opp en eksamen medisinsk klasse: «Mine herrer, jeg har en tilståelse å gjøre - halvparten av hva vi har lært deg er feil, og dessuten kan vi ikke fortelle deg hvor halvparten det er. "
 • Plasten innpakningsmaterialet ikke tillater honning til å sive ut til atmosfæren, og holder det i intim kontakt med skadet vev. Dette forhindrer uttørking av brannskader, hindrer dannelsen av skjemmende arr vev. I tillegg vil honning tillater ikke dressing til fast i såret, slik at traumatisert vev forblir intakt når bandasjering er fjernet. En av de viktigste årsakene til arrdannelse i brenne tilfeller er sønderrivelsen av kjøtt hver gang bandasjen skiftes.
 • Honning og banan begge har en høy kalium-innhold, som, foruten å være gunstig for mennesker, er meget antagonistiske mot skadelige bakterier og nekrose-forårsaket organismer.
 • Den samme behandlingen har blitt brukt på en rekke andre skader i løpet av årene, med
 • Alle dyr som har blitt behandlet med den reagere mest positivt, og selv hunder og katter kan ha nytte av behandlingen, hvis et middel kan bli funnet for å stoppe dem ripping av dressinger og slikker bort honning.
 • Monotont forutsigbare resultater.
 • For noen år tilbake, var det en rapport fra en indisk lege som oppdaget at bruk av skreller fra kokte poteter hadde en bemerkelsesverdig effekt ved behandling av forbrenninger. Han ville trolig hatt mer spektakulære resultater hadde han brukt bananskall, eller til og med mashed bananer. Honningen behandling, er imidlertid overlegen til begge, som honning ikke forringes eller tørke ut når dekket med plasten. Den inneholder et eget konserveringsmiddel, slik at det ikke vil brytes ned, som banan skinn og kjøtt vil, og de infiltrerer den skadede vev, bading, pleie og nærende det med sine næringsstoffer og mineraler.

Advarsler

 • Dette er ikke å bli tatt som medisinske råd: alle som bruker det gjør det utelukkende på tro at naturen har en kur for alt.
 • Aldri gi honning til barn under ett år, så det kan være dødelig. Hvis en veldig små barn har en dårlig infisert brenne, bør de sannsynligvis motta medisinsk behandling uansett.