Wkeno

Hvordan berolige en manet svi

Som en bie stinger, kan maneter stingers forbli forankret i offeret. Behandling av maneter stikk omfatter to trinn. Det første trinnet er å deaktivere eventuelle stingers. Det andre trinnet er å fjerne stingers fra offerets hud. Hvis du ikke kan komme til en lege umiddelbart, kan disse trinnene gi lindring fra maneter gift.

Trinn

Hvordan berolige en manet svi. Kom deg ut av vannet!
Hvordan berolige en manet svi. Kom deg ut av vannet!
 1. 1
  Forbli rolig! Det er bare noen få maneter som har brodd er dødelig eller potensielt dødelig. Panikk ville være unyttig.
 2. 2
  Kom deg ut av vannet! Maneter stikk kan være svært smertefullt, og du kan miste evnen til å svømme.
 3. 3
  Fjern brodder ved å bruke barberskum å stikke området. Skrape huden tett med en barberhøvel, knivblad, eller kredittkort. Hvis du ikke har et plastkort, gni sand over det å løsne stingers og skyll den av i saltvann.
 4. 4
  Deaktivere den gjenværende stingers. I tilfelle av en vanlig gammel maneter brodd, blot eller helle 3-10% prosent eddiksyreoppløsning (hvit eddik) på stikket med en ren klut. Hvis ingen eddik er tilgjengelig, kan du bruke salt vann eller noen form for kjøtt tenderizer som har papain (papaya enzym) for å nøytralisere giften (Adolph 's er en av valg). Se advarsler om kjøttet mørsalt behandling. Hvis du ikke kan bruke kjøtt mørsalt eller eddik enn du prøve følgende:
 5. 5
  Fjern eventuelle gift i huden ved å bruke en pasta av natron og vann og bruk en klut dekker. Hvis det er mulig, på nytt lim hver 15-20 minutter. Isen kan brukes for å stoppe spredningen av gift til en av disse er tilgjengelig.
 6. 6
  Ta en svært varm dusj. En 15-20 minutters varm dusj kan deaktivere gift av noen maneter, spesielt Hawaiian box jellyfish, carybdea alata.
 7. 7
  Berolige eventuelle gjenværende hudirritasjoner med over-the-counter antihistamin piller eller kremer som inneholder diphenhydramine. Et eksempel er benadryl (TM).
 8. 8
  Legehjelp hvis offeret opplever noen symptomer verre enn hudirritasjon eller har problemer med å puste.
 9. 9
  Alvorlige stikk trenger å bli pakket etter behandling for å holde dem fra å bli smittet.

Tips

 • Urinering på det hjelper ikke. Det er en myte!
 • Hvis stikket skjedde i salt vann, ved hjelp av væske som er mest ferskvann kan føre til at stingers å injisere mer gift, ikke mindre.
 • Hjelp kan bli funnet på badevakt stands / stasjoner.
 • Mange ganger offeret ikke vil se hva skapning gjorde svie. Alltid oppsøke lege så snart som mulig etter å ha blitt stukket av alle marine skapning.

Advarsler

 • Dette er skrevet fra personlig erfaring og kunnskap. Hvis symptomene vedvarer og verre, se en lege umiddelbart.
 • Bruk beskyttende klær og hansker for å fjerne maneter tentakler fra en brodd offer.
 • Eddik er ikke anbefalt for portugisisk mann o 'krig (en dødelig manet) stikk).
 • Ikke bruk noen av disse løsningene inn i eller rundt øynene. Dypp et rent håndkle eller en klut i løsningen og DAB rundt øynene.
 • Noen dødelige box jellyfish er funnet i havet rundt Australia og deler av Hawaii. Du har nesten ingen sjanse til å overleve sin giftige stikk, med mindre behandlet umiddelbart. Smerten er uutholdelig og overveldende. Etter å nøytralisere og fjerne brodder, kan kunstig åndedrett og hjertemassasje være nødvendig. Der antivenin er utilgjengelig, kan press-immobilisering brukes på lemmer etter inaktivering av stikkende celler, mens det under transport av pasienten til nærmeste Medical Center. Ikke alle boks gelé er dødelig imidlertid.
 • Ikke bruk alkohol, sprit, ammoniakk eller urin (se nedenfor) til stikket området. Disse midler er myter og kan gjøre problemet verre.
 • Ikke la kjøtt tenderizer på huden i mer enn 15 minutter.
 • Når det gjelder kjøtt mørsalt og urin behandlinger, gir litteraturen motstridende rapporter om effektiviteten av disse to behandlingene. Sunn fornuft tilsier at de bare brukes som siste alpinanlegg. Dersom de benyttes, begynner ved å behandle et lite område. Hvis smertene forverres, avbryte behandlingen og oppsøke lege. De varierende grad av effektivitet av kjøtt mørsalt kan være på grunn av ulike enzymer i forskjellige merker. Den mest effektive enzymet er papain, (papaya enzym.) Enzymet bryter ned proteiner som utgjør nematocysts, som injiserer gift, gjøre dem til harmløse aminosyrer.