Wkeno

Hvordan å bli en sertifisert dykker

TV-programmer som "Sea Hunt" og "The Undersea World of Jacques Cousteau" ga europeiske publikum sin første smak av skjønnhet og spenning som lå under havet. Da, som nå, å lære å dykke ga inntreden i den nye verden av eventyr og oppdagelser.

Ordet dykke er et akronym for Self Finnes Underwater Breathing Apparatus og refererer til utstyr som gir skikkelig opplært dykkere trygt utforske undervanns miljø. I hjertet av en dykker trening er å lære hvordan dette utstyret fungerer og de prosedyrer og teknikker for sikker bruk i et studium som fører til sertifisering.

Scuba trening er gjort av instruktører som selv er utdannet og sertifisert for å gjennomføre kurs for begynnelsen dykkere etter en av mer enn et dusin organisasjoner kjent som trening etater *. Med et par nonprofit unntak, scuba Opplæringskontor for-profit selskaper som designe og publisere opplæring manualer og materialer, kunngjøre trening standarder, sertifisere og overvåke ytelsen av instruktører og utstede dykker sertifiseringer, de ettertraktede C-kort som tjener til å gå god for En dykker kvalifikasjoner.

Instruktører operere under de regler og forskrifter i etaten de tilhører og lære scuba klasser enten uavhengig eller, mer vanlig, ansatt og under paraplyen og tilsyn av et dykk butikk og treningsanlegg.

Dykker opplæring består av tre komponenter: en. Akademisk eller klasserommet studie, to. Begrenset Vann eller basseng trening og tre. Open Water trening. Opptakskrav, opplæring prosedyrer og kvalifisering tester varierer rundt om i verden. Hensikten med denne artikkelen er å gjøre leseren oppmerksom på de krav og opplæring som er nødvendig for å kvalifisere som en entry level dykker i Europa og gjennom det meste av Nord-Europa og Karibia.

Trinn

Hvordan å bli en sertifisert dykker. Kvalifiserer etter alder.
Hvordan å bli en sertifisert dykker. Kvalifiserer etter alder.
 1. 1
  Kvalifiserer etter alder. Du må være minst 12 år for å begynne dykker opplæring selv om de yngre enn 12 kan være i stand til å delta i avgrensede, junior dykker, opplæring programmer sponset av visse trening etater.
 2. 2
  Se om du er sprek for dykking. Dykking er en aktiv sport som krever en rimelig grad av god helse og fysisk form. Potensielle dykkere kan finne ut om de er egnet for trening og deltakelse i idrett ved å gjennomgå et enkelt spørreskjema som kan lastes ned fra World Recreational Scuba Training Council nettsiden (se nedenfor). De WRSTC retningslinjene vil bidra til å gjøre deg kjent og muligens legen din, med de medisinske problemer involvert i dykking og hjelpe deg til å ta en avgjørelse.
 3. 3
  Finn noen å lære deg. Finn en dykkeinstruktør enten gjennom en henvisning fra en venn eller partner, en annonse eller gjennom en lokal dykk butikken. Du bør prøve å finne en som er både godt kvalifisert (antall år dykking og trening dykkere, antall dykk gjort og dykkere trent, bred erfaring, etc.) og hvis instruksjonsvideoer metoder som uforenlig med din måte å lære på, og noen mennesker lærer godt fra autoriteter mens andre ønsker klemmer eller høye femmere sammen med sine forelesninger. Når du finner noen du tror liker du be om å revidere en eller to av hans eller hennes klasser før du forplikter deg.
 4. 4
  Finn et sted å lære. Convenience er en stor faktor når du velger et dykk butikk eller instruktør til å gjennomføre treningen. Du skal tilbringe dager eller kanskje til og med uker å lære å dykke avhengig av hvordan kurset er lagt opp slik at du kan være lurt å velge et anlegg praktisk til ditt hjem eller arbeidsplass. Ideelt finne et dykk butikk med et eget basseng (oppvarmet hvis du tar din trening i kaldt vær) med varme dusjer og garderober. Siden klasserom studier er ofte kombinert med basseng økter i en enkelt ettermiddag eller kveld ikke å måtte reise for å gå til bassenget er en ekte pluss.
 5. 5
  Finn ut nøyaktig hva din trening vil koste. Noen instruktører og dykke butikker belaste en flat sats for fullstendig sertifisering, mens andre kostnader etter hvert som treningen skrider fram. Noen inkluderer bøker og klasserom materialer i én pris, mens andre tar ekstra betalt for disse vanligvis-nødvendige elementene. Vet hva den totale klasserommet og basseng trening vil koste, og også ansvaret for den endelige Open Water trening. Dette kan skje på en lokal innsjø eller steinbrudd eller på en resort beliggenhet og er ofte priset separat. Hvis du tar din scuba trening med din familie eller en gruppe av venner spør om en gruppe rabatt og / eller en mer fleksibel timeplan. Lær om det er en ekstra kostnad for C-Card prosessering og bildet som trengs for det. Noen dykkere vil velge å fullføre sin sertifisering (Open Water) dykk på en tropisk ferie etter sine klasserom og basseng trening. Dette er tillatt etter mange trening byråer forutsatt at det gjøres innen ett år etter ferdigstillelse av bassenget og klasseromsundervisning. Instruktører og dykke butikker kan kreve et gebyr for å fullføre papirene som trengs for å overføre din registrering av trening fremgang til en annen instruktør - spør om din gjør det.
 6. 6
  Finn ut hva slags utstyr du trenger * og hvor mye det vil koste. Dykking er en utstyr intensiv sport og dykkere trenger et omfattende tilbud av dykkerutstyr for å kunne delta. Noen eller alle av dette utstyret kan være inkludert i kursavgiften, eller du kan være i stand til å leie eller låne den *.
 7. 7
  Passere det nødvendige watermanship test. Den mest grunnleggende forutsetning for å bli en kvalifisert dykker er komfort i vannet. For at du skal begynne en scuba kurs må du først vise til en instruktør din evne til å svømme kontinuerlig i 200 meter og flyte i 10 minutter, begge uten hjelpemidler. Alternativt, hvis du ønsker å svømme ved hjelp av en maske, svømmeføtter og snorkel, må du svømme kontinuerlig i 300 meter og deretter flyte i 10 minutter uten noen hjelpemidler.
 8. 8
  Registrer i en klasse som passer dine behov. En av de store luksus i dykker trening er å finne en instruktør og en treningsanlegg som vil imøtekomme deg hvis du har en utfordrende tidsplan eller i tilfelle du trenger ekstra klasserom gang eller, spesielt, ekstra tid i bassenget. Det tar basseng tid å lære å dykke, jo mer jo bedre så finn ut om praksis basseng økter er tilgjengelig og hvis det er noen ekstra kostnader.
 9. 9
  Ta vare på den juridiske ting. Under klassen registrering vil du bli bedt om å fylle ut og signere en versjon av WRSTC medisinsk og fitness retningslinjer skjema bekrefter selv skikket til å dykke (i USA, er en lege skriftlig godkjennelse kreves bare hvis du svarer JA på noen av spørsmålene på form). Du vil også bli informert om den iboende risikoen ved dykking og må signere egnede former anerkjenner og antar disse risikoene før de lov til å deltok i noen vannaktiviteter. Disse skjemaene kan omfatte ett av følgende som brukes av ulike opplæringstiltak etater, eller en som ligner på formål og virkning: Ansvar utgivelse; Waiver og Release av ansvar; Affirmasjon og Ansvar utgivelse; Assumption of Risk, ansvarsbegrensning, Safe Diving Practices Statement; standarder for sikkerhet, Statement of Understanding, osv. Disse erstatningsansvar utgivelser, som deres navn antyder, tjene til å frigjøre din instruktør, dykket butikken og opplæring byrå fra alt ansvar, inkludert uaktsomhet, bør du bli skadet under trening i retten. avgjørelser disse ansvar utgivelsene har blitt funnet å være juridisk bindende kontrakter, og du bør forstå nøyaktig hvilke rettigheter du gir opp ved å signere. Imidlertid er disse formene universelt kreves i europa og du bør også være forberedt på å bli avvist leksjoner hvis du ikke vil signere, eller hvis du har behov for revisjoner.
 10. 10
  Lær akademikere. Les boken, se på tape eller DVD eller gjøre on-line kurs og klassen arbeid. Dykking er en av de aktivitetene der sikkerheten kommer med og er avhengig av en viss mengde spesifikk kunnskap. Den faglige delen av en scuba kurset lærer du teorien om dykking og de prosedyrer som er nødvendige for å gjøre det trygt. Akademikere er delt inn i korte segmenter med spørrekonkurranser generelt etter hvert emne og en avsluttende eksamen på slutten for å vurdere din forståelse av materialet. Studentene må passere med en viss grad for å gå videre til Open Water trening - retests er tillatt.
 11. 11
  Øve, øve, øve. Den begrensede vannområder, eller bassenget, del av et dykke kurs er der hjertet av opplæringen skjer. Dette er hvor du vil lære funksjonen av alt at utstyr og hvordan du kan bruke det trygt. Du vil bli lært opp til å fjerne vann fra en oversvømt maske, puste fra en regulator, bruker finnene riktig og kontrollere oppdrift ved å legge til eller lufting luft fra din oppdrift kontroll enheten, sammen med en myriade av andre ferdigheter som kan virke fremmed og skremmende ved første men, med praksis, vil bli andre natur.
 12. 12
  Fullføre åpent vann opplæring og sertifisering dykk. Det siste steget mot å bli en sertifisert dykker er å fullføre fire åpent vann trening dykk under tilsyn av en instruktør. Disse dykkene blir gjennomført i et stort havområde som havet eller en innsjø til dybder mellom 15 og 60 fot i over to eller flere dager. På disse Open Water dykk instruktør vil ha deg demonstrere for ham eller henne at du er i stand til å gjøre i åpent vann hva du har lært å gjøre i bassenget, ting som flom og tømme masken, synkende til bunnen, utvinne en feilplassert regulator, stiger opp til overflaten, etc.
 13. 13
  Når du klarer å demonstrere disse dykking ferdigheter og fullføre de fire nødvendige dykk instruktør vil råde treningen etaten for å utstede en c-kort i ditt navn. Dine C-kort innestår for treningen din og kvalifiserer deg til å få luft fyller eller leie tanker, kjøpe eller leie scuba utstyr, og delta i fritidsaktiviteter åpent vann dykking i forhold som ligner de under som du trent uten videre tilsyn.

Tips

 • Hvis du trenger korrigert synet på land du sannsynligvis under vann i tillegg. Mye av dykking er sightseeing og du vil ikke nyte en verden som du kan knapt se. Gone usagt er klart behov for å kunne lese din dybdemåler, tank trykkmåler og dykke bord eller datamaskin. Briller er ikke en god løsning fordi de generrally ikke passer eller fester lett til innsiden av et dykk maske, men dykkere trenger synskorreksjon akkurat som resten av oss, og det finnes produkter på markedet for å tilfredsstille dem. Myke eller gass permeable kontakter fungerer like godt under vann som de gjør på land og mange dykkere bruker dem hell. For de med grunnleggende + eller - diopterkorrigering trenger det er billig, fleksible silikon linser som festes på innsiden av noen dykk maske. Noen maske produsenter selger pop-in objektiver for sine masker som er formalt til vanlige resepter, vanligvis i 1/2 diopter, + / - grader, mens noen vil male din eksakte resept inn linsene i en av sine masker. En annen løsning er å ha den faktiske linser av omtrent alle to-linsemaske med avtakbare linser erstattet med linser tilpasset bakken for deg. Hvis du ønsker en maske med et enkelt frontplate, linser jorde til din resept kan være permanent festet til innsiden. Objektiver bakken for scuba masker kan korrigere for omtrent enhver visjon problem. Din lokale dykk butikken vil være din beste utgangspunktet for undervanns synskorreksjon.
 • Mens en dykkere C-Card aldri utløper instruktør sertifiseringer gjør, årlig, og må fornyes. Vær sikker på at instruktøren har en løpende medlemskap i hans trening byrå og er i "undervisning" status. Hans eller hennes C-Card vil fortelle deg dette. Du kan ikke være sertifisert av en instruktør som ikke er fornyet, forsikret mot ansvar og i god stand med hans eller hennes trening agancy.
 • The World Recreational Scuba Training Council - WRSTC - er en organisasjon som representerer seg selv som å være dedikert til sikkerheten til rekreasjon dykking publikum. Det består av noen av scuba trening byråer og har kunngjort et sett av standarder, skrevet av representanter for de etater, som er den minst restriktive sett av standarder som kan bli skrevet. Byråer er ikke pålagt å bringe sine standarder opp til et definert nivå, ble snarere WRSTC standarder designet for å ikke tvinge noen medlem for å endre sine eksisterende standarder.
 • Noen av de større og bedre kjente Opplæringskontor: NAUI - the National Association of Underwater instruktører, PADI NAUI> - Professional Association of Diving Instructors, PDIC - Professional Diving Instructors Corporation, SSI PDIC> - Scuba Schools International og YMCA scuba - Unge menn Christian Association Scuba Program.
 • Det er ingen erstatning for å eie og trene i ditt eget utstyr. Dykking ulykke studier gjort av dykkere Alert Network ved Duke University for noen år siden bekreftet at en av de viktigste årsakene til dykking ulykker er dykker fremmedhet med sitt utstyr.

Advarsler

 • Dykking er en sport som krever spesiell kunnskap, utstyr og ferdigheter som skal gjøres trygt. Vennligst ikke forsøk dykking, selv i et basseng, uten komplett trening med mindre du er under tilsyn av en instruktør.

Ting du trenger

 • Student materialer varierer fra én trening etat til en annen, men vanligvis består av en elevheftet, loggbok og dykke bordet med, kanskje, en trenings-DVD eller videotape.
 • Minimum student utstyr for scuba opplæring består av følgende: Fins, maske, snorkel, oppdrift kontroll enhet med lavt trykk inflator, vektsystem, termisk beskyttelse (avhengig av forholdene), dykke sylinder og ventil, regulator med alternative luft kilde og tank trykkmåler. Annet utstyr som en dybdemåler, dykkecomputer og ekstra sikkerhetsinnretninger som kommunikasjon skifer eller dykke kniver kan også nødvendig.