Wkeno

Hvordan starte en brann med pinner

Hvis du er camping eller fotturer og oppdage at du har glemt de kampene, og vite hvordan man skal starte en brann med pinner er kritisk. Ved hjelp av "bow-drill metoden" beskrevet nedenfor kan være treg og frustrerende, men bare kan redde livet ditt i en nødssituasjon.

Trinn

Hvordan starte en brann med pinner. Finne eller lage en stikkontakt.
Hvordan starte en brann med pinner. Finne eller lage en stikkontakt.

Sette opp

 1. 1
  Finn knusk. Alt som er tørr, fibrøs, og vil ta en gnist eller "fange" og antennes bør gjøre. Pocket lo, fjær ned, tørket mose, og strimlet plantefibre som sedertre bark er alle gode eksempler.
 2. 2
  Samle brensel.
  • Samle flere håndfuller av opptenningsved, typisk små trebiter i ulike størrelser. Du vil ha noen som er så tynne eller tynnere enn en tannpirker men lengre, flere håndfuller av tre om tykkelsen og lengden på en blyant, og massevis av tre opp til om tykkelsen på armen.
  • Unngå å ha tre lå på bakken da det kan være fuktig. I stedet ser for snags (døde greiner som har falt av trærne, men blir fanget i nederste greinene eller på busker), og sette tre på toppen av dette.
  • Det er mulig å knipse døde greiner fra trær, men bare ta de som umiddelbart knipse gratis. Hvis den bøyer uten å bryte, er det fortsatt i live eller ikke tørr nok. Unngå grønne tre siden de fleste ikke vil brenne godt i det hele tatt. Se hva du trenger nedenfor.
 3. 3
  Gjør et reir. Bruk liten fiber, slik som Cattail, å antenne kull og litt tykkere fiber på utsiden, slik som tørt løv, til ly reiret. Pass på at du lar et hull for kull. En bomullsdott størrelsen på knusk vil gjøre.
 4. 4
  Lage en bue. Bruk litt bøyelig tre for baugen. Du vil være å sette mye press på baugen og død ved er mer sannsynlig å bryte enn samme størrelse grønt tre.
  • Nybegynnere bør lage en bue 1,5 til 2 meter lang.
  • Bruk så tynn en trebit som mulig, slik at baugen vil være så lett som mulig. En lettere bue er lettere å kontrollere og tar mindre styrke til å skyve frem og tilbake. Men det må være stiv nok til å ikke bøye når du bruker den. Baugen faktisk ikke å ha mye av en kurve til det.
  • Bruk en skolisse, snor, lite tau eller hva tauverk du kan finne. Legg igjen en liten slakk i ledningen, slik at du kan vri drill inn i baugen. Når øvelsen er i baugen, bør spenningen være fin og fast.
 5. 5
  Lag en FireBoard. Den stats Internett og boren begge må være laget av lett, tørr, ikke-harpiksholdig tre. Den beste veden for dette vil ikke ha noen saft og vil være lette og myke nok til å enkelt bulke med miniatyrbilde uten meisling. Forme det tre du velger til et stykke om en tomme tykk, 2-3 inches over, og minst 12 inches lang. Sett den til side for nå.
 6. 6
  Lag en drill. Din drill skal være laget av hardere tre enn FireBoard din. Husk at du vil at FireBoard å holde kull og ikke spindelen! Poppel og Maple er gode skogen for dette. Prøv å finne den retteste trestykke mulig.
  • Din drill bør ligge mellom ca 1 - 1,5 inches tykke. Hvis du er lite og lett, mindre øvelser er bedre. Begynn med en pinne omtrent like tykk som tommelen eller pekefingeren. Det bør være minst åtte inches langt og så rett som mulig.
  • Hvis mulig, bruk en kniv til å spikke din drill før det er rett og rund. Den øvre ende av boret bør være formet som enden av en blyant, mens den nederste ende bør være mer stump. Ta litt tid å få bore akkurat. Det vil lønne seg. Toppen av boret må være skarpere, slik at det blir mindre friksjon enn bunnen.
 7. 7
  Finne eller lage en stikkontakt. Din kontakten kan være laget av bein, tre eller stein.
  • Se etter en stein med en jevn smilehull i det. Ideelt sett bør steinen være ca knyttneve størrelse. Det bør passe godt i hånden, men ikke være for små eller det kan varme opp veldig raskt. Den ideelle stein har en dyp smilehull med glatte sider.
  • Hvis du ikke kan finne en stein, er den enkleste kontakten for å gjøre tre. Det bør være liten nok for deg å komfortabelt holde i hånden, men stor nok til at fingrene ikke brytes hele veien rundt det og ta på øvelsen som det er å snu. Det er best å gjøre i kontakten ut av løvtre hvis mulig, eller bruke en knute i bartre som en naturlig smurt socket. Bruk spissen av en skarp kniv eller skjær for å bore et hull ikke mer enn halvveis inn i treverket.
  • Du kan også improvisere en stikkontakt fra mange andre materialer. Se etter ting som vil holde den smale enden av boret stabilt, men likevel tillate det slå easily.Of Selvfølgelig kan andre ting brukes som stikkontakter.
  • Smøring av kontakten med leppepomade eller harpiks er en god praksis.
 8. 8
  Finn et kull catcher. Du trenger noe å fange kull som er skapt, holde det isolert fra den kalde bakken og bære den fra bakken til knusk. Dette kan være en tørr blad, flis av tre, papir eller bark, blant andre alternativer. Uansett hva det er, sørg for at du kan plukke den opp uten å fomle rundt og slippe det.

Startet brannen

 1. 1
  Finn ut hvor drill vil spinne på FireBoard. Du må vite hvor drill kommer til å spinne på FireBoard før du skjærer hakk. Ta FireBoard og markere et sted omtrent 1,5 ganger drill diameter fra en av Fireboard lange kanter. Grave et krater der ca 1/4 tommers dyp og omtrent like bred som drillen din.
 2. 2
  Brenne et hull. Vær oppmerksom på at følgende er skrevet fra perspektivet til en høyre-hander, det ville være omvendt for lefties.
  • Sett FireBoard på bakken.
  • Sett din venstre fot på FireBoard omtrent en tomme til venstre for krateret. Buen på foten din (ikke ballen eller hælen) bør være over FireBoard. Pass på at bakken er ganske flat eller sengs FireBoard i bakken. Du ønsker ikke det å vrikke eller rock mye, om i det hele tatt.
  • Knele på høyre kne. Sørg for at din høyre kne er langt nok bak din venstre fot at du gjør alle 90 graders vinkler. (Mer om det senere.)
  • Hold baugen i høyre hånd og drill i venstre side.
  • Sett drill på toppen av strengen med den blyant-spisse ende pekende rett, og vri den inn i baugen. Du kan løsne strengen litt hvis det er for vanskelig å gjøre, men strengen må ikke skli en gang pakket rundt drill.
  • Sett den butte enden av boret på krateret. Sett i kontakten på drill.
  • Ta så nær slutten av baugen som du kan. Ha litt press på kontakten og begynne å trekke frem og tilbake på baugen. Det er en hårfin balanse mellom å legge for mye og ikke nok press på drillen, og ha baugen strengen for stram og ikke stramt nok.
  • Forutsatt alt går rett (feilsøking er beskrevet senere), vil du så frem og tilbake med baugen raskere og raskere, og legge mer og mer press på sokkelen. Til slutt, vil du få noen svartkrutt og røyk rundt bunnen av øvelsen. Dette er et godt tegn! Stoppe og plukke opp FireBoard.
 3. 3
  Skjær en skorstein. Bruk skjæreapparatet å lage en V-formet hakk som går fra kanten av FireBoard nesten til midten av hullet du nettopp brent i FireBoard.
  • Det viktigste er å sørge for at det ikke er så stort at når du begynner å spinne drill i hullet igjen, det bare glipper ut gjennom hakk. Om en "sjette av en pie" er bra.
  • Pass på at du ikke klippe rett til, eller forbi, midt i hullet, men du ønsker å komme nær sentrum. Som Prinsesse Gullhår, vil du det akkurat.
 4. 4
  Lag en lavvo eller "hus" av tre. Hvis du ønsker, lage en etasje for å absorbere fuktighet. Å sette pinner i rett vinkel fungerer godt. Huske rekkefølgen:. Knusk, små pinner, større pinner, større, større Ikke glem å legge igjen et hull i huset for å sette kull inn og mellomrom mellom pinner slik at kull kan puste.
 5. 5
  Gjør et kull. Nå er det på tide å lage ild! Du gjør alt på samme måte som du gjorde da du brent et hull i FireBoard. Ikke glem å sette kull catcher under skorsteinen.
  • Begynn å skyve og dra på baugen, og presser ned på kontakten. Som du kommer inn i en rytme, så raskere og legge mer press på sokkelen.
  • Til slutt får du svartkrutt samle i skorsteinen. Fortsetter, og du får litt røyk.
  • Når du har fått røyk kommer ut av punk over alt, har du mest sannsynlig fått et kull. Hvis du ikke er sikker, fortsett til du ikke kan gå lenger. Hvis det begynner å pipe, du begynner å glasur settet og trenger å presse ned hardere mens du holder opp hastigheten.
  • Noen ganger vil du faktisk se tuppen av punk turn hvit (eller hvis det blir mørkt, rød) og da vil du vite sikkert at du har et kull.
 6. 6
  Blås kull i flammer. Fjern forsiktig drill og løft bort brann bord, ved hjelp av en kvist for å holde den nye ember ned hvis det blir sittende fast i sporet.
  • Bruk ene hånden til å lufte luft over kull, slik at det større og mer solid, ved hjelp av opp mer av punk. Ikke blås på den med mindre du blåser veldig forsiktig, så du kan banke den av kull catcher. Dette er ikke nødvendigvis en katastrofe, som kull vanligvis ikke vil falle fra hverandre. Men hvis bakken er våt, vil det sette kull ut, og hvis du ikke er forsiktig plukke den opp kan du sette den ut.
  • Når du er sikker på at kullet ikke kommer til å gå ut, overføre det til knusk din.
 7. 7
  Begynn blåser sakte gjennom bunt mens klemme forsiktig klippe rundt kull. Ettersom flere knusk fangst, må du kanskje snu og / eller omforme den til å holde ember sprer seg mer og mer av knusk.
 8. 8
  Hold blåser og arbeider med knusk bundle til du får faktiske flammer. Sette den på bakken der du vil at brann. Hold blåser hvis du trenger å holde liv i flammene. Legg tannpirker størrelse pinner på toppen av bunt, så blyant store pinner, etterfulgt av stadig større gjenstander før du har din bål.

Feilsøking og teknikker

 1. 1
  Sørg for at kroppen din er plassert riktig. Trinnene nedenfor er for høyre handers og ville være det motsatte for lefties:
  • Sett din venstre fot på brann-board, omtrent en tomme fra drill eller nærmere. Bue over brann-styret.
  • Vinkelen på venstre kne er 90 grader. Vinkelen på venstre ben til høyre ben er 90 grader.
  • For å balansere, svinge høyre fot rundt til venstre. (Dette åpner opp kroppen til høyre).
  • Din venstre hånd holder kontakten og venstre hånd skal være tett opp mot din venstre leggen bein. Dette hjelper deg til å holde toppen av boret helt stille.
  • Denne posisjonen vil sette deg lener seg over hele set-up, og lar deg bruke vekten av overkroppen for å presse ned på drillen i stedet for bare å bruke armen styrke.
 2. 2
  Justering av strengen: Det er viktig å holde strengen stramt slik at den ikke glir på drillen. Men hvis det er for stramt, vil det gjøre øvelsen sprette ut av stikkontakten eller brann-board. Det finnes en rekke måter å håndtere strengen justering.
  • Få strengen nesten stramt nok, holder det helt på slutten av baugen og deretter presse strengen opp mot baugen som du begynner å sage frem og tilbake, om nødvendig. Selv om du får strengen akkurat i starten, vil det ofte løsne opp som du er saging og tilbake, så dette er en god teknikk for å mestre. Hvis ikke, fungerer hånden din opp baugen å få strengen stramt nok. Dette er en grunn til å ha en lengre (to meter lang) baug.
  • For å holde ledningen fast, må du kanskje legge den rundt fingeren din (e) eller justere den ved å binde en strammere knute.
  • En annen måte for å holde den stram er å sette en annen pinne (fortrinnsvis tykk, og denne metode kan smekke mindre staver) i en annen løkke, i nærheten av slutten. Snurre den rundt og rundt til du kommer til ønsket tetthet og deretter "lås" den mot baugen. Hvis det holder å skli, holder som slutter i hånden.

Tips

 • Øvelse gjør mester. Gjøre dette hjemme i fritiden, slik at kroppen vil lære hvordan du gjør det! Gjør det flere ganger, og du vil alltid vite hvordan du gjør det.
 • Hvis du vet at du kommer til å lage ild på denne måten, og du ikke har en lommelykt med deg, sørg for at du planlegge god tid til det før skumring. Erfarne bobiler har gjort dette i mange år og har fortsatt vanskelig for å utføre dette i mørket. Selv om du har en lommelykt, gjør dette på dagtid. Du vil være glad du gjorde.
 • Det er blitt funnet at dette er lettere hvis hendene er noe klissete (dvs. med pitch).
 • Hvis du kan, finne noen som har gjort dette, og lære dem du har. Det vil spare deg timer med sorg!
 • Hold baugen i midten av boret. Hvis strengen beveger seg opp drillen, vil det skape mer horisontal kraft opp nær kontakt og vil være mer sannsynlig å sprette ut. For å fikse dette, holde saging borte, men roter baugen opp i Y-aksen (slik at baugen ville berøre toppen av boret hvis du roterte den hele veien opp). Det samme gjelder hvis strengen jobber seg nedover drill. Rotere baugen slik at det ville berøre drill nær bakken hvis rotert hele veien. Baugen strengen skal alltid være horisontal i forhold til bakken (hvis bakken er helt flat) og vinkelrett i forhold til boret. Ikke grave spissen av baugen ned i bakken eller opp mot himmelen. Lær å holde baugen flatt og jevnt som du så frem og tilbake.
 • Den hakk og drill enden som går inn i det skal både være grov, ikke skinnende og glatt. Grovheten fremmer friksjon. Hvis de får skinnende, sette litt sand i hakk. Dette er en gammel Native European triks som mange nybyggere savnet.
 • Dette er metoden foretrukket av Boy Scouts of Europe og speidere. The Wilderness Survival merit badge krever at du gjør en brann på denne måten.
 • Ikke vær redd for å ta en pause hvis du er sliten. Dette tar mye energi når du først lære. Tar en pause for å gjenvinne noe styrke kan utgjøre forskjellen mellom en varm og behagelig natt i den vennlige skogen og en kald, mørk natt i den ugjestmilde ørkenen. Prøv å få hakket nesten full av mørkt tre støv før du tar en pause. Når du er uthvilt, kan du "helle det på" med en gang å banke ut et kull siden hakket er fylt og klar til å gå. Eller, så snart du trett ut, la noen andre gå inn og slå ut kull før støvet kjøles ned.
 • Skorstein form er viktig, men ikke avgjørende, så lenge det er noe bredere ved bunnen enn ved toppen. En smal form er å foretrekke, ca 60 grader (1/6 av en pai) og U-formet, men V-formede hakk fungere også. Skorsteinen er der den varme pulverisert trevirke kommer til å samle inn og møte opp med luft, slik at det å slå inn et kull. Et bredere skorstein betyr som regel at du må bare skape mer punk (den varme pulverisert tre), men også gir mer luft i.
 • Pass på å ikke la styret stein som du borer. Hvis den gjør det, vil endringen føre til at luften fanget i din sagflis til å kollapse på ember din, effektivt kvalte det.
 • Hvis du har en god kull i redet, vil reiret bokstavelig talt brast i flammer. Vær klar med resten av brann din før du faktisk tenner det.
 • Plasser hakket på toppen av knusk reir, og du trenger ikke å overføre kull. Kullet faller rett og slett direkte inn i reiret. Denne metoden reduserer dramatisk den innsatsen som kreves.
 • Hvis det er to av dere prøver å "bust et kull," du kan "gå tandem." En person setter alt opp som normalt, men før du begynner å sage bort, kneler den andre personen ned motsatt av den første, setter sin venstre hånd på toppen av den andre fyren venstre hånd (som er på toppen av sokkelen), og tar tak i baugen med sin høyre hånd. Den første personen er ledelsen og begynner saging unna, mens den andre personen legger sin styrke og hurtighet ved å trykke ned på kontakten og trekke frem og tilbake på baugen. Dette kan ta litt av koordinering, men gjør busting et kull mye enklere, spesielt hvis dette er din første gang.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig med hva slags tre / blader / kvister du forbrenner. For eksempel er rhododendron svært giftig, så sørg for ikke å få tre / blader / kvister fra (under) den. Gjør din forskning på forhånd slik at du vet hva og hva som ikke skal brenne.
 • Når du er ferdig med brannen, dekker asken og sørge for at det er ute!
 • The drill, styret og kontakten vil bli varmt.
 • Denne metoden for å lage en brann fungerer ikke alltid og tar mye tid og energi.

Ting du trenger

 • Kniv eller skarp stein
 • Knusk
 • Fire bord laget av et mykt treverk (for eksempel sedertre eller basswood)
 • Bor fremstilt av det samme eller et mykere tre (for eksempel Cottonwood root)
 • Bow laget av et stykke "spenstig" tre (for eksempel aske, tau, hickory, osage eller "grønn" tre) for en nødsituasjon bow
 • Skinn eller kuskinn blonder (for eksempel en jobb boot blonder) eller en sterk streng (for eksempel 550 fallskjerm ledningen)
 • Socket laget av enten en glatt, dimpled rock eller stykke hardt tre