Wkeno

Hvordan å bryte ut av sovemidler

På grunn av de høye stressnivået av våre nåværende ganger, sovetabletter og andre former for sovemidler har blitt en norm. Mest foreskrevne medisiner er svært vanedannende, og det er bare et spørsmål om tid før du risikerer å bli avhengig og klarer ikke å sove uten dem.

Søvn er viktig for å holde kroppen og sinnet tilstrekkelig uthvilt. Her er noen tips for å hjelpe deg å sove uten bruk av kjemiske substanser og andre narkotiske stoffer.

Trinn

Hvordan å bryte ut av sovemidler. Lag en plan for å slutte å ta sovemidler.
Hvordan å bryte ut av sovemidler. Lag en plan for å slutte å ta sovemidler.
 1. 1
  Snakk med legen din først. Hvis du for øyeblikket tar sove medisiner og det er å spille ødeleggelse med din søvn og generell helse og velvære, bør du informere legen din og forklare hva som skjer. Legen vil kunne gi deg råd om hvorvidt du kan slutte pillene direkte eller om det må være en justering periode. Legen er den beste personen til å vite hvorvidt dosen av medisinen din er et problem.
  • Ikke anta du sitter fast å ta piller. Være overbevist om at du ønsker å redusere eller slutte å bruke sovemidler helt og gjøre legen din alliert i å oppnå dette utfallet. Spør om svakere beroligende midler eller naturlige alternativer som naturlig beroligende vendelrot te.
  • Tegn på at du har problemer med å sove medisiner inkluderer: innsovningsvansker, til en manglende evne til å sovne uten piller etter måneder med å ta dem, søvnighet på dagtid, følelsen dårlig uthvilt til tross sove, hodepine, etc. Faktisk, noe som gjør at du føler lenket til medisinering bør sende ut advarsel bells til deg.
  • Det vil være abstinenssymptomer når du fjerner sove medisiner fra rutinen. Det er derfor det er viktig å snakke med legen din og å utarbeide en gradvis frigjøring fra grepet av disse lumske piller.
 2. 2
  Lag en plan for å slutte å ta sovemidler. Ikke kast pillene bort ennå, de er forsikring for å hindre deg fra å få panikk, og de er fortsatt tilgjengelig for de forferdelige nettene når du virkelig føler at du trenger dem. Men sørg for å følge din plan for å gi dem opp permanent så nøye og grundig som mulig og til slutt pillene kan gå i søpla. Og hvis legen din har foreslått en gradvis tilbaketrekning program, hold deg til det. Sørg også for å gjennomføre alle de gjenværende forslagene i følgende trinn, hver er et praktisk middel som du får kontrollen tilbake over sove rutine.
  • Som en del av å avslutte medisinering og gjenopprette din egen søvn tidsplan, lage en plan for din søvn ganger. Gå til sengs og stå opp på samme tid, uansett ( stille alarm hvis nødvendig). Unngå dagtid napping.
 3. 3
  Roe sinnet en time eller to før du sovner. Det er viktig å bryte bort fra slitsomt og forstyrrende tanker som vil holde sinnet aktivt opptatt når du prøver å sovne. Runde opp og avvise enhver aktivitet som vil rane deg av en god natts søvn. Noen ting som kan hjelpe deg til å gjøre dette er:
  • Slå av TV-en eller datamaskinen en time før du skal sove.
  • Ikke lese noen nyheter relatert eller spennende elementer før til sengs.
  • Unngå å ha vanskelige og frustrerende samtaler med noen i person eller over telefon eller internett.
  • Motstå fristelsen til å starte noe som krever fired-up tankeprosessene, som prøver å løse et arbeid problem ved 23:00 om natten. Overlat det til i morgen.
 4. 4
  Ta et varmt bad før du går til sengs. Et varmt bad gjør underverker og er kjent for å slappe av og berolige slitne og verkende muskler. En avslappet kropp er i stand til å sove bedre. Legg beroligende dufter som lavendel, neroli, rose, røkelse eller sandeltre essensielle oljer for å roe sinnet.
  • Hvis du har planer om å vaske håret, gi tilstrekkelig tid til å tørke vått hår, som om du må vente halve natten for håret tørke, vil du legge til din søvnmangel.
  • Ikke alle har eller liker et bad. Hvis du heller vil ta en dusj, ikke nøl, det fortsatt fungerer ved lindrende deg med varme og avslappende rytme av vannet faller over deg. Velg lavendel eller lignende duftende dusj geleer som bidrar til å roe deg.
  • I noen studier er varme bad bevist ineffektiv, forårsaker en økning i hjertefrekvens på grunn av økt kroppstemperatur. For noen mennesker, kan kjøligere bad / dusjer faktisk bidra til å senke pulsen. Det avhenger også av været. Cooler bad i varmt vær og varmt bad i kjøligere vær er mer optimal. Men hvis du tar et bad ikke fungerer for deg dens bedre å ikke ta den, siden det kan noen ganger gjøre søvnløshet verre.
 5. 5
  Tro på din egen evne til å sove naturlig og godta dine egne søvn behov. Noen mennesker trenger mer søvn, mens andre trenger mindre timer med søvn for å fungere optimalt, kjenne dine egne behov og holde liv i dem. Og akseptere at du vil sove uansett hvor hardt det kan virke nå - søvn er en naturlig innebygd mekanisme i kroppen til å restaurere, reparere og oppdatere oss. Kroppen vil sove naturlig når det er behov for. Prøv å ikke bruke for mye tid på å bekymre søvn prosessen i seg selv, men heller fokusere på følelsen sliten og ønsker å slappe av.
 6. 6
  Bli kvitt noen distraksjoner som vil forstyrre eller hindre deg fra å falle i søvn. Unngå å ha en TV på rommet ditt eller datamaskinen - disse enhetene lett kan friste deg til å bli over-varsel for sent på natt. Slå av mobiltelefonen, sin tilstedeværelse bidrar til søvnmangel. Enhver annen forstyrrelse eller støy faktor bør unngås.
  • Er din madrass komfortabel nok? Erstatte eventuelle madrass over 10 år med en nyere en, det kan gjøre hele forskjellen.
  • Sjekk temperaturen på soverommet, og det bør være rundt 60 º f/16 º C - ikke for varmt, ikke for kaldt.
  • Ta vare med. Det kan være beroligende, men det kan også vekke deg for mye, velg med omhu og holde volumet lavt.
  • Les Hvordan lage en zen soverom for flere ideer om hvordan du gjør din sove sanctum hellig og fri for distraksjoner.
 7. 7
  Gå til sengs umiddelbart når du føler deg døsig, og når du har behov for å sove. Unngå å tvinge deg selv til å holde seg våken. Uferdige oppgaver kan fullføres neste dag etter en forfriskende natts søvn. Kroppen bryter bort fra den naturlige syklusen når denne søvnige tilstanden er overvunnet av andre distraksjoner og det blir svært vanskelig å sovne igjen.
 8. 8
  Unngå drikker og drikker med høyt sukker og koffein. Noen matvarer med høyt sukker vil øke energinivået og dermed gjør det vanskelig å sovne naturlig. Koffein er også et sentralstimulerende som gjør det vanskelig å sove. Hvis du er tørst, varm melk eller vanlig drikkevann er det beste alternativet for å få en god natts søvn.
  • Foretrekker "søvndyssende" matvarer, nemlig matvarer som hjelper deg til å sove slik som varm melk og kjeks eller en banan.
  • Unngå å ha koffein etter middag. Gjør alle drikker koffein-fri fra dette punktet til du våkner neste morgen. Det vil gjøre underverker for din generelle helse!
 9. 9
  Sikre at tilstrekkelige mengder av mørke er til stede i din sove plass. En lyskilde fra utsiden skaper en distraksjon og kan lett vekke deg. Blokkere ut disse lyskildene hvis de oppretter en distraksjon når du prøver å sovne. Heavy curtaining og tepper vil gjøre utslaget.
  • Det samme for ekstern støy, gjør ditt beste for å dempe det minst og lukke vinduet for å hindre ekstern støy fra filtrering i.
 10. 10
  Tren regelmessig. Øvelsen vil hjelpe indusere nattlig søvn gjennom å gi kroppen din en skikkelig treningsøkt. Gjøre minst 30 minutter med mosjon daglig.
 11. 11
  Oppsøk Kognitiv atferdsterapi (CBT) virkemidler hvis du fremdeles har en manglende evne til å bryte fra å sove medisiner gjennom praktiske endringer til. CBT kan gjøre en forskjell i hvordan du ser nytten av piller og kan hjelpe deg finne din egen måte å overvinne søvnløshet.
  • Vær oppmerksom på at når du kommer av sovetabletter, vil undertrykte REM avkastning og dine drømmer bli mer levende enn vanlig. Dette vil roe seg over tid, men kan forstyrre deg i utgangspunktet.
  • Inntil pillene er ute av systemet ditt, være forberedt på problemer med å sove etter en til tre uker etter opphør. Dette er normalt, men vanskelig. Tålmodighet er trolig det aller beste dyd. Innse at det kommer til å bli litt verre før det blir en hel masse bedre. Og hvor mye verre er følelsen litt søvn fratatt løpet følelsen dopet og hang over fra pillene? Minst sistnevnte forlater du følelsen mer levende!

Tips

 • Avspenningsøvelser eller meditasjon kan hjelpe deg til å slappe av og br klar for søvn.
 • Hold en søvn dagbok, og dette kan bidra til å forsikre deg om at du er på sporet.
 • De fleste sover medisiner er svært vanedannende. Mange kan ikke sove uten dem som kroppen blir avhengig av disse narkotika for å sovne. Hold deg unna de som er avhengige av sovepiller eller de kan påvirke deg til å ta "bare en sovepille eller to". Du trenger ikke det, la gå!
 • Hvis du har vært snikende om til forskjellige leger for å få ulike resepter for sovetabletter, satte en stopper for det nå! Fortell noen du stoler på hva du har gjort og rapportere til dem hvordan du kommer i å gi opp denne vanen.
 • Insomnia er oftest skyldes andre sekundære faktorer som må behandles først og fremst som stress.
 • Hold deg så opptatt som du kan utøve din kropp og sinn. Gjør kryssord, lese, lese enda mer! En sliten sjel, på slutten av dagen, kan være medvirkende til å gi enkel og komplett søvn.

Advarsler

 • Ikke slutte noen medisiner uten tilsyn av lege.
 • Håndtere stress i livet ditt. Stress påvirker søvn og bringer om søvnløshet. Forbedringer i å håndtere stress vil ofte resultere i søvn forbedringer også.

Ting du trenger

 • Soporific matvarer
 • Valerian te
 • Treningsprogram
 • Stressmestring