Wkeno

Hvordan stoppe søvngjengeri

Søvngjengeri kan virke litt absurd så lett å le av, men det kan være en svært alvorlig tilstand. Du er ikke i kontroll over dine handlinger eller fullt klar over omgivelsene dine slik at du kan ende opp med alvorlig skade eller drepe deg selv eller andre. Og det vil virkelig frik ut din partner. Angivelig det er som "å snakke med en død person '. Hmm.

Trinn

Hvordan stoppe søvngjengeri. Få partneren din til å låse alle dører og vinduer og skjule nøkkelen slik at du ikke kan forlate huset.
Hvordan stoppe søvngjengeri. Få partneren din til å låse alle dører og vinduer og skjule nøkkelen slik at du ikke kan forlate huset.

Hvis du bor sammen med en partner:

 1. 1
  Få partneren din til å låse alle dører og vinduer og skjule nøkkelen slik at du ikke kan forlate huset.
 2. 2
  Også be dem om å gjemme bilnøklene - Det er overraskende hvor mange mennesker gå for en stasjon mens søvne.
 3. 3
  Skjule noe som er i rommet du er låst i at du kan bruke til å skade deg selv eller andre - En pistol, en kniv, en barberhøvel osv..
 4. 4
  Fortell dem at hvis de hører du står opp om natten for å spørre deg hva du gjør - Ikke la dem bare anta at du skal på do eller for å få en drink. Hvis du er søvngjengeri vil det være ganske enkelt å fortelle - du vil ikke svare i det hele tatt, vil du svare på vrøvl eller svarene dine vil være rart og forvirret.
 5. 5
  Fortell dem bare for å veilede deg forsiktig tilbake til sengen.

Hvis du bor alene:

 1. 1
  Fortsatt låse alle dører og vinduer. I en søvngjengeri stat, hvis du prøver døren og det er låst vil du sannsynligvis bare gå tilbake til sengs i stedet få nøkkelen.
 2. 2
  Sette bilnøklene på et sted du vanligvis ikke ville holde dem. Din søvngjengeri selv vil trolig ikke huske dette, og vil ikke gå til bryet med å lete etter dem.
 3. 3
  Spør en venn eller nabo å lete etter noe du kan bruke til å skade deg selv eller andre - Guns, kniver, barberblad, bestikk, balltre, golfkøller, økser, motorsager, eller andre sløv tunge gjenstander selv reseptbelagte medisiner. Jeg vet at dette vil virke som en masse problemer, men det har vært tilfeller av folk myrde andre mens i en søvngjengeri tilstand. Du ønsker ikke å være en av de få.
 4. 4
  Sette gjenstander i veien. Ingenting som virkelig vil skade deg hvis du snubler over det, men bare noe som du kanskje spire din tå på eller noe høyt som en stumtjener som du måtte støte på.
 5. 5
  La klær ut. Hvis du gjør det, er det mulig du vil kle på seg. Hvis du gjør det ut på gaten du vil se mye mindre sårbar fullt påkledd enn i nattøy din.
 6. 6
  Monter en alarm på døren din som vil høres når den er åpnet. Hvis det er høyt nok det skal gå av og våkne opp.

Tips

 • Du kan ikke engang vet du går i søvne. Siden folk ofte snack når de er søvngjengeri look for åpnede pakker, kasserte sjokoladepapir, smuler i sengen og så videre. Du kan også våkne opp i et helt annet sted enn der du gikk i dvale.
 • Men noen ganger er søvngjengeri skyldes andre faktorer som ikke får nok søvn, uregelmessig søvnmønster, narkotika-og alkoholmisbruk, stress eller sorg og reseptbelagte medisiner. Fysiske og metall sykdommer som høy feber, astma, unormal hjerterytme, søvnapné, post-traumatisk stress lidelse, multippel personlighetsforstyrrelse og panikkanfall blant mange andre har også vært kjent for å forårsake søvne. Det er flere mulige forklaringer, men husk at i de fleste tilfeller ingen faktiske årsaken er funnet. Hvis det er slik, bruke teknikker som er nevnt ovenfor og se nedenfor.
 • Søvngjengeri skjer med eneggede tvillinger, og det er ofte arvelig - snakke med nære familiemedlemmer, spør dem om de noen gang sleepwalked og hvis så, hvordan de taklet spørsmålet.
 • Det er en vanlig misforståelse at det er farlig å vekke en person som er søvngjengeri. Dette er usanne. Imidlertid kan det være svært vanskelig å vekke dem og de vil være desorientert og forvirret en stund gang våknet.
 • Hvis ingen klar grunn til at du ville være søvngjengeri er bestemt, føre en dagbok over alt som fører til at du stress i hverdagen. Be partneren din (hvis du har en,) til å ta et notat av når du sleepwalk. Du kan finne en link mellom opplever mye stress i løpet av dagen og går i søvne den natten.
 • Mange barn sleepwalk på enkelte punkt. Prøv å ikke bekymre deg så dette vil trolig skje svært sjelden, og de vanligvis vokser det av seg når de treffer deres midten av tenårene. Hvis du ønsker å søke råd, se under kilder og henvisninger.
 • Noen ganger søvngjengeri bare skjer uten noen åpenbar grunn. Imidlertid har en teknikk utviklet som har hatt en stor suksess. Pasienten blir hypnotisert, og en kommando innpodet i dem at de umiddelbart vil våkne opp når føttene berøre gulvet. Hvis du føler at dette ville være en god løsning, forskning det først ved å snakke med legen din og søke på Internett for kontoer fra folk som faktisk har opplevd denne behandlingen.
 • Prøv noen enkle avspenningsteknikker eller meditere før du går i dvale. I Kilder og siteringer vil du finne en link til et nettsted med avspenningsteknikker.
 • Hvis du sleepwalk på en jevnlig basis eller bare en eller to ganger i måneden, er det viktig at du går og se legen din. De kan sende deg for en dvale studie for å prøve og finne årsaken.

Advarsler

 • Med mindre det er en naturlig, urtemedisin, ikke ta noe for å hjelpe deg å sove. Dette har vært kjent for å forverre problemet.
 • Ikke gå i dvale når du er sint eller stresset. Ta litt tid til å roe ned først.