Wkeno

Hvordan å disiplinere et barn med ADHD

Håndteringen av et barn med ADHD kan være svært vanskelig. Barn med oppmerksomhet underskudd er ofte over disiplinert for ting som de ikke kan kontrollere. Disse barna er veldig unikt og trenger unike disiplin teknikker. De kan være veldig frustrerende og krever spesiell tålmodighet.

Trinn

Hvordan å disiplinere et barn med ADHD. Ta med en belønning som kommer fra dem gjøre hva du spør.
Hvordan å disiplinere et barn med ADHD. Ta med en belønning som kommer fra dem gjøre hva du spør.
 1. 1
  Ta med en belønning som kommer fra dem gjøre hva du spør. Overganger kan være vanskelig, og til slutt vil de bli vant til å gjøre det du ba dem om å gjøre, men det vil ta tid. "Hvis du går opp og pusse tennene nå, jeg leste en historie, men hvis du venter lenger vil det ikke være nok tid."
 2. 2
  Ta kontroll over en situasjon uten å gjøre ting verre hvis barnet ditt gjør noe galt. Husk at barn med ADHD trenger å bli parented annerledes enn de uten.
 3. 3
  Hold deg rolig. Be barnet ditt i en rolig stemme hva det er som har skjedd. Dersom årsaken han / hun gjorde noe galt var ute av frustrasjon, tilbyr alternativer til hva de kunne gjøre nå i stedet for å fokusere på det faktum at du ikke vil ha ham / henne til å fortsette det noensinne det var som frustrerte ham / henne. "Etter at vi rydde opp, kanskje vi kan lese en historie sammen."
 4. 4
  Uansett hvor sint du er, må du holde deg rolig og ikke kjefte. Barnet ditt jobber så hardt hvert minutt av hver dag for å holde hodet kaldt, de er impulsive, så du må huske på at de ikke mente å gjøre hva de gjorde. Snakker rolig, fortelle barnet hvorfor det de gjorde var galt. Ikke skam barnet. "Jeg vet at du hvor frustrert og det er derfor du slo over brettet, men vi alle bli frustrert spille spill, og det er ikke OK å gjøre dette." Få ham / henne involvert i å gjøre situasjonen rett. Tilby noe som han / hun kan gjøre for å hjelpe, snarere enn å straffe ham / henne. "Vi trenger å rydde opp i dette rotet. Hvis du gjør det, vil jeg hjelpe deg." Gjør et eksempel på hva nødvendige tiltak ser ut.
 5. 5
  Gi barnet noe energisk å gjøre. Barn med ADHD kan ikke sitte stille. Deres hjerner kjemper for å finne balansen. Hvis barnet ditt er stadig å gjøre noe slik som å synge høyt eller lage unødvendige lyder, i stedet for roping på ham / henne, tilby andre alternativer som vil distrahere ham / henne fra hva han / hun gjør galt, eller du kan bruke hva han / hun er gjør for å gjøre noe positivt. Sittende dem ned med leker eller spille rolig rett og slett ikke vil fungere. De har mye stress energi å blåse av. Barn med ADHD er impulsive og har en veldig kort oppmerksomheten span. De lever i øyeblikket. De trenger umiddelbar oppmerksomhet.
 6. 6
  Ikke flau barnet ditt ved å rope på dem, etc. Et barn med ADHD er allerede veldig flau som de vet at de gjorde noe galt. Et barn med ADHD vil svært ofte ønsker å krype inn i et hull før alle glemmer hva de gjorde, slik at du ikke vil føle seg enda verre. Igjen, må du huske at du barnet ikke gjorde dette med vilje.
 7. 7
  jo mer barnet ditt føles som de har kontroll, jo mer vil de stole på deg. Ethvert barn, spesielt en med ADHD, kanskje ikke ønsker å høre fordi de ikke liker å bli fortalt hva de skal gjøre. Hvis du bruker en roligere stemme og gi dem mer av et valg, vil de lære å ta gode beslutninger, og vil bli vant til å lytte til deg. Du kan si: "Johnny, husk boken leser vi:" Hendene er ikke for å treffe "? Godt, bør du ikke bruke hendene til å treffe søsteren din. Tror du hun liker det når du treffer henne? # Gi dem advarsler. Barn med ADHD enten ikke vet når de gjør noe galt, eller vil teste grensen. siden du må alltid være klar med dem, hvis de vet at de vil bli straffet og hva straffen vil bli, er det mer sannsynlig å lytte. "Johnny, hvis du treffer søsteren din en gang til, vil du bli sendt til rommet ditt i 5 minutter."
 8. 8
  Bruk bare en advarsel. Hvis du gir dem flere sjanser, vil de aldri lære at du mener det du sier.
 9. 9
  Snarere enn å fortelle dem til å stoppe en dårlig oppførsel, fortelle dem hva de bør gjøre. For eksempel, i stedet for å si: "Stopp hoppe på sofaen", sier: "Sitt stille på sofaen."
 10. 10
  Enhver handling har en konsekvens. Hvis barnet fortsetter å oppføre seg dårlig, utstede en konsekvens.
 11. 11
  Aldri gi et barn med ADHD en gang ut. Dette er egentlig en form for tortur for dem, fordi det er nesten umulig for dem å sitte stille. Snarere, send dem til rommet sitt eller ta bort en leke. Mange tror at dette ikke er en god nok konsekvens, men et barn med ADHD vil ikke liker det fordi de ikke liker overgangen for å måtte forlate hva de gjør. Det er også en god mulighet for dem til å roe ned.
 12. 12
  Gi dem en angitt tid for hvor lenge de må bo der, og gjør det klart at de må være rolig når de kommer tilbake. snakke rolig.

Tips

 • Hold deg rolig. alltid snakke med barnet ditt i en rolig stemme. Hvis du er opprørt, vil barnet bare bli mer urolig og mer ut av kontroll.
 • Det er opp til deg å gjøre et eksempel på hva riktig oppførsel ser ut. S / han vil lære av oppførselen din.
 • Gjøre "avtaler" for ting, og ikke komme for sent! Et barn med ADHD trenger denne struktur og sikkerhet.
 • Ikke bruk ord kanskje eller kanskje. Ting må være klart.
 • Bruk deres distractability til din fordel. et barn med ADHD er lettere å lokke til å gjøre noe i tillegg til det du ikke vil de skal gjøre. Tilby andre alternativer er alltid viktig, spesielt hvis du gjør noe annet kommer med en belønning.
 • Godta alle unnskyldninger, er barnet ditt virkelig lei meg og gjorde ikke noe med vilje.
 • Igjen, holde deg rolig! et barn (spesielt en med ADHD) reagerer best når du behandler dem med respekt og ikke skam dem.
 • Husk at et barn med ADHD kan fortsatt være veldig smart og produktiv. Faktisk, noen ganger enda mer produktive enn andre barn.
 • styre klar av "konstruktiv kritikk". et barn med ADHD vet hva de gjorde galt, og dette bare gjør dem føler seg verre ved å minne dem om deres problemer.
 • Tilbyr måter som barnet kan bidra til å bedre situasjonen.
 • Disse trinnene er også effektive med barn som ikke har ADHD.
 • Sørg for at det er en tid og sted for alt. Denne måten barnet vil aldri krangle med deg at du ikke gir dem tid til å snakke, eller du ikke holder løftene dine.
 • Gjør overganger positive og tilby belønninger.
 • Husk at det ikke er barnets skyld. Det er nesten umulig å forstå hvor hardt et barn med ADHD prøver å gjøre ting riktig hvis du ikke har ADHD. S / han vil svare best hvis du ikke klandre dem, men bare tilby løsninger slik at de ikke vil gjøre dette igjen.
 • Aldri truffet et barn.

Advarsler

 • Ikke skrik. ADHD barna er allerede veldig hyped opp og for å hjelpe dem å roe ned de trenger å bli disiplinert av en voksen som er ro og kontroll.
 • Ikke gi for mange advarsler. ADHD barn ikke har naturlige grenser, og de vil teste dine til det ytterste. Hvis en dag du gir fire eller fem sjanser og neste dag du gir to eller tre, vil de teste deg hver dag, og hver gang bare for å se hvor mange du gir denne gangen.
 • Ikke bruk langsiktige straffer. Det er ikke noe poeng jording dem fra å delta som part i neste uke. ADHD barna leve i øyeblikket og trenger umiddelbare konsekvenser.
 • Aldri, aldri, aldri fortelle et barn med ADHD til å prøve hardere. de prøver så hardt på ting som virker så enkel for deg, så bare tror de prøver. du aner ikke hvor hardt de virkelig prøver.
 • Aldri gi i. Bare fordi et barn med ADHD trenger å være disiplinert mer forsiktig betyr ikke gi i. I stedet, tydelig og rolig begrunne hvorfor de ikke kan gjøre noe og tilby andre ting de kan gjøre i stedet.
 • Ikke overse dårlig oppførsel. Dette vil gjøre barnet tror de slipper unna med det, og det vil bli mye verre.
 • ikke si at du vet hvordan de føler, eller tror du kan forstå. stole på meg, det kan du ikke.
 • Ikke vondt eller klaske dem eller de vil bli verre.