Wkeno

Hvordan man skal håndtere en kjæreste som har Aspergers syndrom

Aspergers syndrom er ikke noe som må fryktet. De kan ha forskjeller fra noen andre mennesker og har forskjeller fra hverandre, men Aspergere er i stand til kjærlighet og hengivenhet og vanligvis søker den i retur, som alle andre. Hvis du har et godt forhold med noen som har Aspergers syndrom, Her er noen måter å holde ham og elsker ham enda mer.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en kjæreste som har Aspergers syndrom. Lær hva Aspergers syndrom er.
Hvordan man skal håndtere en kjæreste som har Aspergers syndrom. Lær hva Aspergers syndrom er.
 1. 1
  Lær hva Aspergers syndrom er. En artikkel skrevet av noen med tilstanden er den beste måten å sikre at du har ekte info. Les bøker skrevet av Aspergere. Hvis Aspie du er godt klar over tilstanden hans, la ham forklare deg hvordan det påvirker ham-dette er viktig, fordi Aspergere er ikke alle det samme, hvordan en Aspie handlinger, tenker, eller ser på sin tilstand kan være forskjellig fra hvordan et annet gjør det samme.
 2. 2
  Bli nære venner med ham. Gi ham ditt telefonnummer og din e-postadresse. Gi ham har du telefonnummeret hans og hans e-post adresse.
 3. 3
  Finn ut hans interesser, hans hobbyer, og hans talenter. Du vil ha best sjanse til å bli kjæresten hans hvis du har noe til felles med ham. Hjelpe ham har du med noe du har problemer med. Bli involvert i hans hobbyer. Hvis dere to har en felles interesse, dele hverandres kunnskap om emnet. Mange, men ikke alle Aspergere har et veldig nært fokus på en håndfull av interesser eller en enkelt interesser.
 4. 4
  Alltid henge med ham. Nesten alle elsker å være sammen med noen! Og mange Aspergere kan få satt ned som, "du er rar!" eller "Hva er galt med deg?" For de som får satt ned sånn hele tiden, bare henge med ham vil gjøre ham til å føle deg mye bedre.
 5. 5
  Noen mennesker som har Aspergers syndrom kan ikke stå for å bli omfavnet, mens andre elsker å bli omfavnet. Hvis han ikke kan stå for å bli omfavnet, prøv en høy fem i stedet for en klem. Mange Aspergere håndtere sanseinntrykk annerledes enn Neurotypicals gjøre, så vet hvordan Aspie partner er eller ikke er forskjellig fra de fleste andre mennesker i den forbindelse.
 6. 6
  De [ofte, men ikke alltid!] Vet når en jente flørter med dem, men vet ikke hvordan å starte den. Pass på at du starter flørting, det kan være alt som er nødvendig for å få dem til å flørte med deg. Husk at Aspergere bruke kroppsspråk annerledes enn mange andre mennesker og så deres flørt kan ikke være identisk med flørt som du er vant til det. For eksempel, er øyekontakt vanligvis ikke vanlig blant Aspergere.
 7. 7
  Kysse dem er når du finner ekte kjærlighet! Noen mennesker som har Aspergers syndrom kan ha en tendens til å trekke bort, men de fleste vil ikke. Så hvis du ønsker å kysse dem, For de som trekker bort spørre først. Hvis ikke, overraske dem med den fantastiske kyss av kjærlighet.
 8. 8
  Den beste tingen å gjøre er å la ham spørre først når de kysser, hvis han ikke ta opp temaet, starte en samtale.

Tips

 • Det er ikke godt å stereotype Aspergere, de er alle unike og selv de med mild Aspergers kan virke som en hvilken som helst annen person noen ganger. Du må huske på hvis det er tilfelle, at de fortsatt har en sosial utfordring, selv i et forhold, og kan være ekstra forsiktig at de ikke gjør noe galt, selv om du kanskje har beroliget dem om og om igjen. Bare være tålmodig og bli vant til det. Dette vil trolig være på ubestemt tid, kanskje hele livet. De er mennesker som har følelser og verdt, selv om de ser ut som aliens eller roboter noen ganger til de som ikke forstår Aspergers, og de fortjener samme respekt og medfølelse som alle andre.
 • Vær forsiktig med fleiper med Aspergere. De har en tendens til å ta ting bokstavelig. Aspergere inn humor pleier å bruke komplekse ordspill, som avslører hans avansert minne. Noen Aspergere liker å være sarkastisk, men er klar over når man skal slutte å si sarkastiske vitser og som et resultat, kan utilsiktet gjøre narr av deg og såre følelsene dine.
 • Ikke fiske etter komplimenter ved å si ting som "Jeg skulle ønske jeg kunne være en modell, men jeg er ikke pen nok." Hvis du gjør dette, kan du gjøre ham utilsiktet si noe upassende. Hvis du ønsker å vite om han synes du er pen, spør ham om han synes du er pen. Sjansen er, tror han du er nydelig.
 • Hvis han gjør noe som irriterer deg, kan han ikke plukke opp på subtile bevegelser som rulle øynene. Bare fortell ham hva han gjør irriterer deg og be ham om å stoppe. Det vil gjøre det mye enklere for dere begge.
 • Vær oppmerksom på at Aspergere har problemer med å uttrykke sine følelser verbalt. Mange Aspergere finne det lettere og bedre til å uttrykke sine følelser gjennom å skrive og poesi.
 • Ikke bli sint hvis han gir deg råd når du leter etter sympati. Det betyr at han bryr seg, og ønsker å hjelpe deg med å løse dine problemer.
 • Hvis du vil at han skal hjelpe deg med noe, ikke klage og forventer at han skal vite hva de skal gjøre. For eksempel, hvis du vil at han skal hjelpe deg å bære noe, spør ham om å hjelpe. Ikke klag om hvor tungt det er og forventer at han skal vite hva de skal gjøre.
 • Mange Aspergere synes det er mye enklere å kommunisere gjennom tekstmeldinger, e-post eller på sosiale nettverkssider som MySpace eller Facebook.
 • Ikke forvent at han vet hvordan du føler deg bare ved å se på deg. Hvis han liker deg, bryr han seg hvordan du føler deg, har han bare problemer med å tolke kroppsspråk. Hvis du vil at han skal vite hvordan du føler deg, fortell ham.
 • Ikke føl deg dårlig hvis han krymper når du berører ham uventet. La ham fortelle deg når det er greit å røre ham.
 • Selv om Aspie ikke kan stå å være rundt folk for lenge, invitere ham til bursdagsfest. Det er bedre å bli invitert til en fest, og aldri vise seg enn å ikke bli invitert i det hele tatt.
 • Hvis Aspie gir deg en monolog eller et foredrag om noe han liker, ikke avbryt. Hvis du gjør det, kan han tro at du ikke betaler oppmerksomhet og starte monolog om igjen fra begynnelsen. Han vil fortsette å gjøre dette før han føler du har hørt alt han har sagt. Dette er den eneste måten mange Aspergere vet hvordan å snakke med folk. Selv svært selvbevisst Aspergere trenger å gjøre dette en gang i blant. Et annet begrep for dette er en "data dump." Når det er sagt, noen Aspergere bli selvstendig bevisst sin info dump hvis den andre personen ikke stille oppklarende spørsmål eller synes engasjert.
 • Når du skal ut på en date med en Aspie, er det bedre å vurdere en enkelt dato i stedet for en gruppe dato. Aspergere kan ikke håndtere mange mennesker rundt dem på en gang, og har en rekke problemer med gruppesamtaler.
 • Du må kanskje lære ham hvordan den ikke-autistiske verden fungerer og hvordan relasjonene fungerer. Ikke press verdier av ikke-autistiske verden på ham. Hvordan ville du like det hvis verdiene av den autistiske verden ble tvunget på deg?
 • Ikke bli sint hvis han gjør narr av deg. Han var ikke klar over at han gjorde narr av deg. Men hvis du forteller ham om å stoppe, og han fortsetter likevel, kan han ikke vet hva han gjør er opprørende deg. Når det er sagt, Aspergers er ingen unnskyldning for å være slem.
 • Når flørte med noen som som Aspergers, prøver å bruke så lite finesse som mulig. Subtile bevegelser, spesielt når bare kroppsspråk og skuespill er brukt, vil ikke engang bli plukket opp av en aspie, og det vises til deg som om han ikke er interessert. Svært få tenårene Aspergere er i stand til å plukke opp subtile bevegelser. Mange av dem som gjør kanskje ikke være i stand til å finne ut hva de skal gjøre videre.
 • Hvis du ønsker å gå ut med ham, ikke forvent ham til å be deg ut som de fleste Aspergere ikke vet hvordan du skal spørre en jente ut. Selv ekstremt selvbevisst Aspergere har mer problemer med dette enn andre gutta gjør. Imidlertid har enkelte Aspergere i slutten av tenårene klarte å be en jente ut.
 • Ikke bli overrasket hvis han ikke kjøpe deg gaver. Han kan ikke vite hva du skal kjøpe eller han har for mye på hjertet hans å huske å kjøpe deg en gave.
 • Du må kanskje fortelle vennene dine at kjæresten din har Aspergers syndrom, fortrinnsvis de du stoler på. Hvis Aspie er svært selvbevisst, la ham forklare om hvordan det påvirker ham.
 • Gå veldig sakte. Bli kjent med hverandre før du forsøker å spørre ham ut.
 • Hvis noen prøver å mobbe Aspie foran deg, fortelle mobberne til å slutte å plage ham og fortelle læreren om det.
 • Hvis du og Aspie har en klasse sammen, koble opp med ham med oppgaver som krever arbeider med en partner. Aspergere er vanligvis de som drar mest nytte å ha en partner, men sjelden får en som kan hjelpe ham å lære samarbeidsevner og ofte ender opp med ingen partner i det hele tatt.
 • Hvis noen prøver å komme inn i Aspie hode, forteller Aspie, "Ikke hør på ham / henne."
 • Den Aspie kan ha problemer med å plukke opp subtile hint om at du liker ham. I stedet, fortell ham at du elsker ham.

Advarsler

 • La ham være alene hvis han er sint, særlig hvis du nettopp hadde utilsiktet forstyrret eller avbrutt ham. De fleste Aspergere har vanskeligheter med å håndtere sinne. Noen kan umiddelbart få en vulkansk meltdown uansett hvor de er til. Noen Aspergere internalisere sinne når folk er rundt og blåse opp når ingen er rundt. Når meltdown er ferdig, vil Aspie gå videre som om han aldri hadde hatt meltdown.
 • Aldri, aldri lyve for en Aspie. Mange Aspergere ble mobbet som barn, og utvikle en tungt bevoktet emosjonell tilstand som resultat. Hvis du lyve for ham, vil han ikke lenger stoler på deg. Svært sjelden vil en Aspie tilgi noen for å lyve.
 • Han vet kanskje ikke hvordan de skal vise at han liker deg eller han kan vise det på en måte som du ikke forstår.
 • Noen Aspergere kan vurdere å bryte opp med deg fordi de frykter at en eller annen måte, vil de ende opp utilsiktet skade deg. Hvis du er dating en aspie som er som dette, er det ekstra viktig at du forteller ham at du elsker ham uansett hva og det er ingen grunn til å avslutte forholdet på grunn av frykt.
 • Aldri lære en Aspie hvordan å fortelle en løgn. Den eneste grunnen til at noen skal fortelle en løgn er hvis noen vil misbruke dem hvis de hadde fortalt sannheten om noe. Selv når det ikke lenger er nødvendig å lyve for å overleve, kan Aspie ikke være i stand til å bryte vanen med å lyve. De som er veldig viljesterk klarer å bryte vanen med å lyve.
 • Det er ikke en god idé å være indirekte med en aspie under en hjerte-til-hjerte, kan osv. Noen Aspergere ikke har en anelse om hva du sier. Være mer direkte og rett på sak. Du trenger ikke å være brutalt ærlig, bare være påståelig og si det i kjærlighet.
 • Du kan få en vanskelig tid, fordi du har en Aspie kjæreste. Dette kommer fra personer med liten eller ingen kunnskap om autisme eller de som er fordomsfulle mot mennesker med autisme.
 • Ikke la andre folk snakke deg til å bryte opp med ham. Noen mennesker vil prøve å få deg til å gjøre dette og vil gjøre det på noen måte mulig.
 • Vær veldig forsiktig med flørting hvis Aspie har blitt mobbet mye. Han tror kanskje du er mobbing ham. De fleste Aspergere er sårbare for mobbing.
 • Han kan ikke vite hva kompliment å si og kan si det galt til feil tid. Dette er svært vanlig med Aspergere.
 • Hvis du ikke kjenner ham, ikke ringe ut navnet hans når han går forbi. Ni av ti ganger, vil han ikke være i stand til å svare.
 • Den Aspie kanskje ikke vet hvordan å akseptere en kompliment. Noen kan akseptere komplimenter bedre enn andre.
 • Hvis Aspie er uvitende om hans tilstand, kan du prøve å fortelle ham at han har det og være forberedt på å forklare hva det er, siden han vil nekte for det, før du har forklart noen av de vanligste problemene Aspergere har.
 • Siden de fleste Aspergere er untrusting av fremmede, er det uklokt å be ham om å ta en tur med deg før han kjenner deg og liker deg.
 • Mobberne kan komme opp med svært overbevisende historier om hvorfor du ikke bør snakke med en Aspie. For eksempel kan en fyr si at Aspie er en voldtektsmann, spesielt hvis du er en av de populære jentene. Tror ikke disse historiene én bit, tro disse historiene vil bare forgifte din oppfatning av Aspergere og vil bare rive Aspie omdømme og stolthet. Husk at mobbere er feige og prøver alltid å projisere sin personlighet på andre mennesker; Aspergere er spesielt utsatt for dette på grunn av deres problemer med verbal kommunikasjon.

Ting du trenger

 • En mannlig Aspie du er forelsket i, og at du liker ham mye
 • Artikler eller bøker om Aspergers syndrom skrevet av noen med tilstanden.