Wkeno

Hvordan å forbli upbeat om overgangsalderen

Mer enn 40 millioner nordeuropeiske postmenopausale kvinner kan forvente å leve en tredjedel av livet etter overgangsalderen, opptil 35 til 40 år. Århundrer med negativitet om "change of life" gjennomsyre vår kultur fortsatt, med dagens medisinske profesjon visning overgangsalderen som et punkt i tid fokusert på østrogenmangel snarere enn en helhetlig prosess. Mye feilinformasjon finnes om overgangsalder, hjulpet og tilskyndet av den tunge fokus på ungdomskultur og ønsket om å skyve til side noe som tyder "aldring". Likevel tar det som er en naturlig forekomst i kvinners liv og snu den til en sykdom eller et syndrom som trenger behandling etterlater mange kvinner føler seg engstelig, redd, og skammer seg over hva som skjer med dem under overgangsalderen.

Det bør ikke være på denne måten: menopause er en naturlig og uunngåelig del av utviklingen av enhver kvinnes liv, og skal feires og respektert. Ser på overgangsalder med en mer positiv holdning er noe denne artikkelen tar sikte på å hjelpe deg å oppnå. Glad journeying!

Trinn

Hvordan å forbli upbeat om overgangsalderen. Forme en positiv holdning til menopause.
Hvordan å forbli upbeat om overgangsalderen. Forme en positiv holdning til menopause.
 1. 1
  Bli informert. Hvis du ikke vet hva du kan forvente fra overgangsalderen, vil du være mer utsatt for skrekkhistorier, for presset gjennomgå behandlinger som du kanskje ikke nødvendigvis ønsker å ha, og bekymringen at endringene er ute av kontroll. Informasjon er makt, makt til å gjøre informerte valg, å forstå hva som virkelig er involvert i overgangsalderen og til å innse at mange kvinner har gjennomgått denne passasjen av liv og vokst i styrke og som et resultat.
  • Les bøker om overgangsalderen, særlig de skrevet av kvinner som har opplevd det, eller som jobber med det. En god bok å begynne med er Dr. Christiane Northrup er The Wisdom of Menopause: The Complete Guide til fysisk og emosjonell helse under endringen,. Lese om andre kvinners erfaringer vil hjelpe deg å forstå det mangfoldet av muligheter i overgangsalderen, samt betryggende at du ikke opplever menopause alene.
  • Å vite hva du kan forvente vil hjelpe når du føler deg irritabel, misfornøyd, eller utålmodig. Spore disse tilbake til virkeligheten av menopause vil hjelpe deg å arbeide gjennom dem, heller enn å vise deg selv som plutselig dårlig varmebehandlet.
  • Det er nok av historier om de fryktelige reisen kvinner går gjennom når de opplever overgangsalderen, ofte publisert i dameblader. Realiteten er at disse historiene markere mindre vanlige erfaringer, jo mer oppsiktsvekkende og uvanlig erfaring, jo mer nyhetsverdi, men det betyr ikke at det er en refleksjon av gjennomsnittlig opplevelse. Ta hjertet at det er et mindretall av kvinner som lider ubehag, og at det er mange gode måter å minimere ubehag i forbindelse med overgangsalderen.
 2. 2
  Forme en positiv holdning til menopause. Du har to valg - du kan møte menopause sint eller i fornektelse (men det er fortsatt kommer til å skje), eller du kan akseptere det og få mest mulig ut av overgangsperioden å sette deg opp for resten av livet ditt. I første omgang vil du tillate deg selv å bli pakket inn i negativitet forbundet med overgangsalder og potensielt øke ubehagelige opplevelser gjennom økt og ulykkelighet. I sistnevnte tilfelle, vil din proaktiv tilnærming til menopause hjelpe deg å møte utfordringen med en positiv tenkemåte som gjør at du revurdere ditt livs formål.
  • Husk at du fortsatt er en kvinne. I en ungdom utsatt for samfunnet, er det veldig lett å falle i fellen med følelsen av at post-reproduktiv alder, din kvinnelighet liksom redusert. Realiteten er at du er ikke mindre en kvinne enn før overgangsalderen! Du er rett og slett en kvinne som har gjennomgått reproduktive endringer, ikke endringer i essensen av hva som gjør deg en kvinne.
  • For mange kvinner, er overgangsalder en tid med omdefinering av roller, interesser og oppvåkning av formål. Mange kvinner opplever at dette er en tid for refleksjon om hvor de har vært og hvor de er på vei. Det kan bety slutten på enkelte relasjoner, karriere, livsstil, og starten på helt nye. Det kan bety at du endelig gjøre hva det er du alltid ønsket å gjøre. Mye av refleksjon kommer fra det faktum at menopause er en reell dødelighet påminnelse om at vi er bare her for så lenge, så vi får heller gjøre det meste av det.
 3. 3
  Ta en proaktiv tilnærming til medisinske intervensjoner. Hvis du opplever noen av de ubehagelige effekter tilhørende menopause og disse får deg til å føle deg ned, eller i smerte, diskutere det med legen din på en informert måte, med sikte på å stille vanskelige spørsmål og få kvalitet svar. Gjør din forskning på hva du opplever på forhånd slik at du kan heve mulige løsninger som du er komfortabel med. Dette er bedre enn å føle at du blir synd som et offer eller falske anklager til å ta behandlinger som du ikke ønsker å.
  • Unngå fristelsen til å ta behandlinger på første hot flash. Se om du kan finne ikke-medisinske intervensjoner for å takle de ubehagelige bivirkninger av menopause før rushing i å ta farmasøytiske løsninger.
  • Se etter alternative behandlinger. Det er mange plante-baserte midler tilgjengelig for å hjelpe lette symptomer på overgangsalder. Forskning alternativene i konstruktive diskusjoner med legen din og alternativ helse terapeut. (Unngå å ta plante-baserte tilnærminger uten å vite hva du gjør -. Plante rettsmidler har sitt eget potensial for toksisitet eller gir andre symptomer)
  • Forutsatt at de ikke er helse-eller livstruende, vurdere å gjøre ingenting om endringer utover å snakke med andre, og bare la dem skje. Radikal, men det er hva de fleste kvinner har gjort gjennom historien. Problemet er ofte i vår oppfatning at overgangsalderen trenger behandling. I det hele tatt, for de fleste kvinner, gjør det rett og slett ikke. Mer sannsynlig er det de emosjonelle symptomene som følger det som er i behov av behandling: angst, følelsen av purposelessness, bekymringen om selvtillit, osv. Tenk over dette nøye og søke støtte gjennom rådgivning om nødvendig.
  • Dr Christiane Northrup mener at noen av reaksjonene kvinner opplever i overgangsalderen overgangen er kroppens budskap om hva de fleste behov endring i livet ditt, og hun sier at "visdom av dette systemet er svært presis" og fører kvinner til å oppdage sin.
 4. 4
  Lær å bruke anti-stress teknikker. Hvis du føler deg stresset i overgangsalderen, er den varierende hormoner sannsynligvis kommer til å bare legge til disse følelsene. Heller enn å nå for en pille, bør du vurdere måter å redusere stress. Kan du håndtere arbeidsmengden annerledes? Kan du ta opp yoga, meditasjon, en gym klasse? Kanskje du kan være i behov av lossing mye negative selvfølelsen som har bygget opp alle disse årene - å få rådgivning kan være en god vei ut for noen i denne stillingen.
  • Dype pusteøvelser kan hjelpe med hetetokter. Det krever øvelse, men er veldig effektivt.
  • Bruk øvelsen som en måte å opprettholde en god stemning og god fysisk helse. Regelmessig, moderat trening kan redusere følsomhet for virkningene av overgangsalder og vil løfte humøret. Trening har også vist seg å senke intensiteten og frekvensen av hetetokter.
  • Bruke mat som en måte å forbedre humøret. Unngå mat som gjør at du føler deg varm eller irritabel, slik som og drikke, varm drikke, overflødig animalsk protein, etc. Sving til "overgangsalder supermat" som ubehandlet mat, frukt og grønnsaker, bønner og belgfrukter, fisk, sukker-fri mat, osv. I utgangspunktet, spise sunt og nutritiously! Drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert. De skiftende hormonnivåene påvirker hvordan cellene i kroppen vår beholde fuktighet.
  • Se inn slike behandlinger som akupunktur, aromaterapi, akupressur, og homeopati som mulig hjelpende hender gjennom overgangen. Vurdere en kombinasjon av orientalske og vestlige medisinske tilnærminger.
 5. 5
  Omfavne endring. Mange av oss er ikke så flinke til å omfavne endring til enhver tid av livet vårt, sliter med å forholde seg til noen overgangsperiode. Det er bare naturlig, endring kan være smertefullt følelsesmessig, fordi det utfordrer oss og gir oss det ukjente, det nye. Dette er grunnen til å holde informert er viktig. Men det er også viktig å aktivt omfavne endring: dette er den neste viktig og gyldig stadium i livet ditt. Det er også en tid da mer frihet kommer for mange kvinner som familier vokser opp, og en ny uavhengighet kan være en belønning av livet på denne tiden.
  • Oppsøk et sted for aksept. Det vil bli vanskeligere å gjøre noen ting, for eksempel å holde off vekt. Men heller enn å klage om dette, godta endringen og ser det som en mulighet til å revurdere unhealthier eller mindre produktive aspekter av livet ditt før menopause. Det er fullt mulig at endringer til trening, ernæring og velvære selv er godt forfalte uansett!
  • Elsker klarhet av visjonen som kan komme med overgangsalderen. Menopause er et veiskille, en tid til gjenfødsel selv, endre fokus, og begynne å utforske dine egne behov mer. Det blir en tid når du stopper kvelende dine egne behov til fordel for andre og begynne å gjøre endringer for å smi videre med en positiv fremtid. Med barn vokst tilstrekkelig, eller allerede ha, kommer tiden tilbake til deg og blir din igjen. Tenk tilbake til de ulikhetene du følte i husholdningenes ansvar ti år før. Du trenger ikke å gjøre disse ofringene nå fordi tid og rom bli din egen igjen.
  • Tillat deg selv til fortiden. Du forlater bak deler av livet ditt som en gang ble integrert i hvem du er. Finn et ritual til avskjed som en del av voksenlivet, og velkommen i den neste fasen av voksenlivet.
  • Fortsette der du slapp før sjonglering handling av dine tidligere tiår overbelastet deg. Gjenopplive en rusten karriere, starter en ny en, dra på pilegrimsreise, eller starte en bedrift.
  • Forvent å blusse opp nå og da. Dette er en tid da mange kvinner lærer å si sin mening, når gamle bitterheten boble opp og trenger å bli konfrontert å tillate deg å gå over til neste fase av livet. For noen kvinner, vil dette resultere i slutten av relasjoner, selv ekteskap. For andre kvinner, blir det en tid med nye relasjoner eller vekst innenfor en eksisterende.
 6. 6
  Finn styrke i venner. Look to venner som opplever det samme som deg, eller allerede har gått gjennom overgangsalderen. Dele historier, støtte hverandre, og ha hyppige, gode ler sammen. Unburdening deg selv i selskap med klarerte og forståelse venner kan lindre mange bekymringer og forsikre deg om at du er i godt selskap.

Tips

 • Gjennomføringen av menopause sies å være når du ikke har hatt en periode på 12 måneder.
 • Du har fortsatt østrogen etter overgangsalderen. Det er bare ikke blir produsert av eggstokkene lenger, i overalt der det er mengder før menopause. Hormonet androgen (produseres av eggstokkene og binyrene) blir konvertert til østrogen fortsatt. Som denne konverteringen skjer i kroppsfett, kvinner med høyere kroppsfett prosenter tendens til å produsere mer østrogen etter overgangsalder.
 • Kjenn dine symptomer. Alle kvinner er forskjellige - noen kvinner opplever få eller ingen symptomer, andre kvinner opplever mange, og andre er i mellom. Typiske symptomer inkluderer:
  • Hetetokter (om lag 40 prosent av kvinner ikke har denne erfaringen)
  • Nattesvette
  • Vaginal tørrhet
  • Perioder kan variere over alt: lettere, tyngre, flom, uberegnelig, regelmessig, hyppigere, total forsvinning.
 • Menopause er opphør av menstruasjon. Det blir ofte betegnet "the change", eller "endring av livet". Så vel som i slutten av periodene, hormonnivået endres og det kan være humørsvingninger.
 • Kjenn dine fakta. De fleste kvinner har en tendens til å gå gjennom overgangsalder i førtiårene, med den siste perioden skjer rundt 49-51 år. Røykere har en tendens til å ha tidligere endelige perioder og nedre ben tetthet som et resultat av røyking. Dette er bare gjennomsnitt, en rekke kvinner opplever sine perioder etterbehandling mye tidligere. Det viktigste er å ikke lytte til grandtante Agatha uten å gjøre din forskning. Familierom erfaringer er ikke nødvendigvis din.
 • Historien om hormonbehandling (HRT) presenterer et godt eksempel for behovet for å gjøre din egen forskning og spør dype spørsmål. På en scene HRT ble ansett som trygt som en one-size-fits-all behandling for overgangsalder. Avslørte imidlertid studier i tidlig 2000-tallet økte risikoen fra HRT for visse sykdommer, inkludert brystkreft, hjertesykdom, og galleblæren sykdom. Mens de medisinske og juridiske argumenter fortsatt raseri om HRT, falt antallet kvinner som tar behandlingen dramatisk, det samme gjorde prisene på brystkreft. Dette førte Barbara Ehrenreich, som led brystkreft etter HRT, å merke seg at "dårlig vitenskap kan ha produsert kreften i første omgang". Hvis du treffer en tendens til legestanden å medicalize menopause heller enn å behandle det som en naturlig prosess, lære så mye du kan og alltid stille spørsmål.

Advarsler

 • Ikke stol på ikke å bli gravid i løpet av overgangsalderen. Selv om det er svært lite sannsynlig, gjør det skje, og ignorerer muligheten er ikke en flott form for prevensjon. Økt sannsynlighet for misdannelser forekommer hos eldre mødre (og fedre), enn si det faktum at å heve en ung en på en tid av livet når du håper å bli frigjort etter år med barn raising kan være svært belastende for noen kvinner.
 • Det er nok av ting som kan eller ikke kan være forårsaket av overgangsalderen. For eksempel kan nattesvette være et tegn på en sykdom som kreft. Hvis du ikke er sikker, og er bekymret, kontakt lege. Du må kanskje være veldig påståelig om hvis legen prøver å finne problemene på overgangsalderen når anelse er at det er noe annet. Be for andre meninger, spesialist råd, prøver osv.
 • Ikke forveksle overgangsalder med stress eller aldring. Stress og aldring bære sin egen pakke av utfordringer, som inkluderer irritabilitet, glemsomhet, depresjon, angst, manglende interesse for sex osv. Mens studier har forsøkt å finne disse følelsene på overgangsalder, er det ingen absolutt årsakssammenheng (for eksempel referere til 1987 studere utført av Sonja og John McKinlay i Massachusetts). Realiteten er at det er en kompleks samling av alle disse problemene - overgangsalder fører deg til å reflektere om aldring som igjen legger til eksisterende stress. Og hvis du var stresset lett før menopause, som ikke vil endre, ditt perspektiv kan imidlertid forutsatt at du ønsker å arbeide med den.
 • Kaste de tingene som ikke fungerer for deg, bare fordi din like overgangsalderen venn liker en viss menopausal middel betyr ikke at det er riktig for deg. For all del prøve det hvis du er overbevist, men være klar til å droppe det hvis det ikke blir bedre ting eller gjør ting verre for deg!

Ting du trenger

 • Pålitelig lesestoff på overgangsalder, bøker skrevet av kvinner med medisinsk, terapi, og personlig erfaring på området gjør en utmerket start