Wkeno

Hvordan å gå en kompassretning

Hvis du er ute i naturen og skyen / tåke / tåke stenger i, kan du gå med sikkerhet, hvis du har en kart og kompass. Hvem vet? Dette kan bare komme til nytte en dag.

Trinn

Hvordan å gå en kompassretning. Bestemme retningen og avstanden du trenger å gå før du skifter til en ny retning.
Hvordan å gå en kompassretning. Bestemme retningen og avstanden du trenger å gå før du skifter til en ny retning.
 1. 1
  Juster kartet ved hjelp av kompasset.
 2. 2
  Bestemme retningen og avstanden du trenger å gå før du skifter til en ny retning. Sørg for å merke ønsket retning som et kompass peiling.
 3. 3
  Plasser en lett-sett element (ting som en ryggsekk eller jakke) på bakken.
 4. 4
  Gå kompasset peiling, kontrollert bakover for å sikre at du kan fremdeles se elementet.
 5. 5
  Stopp når elementet er i ferd med å forsvinne i tåken. Kontroller at du fortsatt er på riktig peiling, og plassere et andre element.
 6. 6
  Gå tilbake og hente det første elementet, og deretter gå tilbake til det andre elementet.
 7. 7
  La det andre elementet på bakken og gjenta prosedyren fra trinn fem.

Tips

 • Det forutsettes at du vet hvordan du skal justere kartet med kompasset, ellers hvorfor tok du dem!
 • Før du legger ut, sørg for at du vet hvordan å tempoet en målt lengde, dvs. 1 meter eller halv-en-meter. Det er hvordan du sjekke avstand gikk.
 • En enkel måte å bekrefte at du er på riktig kurs er å snu kompasset og ta en peiling tilbake til det første objektet. Ved å snu kompasset (noe som gjør marsjretningspilen møte deg, heller enn fra deg), trenger du ikke tilbakestille kompass, og potensielt innføre en feil. Bare sørg for at du slår kompass rundt når du fortsetter fremover.
 • Pass på å ikke snuble om du ser ned på kompasset, men heller å velge et synlig objekt langs løypen, selv om det er en stein eller klumpe en gress en meter eller to unna, og gå til det. Dette hindrer deg fra å flytte uforvarende høyre eller venstre for din hensikt overskriften, og dermed parallelt med det, men ikke på den.

Advarsler

 • Aldri gå alene i naturen - denne prosedyren er mye enklere med to personer. Man står og dirigerer den andre til å gå lageret og kaller "stopp" når tåken omslutter ham - da går og blir med ham, og gjentar prosedyren.
 • Du må alltid vite hvor du er på kartet, før været stenger ned. Ellers trenger du ikke vet hvor du skal starte fra. Sjekk din posisjon hele tiden.