Wkeno

Hvordan å ha en sunn skjeden

Som en viktig del av kvinnens kropp, krever skjeden så mye oppmerksomhet til hygiene som gjør andre deler av kroppen for å bidra til å opprettholde god helse. Dessverre, siden skjeden er et pinlig tema blant mange kvinner, er det ofte neglisjert av grunnleggende omsorg. Her er en enkel guide til å holde skjeden minst relativt sunt.

Trinn

Hvordan å ha en sunn skjeden. Bruk dental demninger og hansker hvis du mottar oralsex eller blir fingret.
Hvordan å ha en sunn skjeden. Bruk dental demninger og hansker hvis du mottar oralsex eller blir fingret.
 1. 1
  Holde sunn. Dette kan virke som en no brainer - holde sunt å holde en sunn vagina. For dette må du redusere sukkerinntak, og maksimere yoghurt inntak. Hvorfor yoghurt? Enkelt, egentlig. Bakteriene i skjeden din er en viss type som er i bare et par matvarer som du kan finne i butikken. Det bare så skjer, skjønt, som inneholder yoghurt gode bakterier som kalles acidophilus. Sukker, i mellomtiden, fremmer den typen bakterier som de yoghurt bakterier, hvis du vil, kan du prøve å drepe. Så, som sagt før, minimere sukker, og maksimere yoghurt, sukker-fri helst.
 2. 2
  Hold deg ren. En stor årsak til infeksjoner skje bare fordi svette eller oljer bygget opp til det ikke var noe for at det skal gjøre bortsett fra fester og danne en infeksjon. Aldri gøy. Så bade og dusje regelmessig, og prøve og holde "der nede" så ren som mulig, uten å bruke en douche. Douches rense for mye - de tar bort noen av de dårlige bakteriene, men da de også ta bort enorme mengder de gode bakteriene. Dessverre, bygger de dårlige bakteriene seg opp, og du er verre enn før. Skylling kan også føre til økt betennelse (vaginitt). En enkel vaskeklut, med en liten mengde mild uparfymert såpe og vann fungerer fint, men ikke vaske innsiden. Skjeden er stadig spyle seg selv. Så la det til å fungere slik den ble utformet.
 3. 3
  Bruk kondom! Kondomer, samtidig som du beskytter deg mot graviditet, også bidra til å holde skjeden ren. Ubeskyttet samleie ofte kan føre til skjeden problemer så vel som den åpenbare graviditet og seksuelt overførbare sykdommer.
 4. 4
  Bruk dental demninger og hansker hvis du mottar oralsex eller blir fingret.
 5. 5
  Slitasje bomull undertøy. Bomull er svært pustende, om du vil, og gjør skjeden for å få luft sirkulerer rundt det. Dette bidrar til å holde ting fra å bygge opp "der nede", og også bidrar til å opprettholde god hud rundt vagina området.
 6. 6
  Ta ut dine gamle tamponger. Forlate en tampong i skjeden din for lang, mer enn seks timer, er en svært dårlig idé. Det kan føre til en toksisk syndrom (TSS), så vel som noen meget motbydelig bygge opp. Bruk mindre størrelse og endring raskere. Endre ut pads er ofte også en god idé - å forlate en pad på for lenge kan forårsake alvorlig irritasjon i huden på og rundt skjeden som bleie utslett! Så holde bleie utslett i sjakk, og endre pad hele dagen.
 7. 7
  Unngå spray og duftende såper. Egentlig, prøve og unngå såper "der nede" så mye som mulig. De kan sette seg fast i sprekkene i skjeden og fester. Og du har en infeksjon i skjeden på kort tid i det hele tatt. Spray og duftende såper, men er mer skadelig, slik de er utformet for å la litt bak - duft, og du ikke vil ha noe igjen på huden i skjeden din i det hele tatt. Såper og boble bad kan også forverre vaginal tørrhet.
 8. 8
  Besøk din gynekolog regelmessig. Kun legen kan diagnostisere eventuelle problemer du kan ha. Hvis du mistenker noe som helst, ringe og gjøre en avtale så snart du kan.
 9. 9
  Skyll godt. Når du dusjer eller bader, skylle skjeden med mye vann, spesielt hvis du bruker såpe. Skylling vil bidra til å fjerne noen "bygge-opp, utslipp, etc" Det vil også gi deg som frisk duft, men hvis du har ekstra utslipp eller bygge opp, som ovenfor trinnet sier se din gynekolog.

Tips

 • Hold en moden tankene når du følger fremgangsmåten ovenfor. Holde en sunn skjeden er en del av en vanlig hygiene regime.
 • Drikk rikelig med vann.
 • Å få en STD test både du og din partner (e) er en fin måte å vite sikkert om du har noe. Ikke vær kylling, avhenger din helse på den.
 • Vask straks etter samleie.
 • Hvis du vet at skjeden er usunn, ikke ha sex eller onanere.
 • Hvis du lider av vaginal tørrhet, kan du bruke over-the-counter kremer og oljer for å gjøre samleie mer behagelig.
 • Hvis du tror du har en soppinfeksjon, konsultere legen din først før du starter egenbehandling. Ifølge Mayo Clinic, er det flere forhold, noen av dem alvorlig, med lignende symptomer. Over-the-counter behandlinger vanligvis arbeider mot gjær, men vil ikke behandle likeartede vaginal problemer som ofte forveksles med gjær infeksjoner som vaginitis, klamydia og og trichomoniasis.

Advarsler

 • Hvis du gjør kontrakten en STD, håndtere det så snart som mulig. Kjønnssykdommer som ikke behandles kan føre til alvorlige problemer nedover veien.
 • Dersom du opplever uregelmessig blødning - små mengder blod mellom perioder, blødning i flere uker om gangen eller soaking en maxi-pad en time i løpet av flere timer - bør du oppsøke lege. Du kan lide av en rekke sykdommer eller tilstander.
 • Hvis du har problemer med vedvarende vaginal lukt (spesielt en "fishy" lukt), kontakt legen din. Det kan være vaginitt.