Wkeno

Hvordan å lette muskelkramper

En krampe eller sting er en smertefull, ufrivillig, og plutselig muskel krampe, generelt brakt videre av trening eller fysisk anstrengelse. Heldigvis er det vanligvis en midlertidig tilstand, og ikke altfor alvorlig. Nøkkelen er å holde hodet og være tålmodig.

Trinn

Hvordan å lette muskelkramper. Tell sakte og puster jevnt.
Hvordan å lette muskelkramper. Tell sakte og puster jevnt.
 1. 1
  Hold deg rolig. Selv om krampe er smertefullt, er det sannsynligvis ikke kommer til å skape problemer på lang sikt. Tensing opp eller bekymre seg om krampe vil bare gjøre vondt verre. Ta plass, hvis den er tilgjengelig, eller stå eller gå sakte.
 2. 2
  Pust jevnt. Ved utøvelse forårsaket krampe, kan du likevel være puste svært raskt. Arbeide for å bringe din pustefrekvens under kontroll.
 3. 3
  Tell sakte og puster jevnt. Som pusten bremser, puste i for to tellinger og ut for to teller. Deretter bremse telling eller telle til et høyere tall.
 4. 4
  Forsiktig strekke det området som er trangt. For en mage krampe, kan dette være så enkelt som å plassere hendene på hodet eller når over sidelengs litt. Hvis smertene forverres fra stretching, back off.
 5. 5
  Prøv forsiktig masserer den trange området, men stopp hvis det gjør vondt.
 6. 6
  Vent til krampe å avta. Det kan være vanskelig å være tålmodig med smerter i siden, men oftest noen minutter med hvile vil gjøre utslaget.
 7. 7
  Hvis du kjører og du får en krampe i din side, er det fordi mellomgulvet presser på leveren din. Dette skyldes at de fleste mennesker puster ut når de går ned med sin høyre fot, forårsaker vekten din å være fokusert på høyre side uten luft å være i brystet til å absorbere støt. For å gjøre dette gå bort, bare puster når venstre fot treffer bakken i stedet for høyre fot. Dette vil føre til krampe å forsvinne i ca 5 sekunder.

Tips

 • Unngå å trene, spesielt svømming, for en time eller så etter å ha spist.
 • Velg kjøligere tider av dagen til å utøve.
 • Spis bananer før du trener, vil kalium holde deg fra kramper opp
 • Med fokus på pusten din bidrar til å bringe krampe under kontroll og det gir deg noe å tenke på i tillegg til smerte.
 • For shin splinter, is området. Ta en smertestillende som paracetamol eller ibuprofen. Ta et par uker fri fra tung trening, og deretter komme tilbake i trening etter hvert.
 • Varm opp og strekke før trening, og pass på å strekke på sidene.
 • Sørg for at det er nok kalium i kostholdet ditt. Bananer og appelsinjuice er blant de gode kilder til kalium.
 • Pust dypt og jevnt mens du trener.
 • Hold deg hydrert, spesielt hvis været er varmt.

Advarsler

 • Kramper i vannet kan være farlig. Hvis du har en krampe i vannet, svømme forsiktig til kanten av vannet og, hvis mulig, få ut. Prøv å holde deg varm. Samtidig unngå bading i en time etter å ha spist er tradisjonelt en måte å unngå kramper, det virkelig gjelder bare for spesielt tunge måltider og timingen varierer fra person til person. Det er en viss risiko for kramper fra det faktum at blod er shuntes til fordøyelsessystemet etter et måltid, dette bare marginalt øker sjansen for en krampe.
 • Hvis krampe ikke avtar i løpet av få minutter eller svare på hvile og stretching, kontakt legen din. Også oppsøke lege hvis smertene synes å være noe annet enn en krampe, for eksempel hvis et lem føles kaldt eller nummen, eller er misfarget.
 • Noen kolesterol medisiner (som Lipitor eller Simvastatin) har en alvorlig bivirkning som kalles rabdomyolyse. Dette betyr at medisinen er faktisk å bryte ned muskler og kan forårsake alvorlige skader hvis den ikke er fanget. Dersom du opplever muskelkramper uten noen åpenbar grunn, og du tar en "statin" medisiner for kolesterol din, snakk med legen din umiddelbart.