Wkeno

Hvordan unngå beinet / foten kramper i sengen

En etappe krampe er en smerte som kommer fra en muskel i beinet. Det er på grunn av en muskelspasme som er når en trekker seg sammen for hardt. Det oppstår vanligvis i en av leggen, under og bak et kne, men smertefulle kramper kan oppstå i anklene, leggen, og firemannsrom (de store musklene i låret). De små musklene i føttene blir noen ganger berørt, vanligvis starter med curling tærne mot hælen din. Disse trinnene kan bidra til å lindre denne smertefulle tilstanden.

Trinn

Hvordan unngå beinet / foten kramper i sengen. Tenk på din allmenntilstand.
Hvordan unngå beinet / foten kramper i sengen. Tenk på din allmenntilstand.
 1. 1
  Tenk på din allmenntilstand. Har du en tilstand, for eksempel fibromyalgi eller nevropati som kan gjøre deg mer utsatt for kramper? Tar du noen medisiner? Noen kan forårsake kramper, eller gjøre dem verre.
 2. 2
  Pass på at du blir behandlet på riktig måte for alle forhold du måtte ha. Nattlige leggkramper bli hyppigere som en aldre, men de kan også bli fremskyndet av en rekke tilstander som diabetes, hypertensjon og fibromyalgi. Får riktig behandling og medisiner for disse kan lindre noe av tendensen til å ha kramper.
 3. 3
  Fortell legen din om dine kramper og se over eventuelle resepter du tar sammen. Noen medisiner kan være årsaken til leggkramper, eller gjøre dem gjentas oftere. Alternative medisiner kan være tilgjengelige. Også, hvis du har andre symptomer bortsett fra kramper, bør du oppsøke lege som kan undersøke deg eller gjøre noen kontroller for å utelukke en sekundær årsak til kramper.
 4. 4
  Prøv tøyningsøvelser. Tøyningsøvelser blir ofte rådet. Noen leger sverger til disse øvelsene for å avlaste nattlige kramper, andre ikke er solgt. Uansett vil strekke ikke skade deg, så hvis du prøver dem og finne de hjelpe deg, det er en god ting. Strekke hamstrings, indre lårmusklene, og quadriceps, men strekke forsiktig og ikke overdriv. Det er mange instruksjoner med bilder tilgjengelig på internett for hver øvelse.
 5. 5
  Plassere bena på det sterkeste. Posisjoner som hindrer leggmuskelen fra forkorting når du sover kan hjelpe. Følgende er ikke påvist behandlinger (fra forskningsstudier), men noen eksperter mener at de bidrar til å forebygge kramper.
 6. 6
  Ta kalium, kalsium og / eller magnesium kosttilskudd. Disse er tilgjengelig på de fleste apotek eller helsekostbutikker. Vær forsiktig med å ta for mye - spør legen din hva riktig mengde er for deg, så vel som den rette formen (f.eks magnesium citrate versus magnesium gluconate). Mangel på noen av disse mineralene kan føre til leggkramper.
 7. 7
  Hold deg varm. Kalde muskler er mye mer sannsynlig å krampe. Selv om det er en varm natt, mens du sover, du blir mer følsom for kjølige trekk. Et lys ark vil hjelpe reflektere noe av din kroppsvarme tilbake til deg, og varme muskler er mye mindre sannsynlig å krampe.
 8. 8
  Snakk med legen din om muskelavslappende. Det er mange reseptbelagte legemidler som er tilgjengelige, som hjelper slappe av spente muskler og holde dem fra å gå inn i smertefulle spasmer. Vær oppmerksom på at noen årsak avhengighet, og spør legen din hvordan du kan unngå å bli hekta.
 9. 9
  Ikke bruk kinin. Alvorlige sikkerhetsmessige bekymringer, inkludert dødsfall, forbundet med kinin er godt dokumentert. Kinin kan forårsake tinnitus, svimmelhet, forvirring, kvalme, synsforstyrrelser og auditive underskudd. Det er også dokumentert at kinin forårsaker alvorlige hjertearytmier. Alvorlige bivirkninger forbundet med kinin bruker også alvorlige hudreaksjoner, trombocytopeni (en reduksjon i blodplater som kan forårsake blødning eller clotting problemer) og andre alvorlige hematologiske hendelser, permanente visuelle og hørsel forstyrrelser, hypoglykemi, nyresvikt og generalisert anafylaksi.

Tips

 • Hvis du får en stå opp og gå rundt. Det løsner muskel i beinet og dermed lindre krampe.
 • Hvis du føler en overhengende krampe, prøve å sette skoene på før du går i dvale. Det høres rart, og du vil våkne opp med sår hæler på grunn av den ukjente press. Likevel vil skoene holde tærne fra curling etter, noe som ofte er måten en trekning starter - som musklene på undersiden av føttene kontrakt, slår foten ned, som i sin tur fører til at musklene på leggen din til å forkorte, resulterer i en smertefull Charley Horse. Iført skoene er ikke koselig og skjegg, men det er bedre enn en etappe krampe.
 • Noen ganger kan en varm dusj hjelper.
 • Plassere føttene er faktisk nyttig. Hvis du kan "felle" tærne mot din ark, kan det holde foten fra å slå seg ned og la din kalv muskler til å gripe.
 • Andre legemidler og kosttilskudd har blitt foreslått som mulige behandlinger for leggkramper. Disse inkluderer: Quellitall, naftidrofuryl, vitamin E, verapamil, diltiazem, methocarbamol, flexeril, smertestillende, aspirin, orfenadrin, magnesium, kalsium og natriumklorid. Titalls maskiner har også blitt foreslått som en mulig behandling. Noen av disse behandlinger virker bedre enn andre. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre om man er riktig for deg.
 • Ikke bekymre deg hvis du har leggkramper. De er smertefullt og kan la deg sår i flere dager, men vanligvis de ikke er skadelig på noen større grad. De vondt, men det er ikke som et hjerteinfarkt.

Advarsler

 • Ikke overexert selv. Lite eller ingen aktivitet vil føre til at du har kramper hvis du er utsatt for dem, men for mye aktivitet kan utløse dem, også. Hold utøve mild og moderat - ikke for mye, ikke for lite.