Wkeno

Hvordan å sove med smerter i korsryggen

Millioner av mennesker lider av ryggsmerter, forårsaket fra jobb, trening, overdreven stående eller kroniske tilstander. Din nedre ryggvirvler, eller korsryggen, er utsatt for smerte og muskel utmattelse. Ta vare på ryggen din betyr å lære hvordan å sove ordentlig. Noen av disse stillingene kan ta tid for kroppen å venne seg til, men vil endre posisjonering og støtter rygg lønne seg på lang sikt. Hvis du lider av ryggsmerter, bør du investere i en god madrass og puter, lære en støttende sovestilling og ta ekstra forsiktighet for å ha en god søvn hver natt. Søvn kan bidra til å slappe muskler og tilbakestille smerte reseptorer, slik at du våkner opp om morgenen og føle smerte-fri. Lær hvordan du kan sove med smerter i korsryggen.

Trinn

Hvordan å sove med smerter i korsryggen. Bestem om du har hatt din madrass for mer enn åtte år.
Hvordan å sove med smerter i korsryggen. Bestem om du har hatt din madrass for mer enn åtte år.

Juster sengen

 1. 1
  Bestem om du har hatt din madrass for mer enn åtte år. Hvis ja, er at lengden på som det anbefales at du kjøper en ny modell. Materialene i en madrass bryte ned over tid og er mindre støttende til ryggen og kroppen.
  • Besøke en rekke madrass butikker som får prøve alternativer. Velg en solid modell over en myk modell. Mange butikker har spesielle madrasser som er utformet for korsryggstøtte. Ta med din partner deg hvis du sover i samme seng.
  • Velg en seng butikk som tilbyr en fornøyd-garanti. Selv om det kan ta 1 til 2 uker å venne seg til den nye madrassen, kan det lønne seg å velge en litt dyrere alternativ som lar deg returnere den, hvis ryggsmerter ikke blir bedre, og prøve en annen modell.
 2. 2
  Lag en mer støttende seng ved hjelp av kryssfiner, hvis du ikke har råd til å kjøpe en ny seng akkurat nå. Plasser et ark av kryssfiner i bunnen av madrassen din, eller mellom boks våren og madrass. Du kan også plassere madrassen rett på gulvet.
 3. 3
  Kjøp støttende puter. Gå til en seng eller hjemme butikken for å finne en pute som er opprettet for siden eller ryggen sover, avhengig av hva du foretrekker. Kjøp en tykk kropp pute eller en stor (king size) pute å plassere mellom bena, hvis du er en side sovende.

Lær kroppen mekanikk

 1. 1
  Lær å komme inn og ut av sengen riktig. Du kan skade korsryggen ved å flytte feil i seng. Bruk "log roll" når du ønsker å legge seg ned.
  • Sitt på din side av sengen, omtrent hvor du ønsker baken å ligge mens du sover. Senk overkroppen ned på din venstre eller høyre side som du tar bena opp. Du bør bo i en rett planke under denne bevegelsen.
  • Å sove på ryggen, rulle i en planke bevegelse fra din side til ryggen. Å gå til den andre siden, bøye benet som er motsatt fra den siden du ønsker å rulle inn. Trykk at foten ned for å presse deg selv over på siden. Lær å alltid bevege seg i en planke bevegelse for å unngå wrenching ryggen.
 2. 2
  Plasser en king-sized pute eller kropp pute mellom bena når du er på din side. Bøy begge knærne og bringe dem litt opp, slik at ryggen er flat. Plasser puten slik at den passer mellom anklene og mellom knærne samtidig.
 3. 3
  Plassere en pute mellom bena fjerner usunn ryggraden rotasjon forårsaket av en som ikke støttes låret. Noen mennesker foretrekker kroppen puter fordi de liker også å klemme puten når de er på deres side. Denne bevegelsen kan rette skuldrene, noe som gjør musklene kramper i ryggen mindre sannsynlig.
 4. 4
  Plasser en plysj, støttende pute under knærne, hvis du sover på ryggen. Denne handlingen flater ryggen, fjerne en stor bue fra korsryggen regionen. Det kan lindre smerter i løpet av få minutter.
  • Hvis du er en back og side sovende, kan du bruke en støttende pute og trekk den under knærne eller mellom bena som du bytter posisjoner.
 5. 5
  Ikke sove på magen hvis du har korsryggsmerter. Det er ekstremt vanskelig på ryggen, fordi ryggraden er vridd når hodet er vendt mot venstre eller høyre. Hvis du finner ut at dette er den eneste måten du kan sove, legger en pute under magen og unngå å bruke en pute for hodet vårt.
  • Noen mennesker med lavere plate buler finne lindring fra å sove på magen på en massasjebenk. For å lage dette hjemme, fjerne vanlig pute og plassere et fly pute rundt hodet ditt, slik at du kan møte rett ned i løpet av natten. Du kan også plassere hendene sammen over hodet og sette pannen på toppen av dem.

Forbered korsryggen for søvn

 1. 1
  Prøv ditt beste for å lindre ryggsmerter før du går til sengs. Ta en kort varm dusj i 10 minutter før du kommer inn i sengen. La det varme vannet renne over korsryggen.
 2. 2
  Gå dypt pusteøvelser når du kommer inn i sengen. Pust inn og ut dypt, hørbart i begynnelsen. Visualisere hver muskel i kroppen din slapper av.
 3. 3
  Unngå store måltider, alkohol og koffein før sengetid. De kan stimulere kroppen, forårsaker du å holde deg våken og skape en høyere risiko for muskel krampe.
 4. 4
  Sette en smertestillende gni på korsryggen før du går til sengs. Selges i sportsbutikker og apoteker, kan disse gnir skape en behagelig følelse av varme og avslapping i musklene.
 5. 5
  Ikke bo i seng for lenge. Langvarig sengeleie kan skape muskelstivhet og øke ryggsmerter. Leger anbefaler at du prøver å få opp 1 til 2 dager etter en ryggskade fordi aktiviteten vil hjelpe kroppen til å helbrede naturlig.

Tips

 • Oppsøk lege umiddelbart hvis du har alvorlige ryggsmerter i mer enn to dager. Ikke begynne fysioterapi eller annen behandling uten legens anbefaling for behandling.

Ting du trenger

 • Ny madrass
 • Kryssfiner
 • Støttende pute
 • Kropp pute eller king-sized pute
 • Varm dusj
 • Smertestillende rub