Wkeno

Hvordan unngå kramper

Kramper er en smertefull opplevelse for alle som har gått gjennom den. De kan la deg urørlig en stund før de endelig forlate og kan hindre din evne til å fullføre en god treningsøkt. Her er noen måter å forebygge muskel kramper.

Trinn

Hvordan unngå kramper. Spis mat med mye kalium.
Hvordan unngå kramper. Spis mat med mye kalium.
 1. 1
  Ta dype åndedrag. Sørg for at du forblir konstant puste mens du trener. Hvis du trener og holder på pusten din, vil du avtale en krampe i løpet av få minutter. Så lenge du gir nok oksygen til kroppen din, så vil du forhindre dette grunnen for en krampe.
 2. 2
  Drikke vann. Alltid gi kroppen din med nok vann, spesielt hvis du svetter. Når du svetter, mister du salt og vann, noe som kan ødelegge balansen mellom elektrolytter og salt. Dette vil føre til at cellene til å hovne opp, noe som fører til at kalsium for å holde seg til dem, slik at muskel sammentrekning forbli. Du kan forhindre dette ved å drikke nok vann, ta minst ett vann bryte hvert kvarter mens du trener.
 3. 3
  Spis mat med mye kalium. Noen av disse matvarene er, i rekkefølge fra minst til størst kalium nivå, avokado, poteter, bananer, brokkoli, appelsinjuice, soyabønner, aprikoser og rosiner (1 kopp rosiner har ca 1089 mg kalium, mens en kopp bananer har bare rundt 594 mg). Hvis du kommer til et spill som innebærer mye svetting, bringe disse fine godbiter sammen. Spis dem når du vil, som de er alle veldig bra for deg. Du kan ha dem på når som helst, ikke bare under trening.
 4. 4
  Sitte i solen. Kramper er også forårsaket av mangel på vitamin D, som er et vitamin du kan få mens under solen. Så legge ut et håndkle, og slappe av i et solrikt område. Dette vil hjelpe deg å få din daglige dose av vitamin D.
 5. 5
  Drikk melk. Melk har også en stor mengde av vitamin D, noe som vil redusere sjansene for kramper. Har ett eller to glass melk hver dag for å hjelpe deg å unngå kramper, og bygge sterke bein.
 6. 6
  Strekk før og etter du trener. Kramper er forårsaket av muskelfibre Overstramming, som kan være forårsaket av ikke å strekke. Løsne kroppen din, og sørg for at du strekke alle de store muskelgruppene.
 7. 7
  Vent en stund etter å ha spist før du trener. Spise en anstendig mengde mat snart etterfulgt av trening kan føre til at du opplever kramper. Etter å ha fullført et måltid vente omtrent en time eller to før du treffer tredemølle. Hvor mye tid du bør vente avhenger av hvor mye du har hatt å spise, så vel. For eksempel er en liten snack som en pakke med trail mix fin rett før du begir deg ut, og det gir noen god energi for å hjelpe deg å komme gjennom treningen. Hvis du er en morgenfugl, kan du prøve å spise noe lite som en kopp yoghurt med en halv banan når du våkner før du starter treningen. Deretter spise resten av frokosten senere når du er ferdig.

Tips

 • Ta med kalium beriket snacks til gym.
 • Gjør melk del av ditt vanlige kosthold.
 • Dra nytte av solen. I stedet for å måtte sitte i solen på en dag når du er opptatt, vente til neste tur til stranden, og suge det i. Sørg for at du alltid bruke solkrem.

Advarsler

 • Overdreven kramper eller smertefulle kramper kan være et tegn på komplikasjoner i svangerskapet, nyresykdom, skjoldbrusk sykdom, restless legs syndrom (RLS), multippel sklerose, hypokalemi, eller hypocalcemia. Se legen din dersom krampe fortsetter i mer enn tolv timer, eller hvis krampe er usedvanlig smertefullt for en lengre periode. Også oppsøke lege hvis du får kramper veldig ofte.