Wkeno

Hvordan å praktisere kroppen mindfulness meditasjon

Body mindfulness er en av de førti buddhistiske meditasjoner. Det er et meditasjon utformet både for undersøkelse av legemet og dets natur, så vel som å være et grunnlag for konsentrasjon bygningen. Denne meditasjonen er utmerket for folk som har en anatomisk, medisinsk eller helsefaglig interesse i kroppen - kjennskap til kroppen hjelper på å bygge konsentrasjon.

På den annen side, er det ofte vanskeligste for folk som er den mest følsomme mot kroppen, enten med hensyn til sitt utseende, eller fordi de er urolig med kroppens biologiske prosesser. Til tross for dette misliker, er det anbefalt at slike personer prøve denne stilen av meditasjon fordi de er sannsynlig å få den største gevinsten fra den. Selvfølgelig vil starte forsiktig og bygge opp erfaring bidra til å lette nykommere inn i den. Her er hvordan du starter meditasjon og utvikle det videre.

Trinn

Hvordan å praktisere kroppen mindfulness meditasjon. Velg en rolig, behagelig sted å meditere.
Hvordan å praktisere kroppen mindfulness meditasjon. Velg en rolig, behagelig sted å meditere.

Forberedelse

 1. 1
  Velg en rolig, behagelig sted å meditere. Velg et passende tidspunkt når du føler deg i stand til å meditere, fri fra distraksjoner. Velg en holdning behagelig for deg - for denne meditasjonen, alle stillinger er egnet. (The Hvordan gjøre oppmerksom meditasjon siden beskriver de fire viktigste stillinger i litt mer detalj for å hjelpe deg å velge en som er praktisk for deg.) Sørg for hodet og kroppen er posisjonert for å tillate for enkel pust og bevissthet. Å ha en stiv holdning vil føre til ubehag og en altfor myk holdning vil oppmuntre søvnighet.
 2. 2
  Slapp av noen spenning. Tilbring en stund å utvikle bevissthet om hva du gjør, som sitter, puste og slappe av. Å bruke noen minutter på denne måten lar tankene til å bygge mer fokus og oppmerksomhet som det undersøker kroppen for spenning. Slik at kroppen til å slappe av også lar tankene bli rolig og quietened.
  • Gi deg selv et par minutter for at dette skal skje og la gå av distraksjoner, agendaer og andre fag tanke.

Meditasjon praksis

 1. 1
  Mentalt dele kroppen i sine enkelte deler. Starter vanligvis med armer, ben, torso og hode. Som du mentalt oppmerksom på plasseringen av hver komponent, begynner å dele den opp videre for å bli mer bevisst på mindre detaljer. For eksempel kan arm bli skulder, overarm, albue, nedre arm, håndledd, palm, fingre, osv.
  • Bruke et minutt å være både oppmerksom på hver del, men også hvordan de føler, for eksempel anspent eller avslappet, varm eller kald og så videre. Hensikten er å være klar over ikke bare hvor de er, men hva de er, hvordan de føler og så videre, og bygge en komplett kroppsbevissthet.
 2. 2
  Begynne å mentalt oppmerksom på enkelte deler av kroppen i mer detalj. Det er en typisk repetisjon verdt å lære, går det i retning av:
  En. Hår på hodet, kroppshår, tenner, hud, negler.
  2. Muskler, sener, bein, beinmarg, nyrer.
  3. Hjerte, lever, mage, milt, lunger.
  4. Tarm, tarm, avføring, ufordøyd mat, hjernen.
  5. Galle, slim, puss, blod, svette, kroppsfett.
  6. Tårer, hud fett, snørr, spytt, bein smøremiddel og urin.
  • Den tradisjonelle rekkefølgen på denne listen virker uvanlig men listen skiller kroppen komponenter inn i to klasser - solid materie og flytende materie. Det starter med noen av de mest lett gjenkjennelige eksterne deler (hode, hår, hud, etc.), går deretter videre til mer interne delene øker i kompleksitet som du går.
  • Hva du gjør mer eller mindre, er en slags mental CT scan av kroppen din. Hvis du har sett skanninger før, ser du bein, muskler, organer, osv. Dette er hva du leter etter i situ og i aksjon. Det kan eller kan ikke vises visuelt til deg som en CT scan, men du kan føle en følelse eller en annen form for bevissthet om at kroppsdel.
 3. 3
  Nå tilbringe et øyeblikk å være klar over hver del i sving. Det er en rekke ting anbefalte som et punkt i studien slik at du kan velge hvilken som føler relevant for deg i begynnelsen og deretter arbeide videre til mer komplekse aspekter. Gi hver del litt tid å bli undersøkt for å få en forståelse, kjennskap og mens på samme tid, regissere en rolig og avslappet fokus mot sin natur.
  • En. Undersøke dens plassering i kroppen, hvordan det føles, hva det er, hvordan det er, hvordan det kom til å være, hva det er behov for å fortsette å være, etc.
  • 2. Undersøk dine erfaringer med hvordan hjernen kommuniserer med kroppen komponent, for eksempel hvordan hjertet endringer når det er spenning i sinn og hvordan musklene reagerer når det er ubehag.
  • 3. Undersøk dine erfaringer med hvordan kroppen kommuniserer med mentale tilstander. Når det er spenning, uro, frykt, hvordan kroppen føles? Når det er gradvis avslapning i tankene, er det gradvis avslapning i kroppen? Det er mange andre spørsmål du kan spørre i dette temaet.
  • 4. Er det vedlegg eller noen ønsker som skjer med deg i forhold til den delen av kroppen? Jo mer sensitive utøveren kan finne meditasjon noe nervepirrende og føler pysete, eller kanskje til og med synes det er ekkelt og rart. Denne fremgangsmåte kan anvendes til å bryte ned slike squeamishness og andre barrierer, slik at for en toleranse og aksept for å bli bygget på økt forståelse av og kjennskap til kroppen.
  • 5. Tenk hvor skjøre økosystemet i kroppen din er. Et eksempel er å undersøke hvordan blodet trenger pumpe til oxygenate det, hindrer den fra clotting og bli fatal. Blodet pumpes hjelper immunforsvaret og healing system og siden det bidrar til å regulere kroppstemperaturen, føler vi kald eller varm når sirkulasjonen er ikke gratis.
  • 6. Tenk hvor co-avhengige det er på andre sider av kroppen og eksterne fakta som mat og vann, vind, temperatur og så videre. Tenk hvor solide hver del er, eller hvor mye den endres.
  • 7. Tenk hvor mange av de kroppslige prosesser og deler kjøre og vedlikeholdes på egen hånd, uavhengig av oss eller på autopilot, hvis du vil. Identiteten har ingen involvering i å kjøre leveren for eksempel, fungerer det bare bort, selv når vi er dypt sover.
  • Hvis du ønsker, kan du tilbringe hele meditasjon på bare en del, eller en gruppe. Men hvis du ønsker å gjøre hele kroppen, går du videre til neste gruppe: Muskler, sener, bein, beinmarg, nyrer. Igjen, være oppmerksom på hver del som ovenfor.

Utvikle meditasjon

 1. 1
  Undersøke kroppen igjen og slappe av noen deler som du kan bør du være klar over at de er spent, eller i en ubehagelig stilling.
  • Denne meditasjonen hovedsak arbeider for å bryte ned fornektelse, frykt og "squeamishness", mens bygge kjennskap til, samt bevisstgjøring og forståelse av den kroppen du mate å holde i live. Ved å undersøke sin betinget natur, så vel som dens skjørhet og uunngåelig eksponering for sjansene for skader, sykdom, smerte og organsvikt, og det uunngåelige i aldring, kan du lære å akseptere kroppen som den er. Ved å bli desillusjonert, men samtidig medfølende og i fred med kroppen, er det ikke et sjokk eller plagsom bør det bli skadet, bli gammel, føler deg sulten eller bli syk. Ved å bruke kroppen som et middel for å studere, kan du lære å leve med kroppen og dens faresignaler. Du vil ikke lenger føle seg motløs om det generelt.
   Mange har funnet denne meditasjonen svært nyttig for rettet avslapning, smertelindring, økt immunrespons, og i flere sjeldne tilfeller, for å se hvilke deler av kroppen er skadet eller ute av justering. Du kan også fokusere en medfølende, healing energi på ulike deler, eller bare la den delen av kroppen i spørsmålet litt plass til å slappe av og reparere seg selv for å hjelpe utvinning i noen tilfeller - i stedet for å bekjempe det, bekymre det og forårsaker andre stress relatert problemer. Dette er mer avansert for folk som har praktisert i lang tid, men det er et svært nyttig verktøy for å utvikle for dem som ønsker å gå videre på dette temaet-metoden.
 2. 2
  La gå av noen distraksjoner som kan oppstå og holde undersøke og studere den delen kroppen din, eller fortsette gjennom listen. Dette er et annet sted hvor mindfulness og konsentrasjon kommer inn og er utmerket for å utvikle sinnet til å fokusere.
 3. 3
  For å utvikle denne meditasjonen videre for dypere konsentrasjon, begynner å falle bort repetisjon av ord for å utvikle ordløs bevissthet. Fiks din bevissthet på komponenten delen av kroppen som er mest tydelig for deg.
  Skulle en bestemt del rett og slett blitt synlig, eller mer merkbar ved følelse eller noen bilde, fokusere og utvikle bevisstheten, la det bli den eneste gjenstand for fokus og bevissthet. Undersøke det mer enkelt, men i helhet, så hvis en farge oppstår, anbefales det å ikke betale for mye oppmerksomhet på fargen, men i stedet for å fokusere på hvilken del av kroppen fargen refererer til.
  Mastering dette tar tid og faktisk det kan ta mange år før det blir et kraftfullt innsiktsfulle verktøyet. Nybegynnere bør ikke være bekymret hvis det ikke skjer noe i det hele tatt i forhold til økt bevissthet. For noen kan det bare vises på fokus, for andre kan de trenger for å se på noen tråder av hår på hodet samlet inn fra en pensel og satt i hånden. Du undersøke dem (som per Kasina meditasjon) til et bilde oppstår. For noen aldri det vil skje, da dette ikke er riktig type meditasjon for dem.
  Regelmessig måle mot dine egne erfaringer hvordan eller hvor denne meditasjonen har kjøpt deg noen fordeler. Det kan ha vært en økning i generell konsentrasjon eller en dypere forståelse av kroppen slik at du kan leve mer lykkelig og sunn.
  • Analogien av Lotus gjelder her også. Den lotus vokser i gjørme og skittent vann, men stiger over det å stå gratis. Mentalt, kan vi heve oss over de aspektene av kroppen som vi ellers ville finne ekkelt, stressende eller skremmende og så stå fritt fra sjokk eller frykt.

Tips

 • Som alltid, ta det et skritt av gangen. Ikke jag deg selv eller prøve og gjøre ting skje. Jo mer du ønsker, jo vanskeligere blir det (se De fire edle sannheter for utvidelse på dette).
 • Mens for de erfarne med avslapning, eller mindfulness typen meditasjoner, ikke denne meditasjonen føler meg veldig annerledes i konseptet. Dette skyldes at i mange meditasjoner, er oppmerksomhet på kroppen forblir vanligvis en liten del. Mange av de andre meditasjonene er spesialister i aksjon, fysiske følelser og mentale tilstand mindfulness, så dette skaper balanse. Som en meditasjon, er den rik på fordeler og utvikler ferdigheter som kan brukes i det daglige liv.

Advarsler

 • Ikke vær redd. Hvis du ser noe som ikke gjør deg nervøs, er bildet litt mer enn fantasien - det kan ikke skade deg. Hvis du virkelig bli motløs, praksis eller medfølelse meditasjon og diskutere dine følelser med en mer erfaring mediterende. Du kan ende opp med å bli fortalt hva du ser var alltid der uansett, alt du gjør er å se det for første gang. Vær snill mot deg selv.