Wkeno

Hvordan å rense lymfesystemet

Lymfesystemet består av lymfeknuter, lymfeårer og organer. Den primære jobber av lymfesystemet er å isolere og bekjempe infeksjoner, og for å absorbere overflødig væske, fett og smuss fra våre organer. Da disse materialene bygge opp i lymfesystemet, kan det bli overbelastet eller blokkert. Fordi lymfesystemet renser hele kroppen, symptomer på en sperret system kan manifestere seg på mange måter fra hyppige kaldt og infeksjoner til leddsmerter. Følg sunne ernæringsmessige og livsstil retningslinjer for å rense og vitalisere lymfesystemet.

Trinn

Hvordan å rense lymfesystemet. Rydde opp din diett for å rense lymfesystemet.
Hvordan å rense lymfesystemet. Rydde opp din diett for å rense lymfesystemet.
 1. 1
  Rydde opp din diett for å rense lymfesystemet. Et sunt kosthold gir mindre avfall for lymfesystemet til å rydde opp, noe som reduserer sjansene for lunger.
  • Unngå bearbeidet mat som er høy i salt, sukker og konserveringsmidler.
  • Erstatte enkle sukker og karbohydrater med hele korn, komplekse karbohydrater og frukt.
  • Identifisere eventuelle matallergier du måtte ha og unngå å spise disse matvarene.
 2. 2
  Drikk 6-8 glass filtrert eller renset vann daglig. Kroppen din trenger å være godt hydrert å holde lymfesystemet fungerer som det skal.
 3. 3
  Øv dyp pusting fra mellomgulvet og gjennom nesen for å holde lymfe væske i bevegelse.
 4. 4
  Få regelmessig fysisk trening. Hoppe opp og ned på en trampoline eller spille hoppe tau i 5 minutter om dagen er bra for lymfesystemet. Andre moderat trening, som gåing og strekking, er også nyttig hvis det gjøres jevnlig.
 5. 5
  Slappe av i badstuen eller dampbadet og la kroppen din svette ut giftstoffer for å rense systemet.
 6. 6
  Bruk klær som passer ordentlig. Tight klær begrenser lymfesystemet og bidrar til blokkering. Av samme grunn bør kvinner unngå under-leder bras og prøver å bære noe bra i minst 12 timer hver dag.
 7. 7
  Takle stress, depresjon og andre følelsesmessige problemer. Akkurat som en overbelastet lymfesystemet kan føre til emosjonelle problemer, så kan det motsatte skje. Noen ganger når vi står fast i stress eller andre følelsesmessige problemer, disse følelsene manifesterer i fysiske problemer.
 8. 8
  Vurdere alternative behandlingsformer.
  • Akupunktur har vist seg å gjøre underverker for å holde våre lymfesystemet flyter.
  • Regelmessig behandling fra en massasje terapeut som er kjent med lymfedrenasje massasje er en fin måte å holde hele kroppen sunn og lymfesystemet knirkefritt.
 9. 9
  Gjøre en detox og kolon rens behandling etter produsentens instruksjoner.
  • Velg en som er støttet av leverenzymer å lette byrden på leveren og nyrene, og for å redusere presset de legger på milten.
  • Hvis du er under en lege omsorg for noen medisinske tilstander, bør du sjekke med henne før du gjør en detox og rens.

Tips

 • Selvtillit massasje kan også være gunstig for å rense lymfesystemet, spesielt hvis det gjøres rundt magen og brystene.
 • Forekomsten av cellulitter er ofte et tegn på en overbelastet lymfesystemet. Massere de områdene av kroppen der cellulitt eksisterer, samt lymfeknutene i lysken for å bidra til å forbedre tilstanden.

Advarsler

 • Unngå å bruke antiperspiranter som inneholder aluminium. Disse produktene blokkere svettekjertlene, slik at giftstoffer å bygge opp i kroppen din og tette lymfesystemet.