Wkeno

Hvordan å være uenig med legen din

Å kunne kommunisere åpent og ærlig med legen din er et viktig skritt i å få riktig helsehjelp, men mange mennesker føler deg urolig uenige med legens forslag. Lære å bli mer selvsikker med legen din og bli en bedre talsmann for selv å få bedre medisinsk behandling.

Trinn

Hvordan å være uenig med legen din. Gi legen din riktig informasjon når du søker en diagnose.
Hvordan å være uenig med legen din. Gi legen din riktig informasjon når du søker en diagnose.
 1. 1
  Gi legen din riktig informasjon når du søker en diagnose. Noen ganger kan en misforståelse eller en unøyaktig diagnose kan skje fordi du ikke har gitt legen med alle detaljer som trengs for å gjøre en nøyaktig diagnose. Det er veldig viktig å gi legen din en skikkelig og grundig bilde av dine symptomer, følelser og noen spesielle episoder du har opplevd som har forårsaket smerte, følte seg dårlig, eller har hemmet dine daglige aktiviteter på en eller annen måte.
  • Hvis du oppdager at du ikke kan huske alle symptomene, eller at du "blank ut" når du snakker med legen din, holde en notatbok og diarize symptomene som de oppstår. Det kan hjelpe å merke de gangene, sted, varighet og dato også, så dette kan være viktig for legen din. Det er bedre å gi mer informasjon enn mindre, slik legen din vil vite hva du skal kaste og hva du skal ta hensyn til.
  • Være så nøyaktig som du kan være når du beskriver dine symptomer. Hvis du har en flåte av symptomer, føre dem opp, og deretter la det opp med legen din til hva som kan eller ikke kan være viktig. Leger gitt denne muligheten på begynnelsen av en avtale har vist seg å være mer oppmerksomme og fokusert enn når den ikke er gitt en slik liste.
  • Ikke la ut selv medisinert behandlinger, for eksempel vitaminer, naturlig helse rettsmidler, urter og generelt tilgjengelige rettsmidler. Legen må vite hva du tar allerede å være i stand til å fastslå hvorvidt disse behandlingene har noen betydning for din tilstand. Like, legen din hvilke vaksiner du har og ikke har hatt, eller når du sist hadde dem, i tilfelle du er grunn for boosters osv.
 2. 2
  Være mottakelig og åpen for å lytte til legen din når han eller hun leverer en diagnose og behandling. Legen er å gi deg råd som et resultat av mange års trening og lang erfaring. Hvis legen din er å foreslå en bestemt kurs i behandling eller har gjort en spesiell diagnose, vil det være et godt grunnlag for det, og det kan gjøre fornuftig. Før du øker din uenighet, høre legen ut.
  • Ikke vær redd for å be om en gjentakelse av noe legen sier, inkludert ber om forklaringen skal gjøres på en måte som du kan forstå. I tillegg er det helt greit å be om en skriftlig oppsummering av hva legen forteller deg. Dette gjør at du kan ta med hjem diagnosen, behandlingstilbud, og all annen informasjon og lese den gjennom som du tenker på alternativene.
  • Fortell legen din at du ønsker tid til å tenke gjennom og at du vil foreta en ny avtale om kort tid for å diskutere de neste skrittene, selv om dette er i 24 timer tid.
 3. 3
  Ha kunnskap om dine helseproblemer. Hvis du er diagnostisert med en kronisk lidelse eller sykdom, bør du vurdere å gjøre din egen forskning. Hold deg oppdatert på tilgjengelige behandlinger, medisiner og forskning utvikling. Det er aldri noe galt i å skaffe informasjon som du har tatt deg tid til forskning i forhold til sykdommen din. Få brosjyrer fra legen, lese medisinsk litteratur, eller dra nytte av anerkjente medisinske nettsteder.
  • Et hederlig nettsted kan skjelnes fra noen av følgende indikatorer: den er godkjent eller drives av en medisinsk forening ansvar for å registrere, utdanne, eller informere legene, det er drevet av eller godkjent av offentlige organer som er ansvarlige for helse og samfunn velvære; Den er kjent som en god kilde av medisinsk informasjon av leger, sykepleiere og annet medisinsk helsepersonell, den har en lang tradisjon som en pålitelig kilde til medisinsk kunnskap i trykt form og er nå også tilgjengelig på nettet.
  • Hvis du har tilgang til medisinske tidsskrifter og har en god analytisk og forskning sinn, kanskje du liker å forske på disse samt allment tilgjengelig informasjon. Husk imidlertid at layperson kunnskap ikke vil innlemme den omfattende praktisk forståelse for at noen medisinsk utdannet har.
  • Skriv ned dine problemstillinger. Du kan ta disse med deg som ber når du sitter med legen din.
  • Husk at legen din trenger tid til å fordøye informasjonen du presenterer hvis han eller hun ikke er klar over nye behandlinger eller blir presentert med en ny konklusjon eller synspunkt av din tilstand eller sykdom som følge av forskningen din. Ikke bli fornærmet hvis de ber om tid til å vurdere, og dette er et tegn på for din innsats og et behov for å tenke gjennom det.
 4. 4
  Vet hvordan du skal spørre legen din spørsmål etter en diagnose eller før behandling. En av de vanskeligste tingene for mange pasienter er å vite hvordan man skal stille spørsmål til en lege, spørsmål som vil lokke fram målrettede svar og kan hjelpe deg til å forstå hva som skjer. Delvis følelser stå i veien, men dels er det også om å vite hva du skal spørre. Noen av spørsmålene som det kan hjelpe å vite for å stille er:
  • Kan du fortelle meg hva du tror er årsaken til problemet?
  • Er det mulig at mitt problem har andre årsaker, eller kan mer enn én tilstand eller sykdom være medvirkende til det?
  • Hvilke tester vil du gjøre for å diagnostisere problemet?
  • Hvor pålitelig eller god er de testene du antyder på å identifisere problemet eller tilstanden?
  • Er testene trygt?
  • Hvordan vil denne tilstanden fremgang? Hva er mitt langsiktige utsiktene hvis jeg har behandling? Hva er de langsiktige utsiktene hvis jeg ikke gjør det?
  • Hva er mine behandlingstilbud? Er noen av de behandlingstilbud mer effektive enn andre? Hva er bivirkningene av hver behandling alternativ? Er noen mer risikofylt enn andre?
  • Hvis mine symptomer endre eller blir verre, hva bør jeg gjøre? Når bør jeg kontakte deg?
  • Har du tatt alle mine nåværende medisiner i betraktning? Trenger jeg å bekymre seg om muligheten for uheldige interaksjoner med andre medisiner du kommer til å foreskrive for meg?
  • Hvordan overvåker jeg for bivirkninger av medisiner jeg tar?
  • Er du villig til å hjelpe meg å kombinere en alternativ behandling med foreslått behandling? (Har en terapi i tankene.)
 5. 5
  Be om en passende tid til å stille spørsmål. Hvis du ikke er sikker på at du forstår hva som skjer, stille spørsmål til du føler deg komfortabel. Være opp foran om behovet for å stille spørsmål til legen din. Hvis du får en følelse av at legen er rushed i øyeblikket av diagnose, være klar til å fortelle legen din at du trenger å gå bort og tenke på saken, men at du vil ha spørsmål, og be om en tid da legen vil være fornøyd med å sitte med deg og svare på dem. Dette varsler legen din til å måtte prioritere din neste avtale som ett for å svare på spørsmål, i en tid-sultet yrket, er dette en viktig heads up.
 6. 6
  Ha tillit. Du er ikke alene om å være redd eller bekymret for å snakke ærlig og åpent med legen din. Selv folk som er profesjonelt trente til å stille spørsmål, som advokater, kan musling opp i legekontoret. Begynne med å innse at leger er mennesker også, og de ikke sitter på en pidestall over deg, og at de er der for å hjelpe deg med medisinsk bekymringer. Stole på å være påståelig heller enn å være aggressiv, engstelig, eller uhøflig.
  • Husk at du har en rett til å stille spørsmål og å bli skikkelig informert.
  • Snakke ærlig. Dette er tiden for å gi uttrykk for dine bekymringer. Si for eksempel, anbefaler legen du har en endoskopisk undersøkelse for å teste for Helicobacter pylori, men du er bekymret for ubehag og foretrekker en ikke-invasiv test som urea pusteprøve. Finn ut hva andre testmetoder er tilgjengelige, og hvis du har en spesiell test eller behandling i tankene, la legen få vite.
  • Ikke bo kneppet opp om økonomiske bekymringer. Hvis legen din har henvist deg til et dyrt spesialist som du ikke har råd eller din medisinske forsikringen vil ikke dekke, snakke opp. Fortell legen din som er innenfor din prisklasse (sjekk din forsikring, eller forklare budsjettet), slik at legen kan revurdere og finne noen andre som vil være egnet for deg. Det samme gjelder for medisinering kostnader.
  • Innse at en lege som er informert om dine bekymringer er en lege som er i stand til mer følsomme for dine behov. Hvis du ikke si opp, er legen din igjen med forutsatt at du er glad for ting å gå videre den måten at han eller hun har foreslått.
 7. 7
  Få støtte. Hvis du ikke føler deg i stand til å gi uttrykk for dine bekymringer selv (for eksempel språkbarrierer, stress,, frykt, stamming, etc.), spør noen du kan stole på å komme sammen med deg. Du kan fortsatt gjøre forskning og gi din støtte person med listen. Du kan oppleve at du ikke engang trenger denne personen til å snakke for deg, at deres tilstedeværelse er tilstrekkelig styrke for deg, men det sikrer at noen er omsorg for deg. Selv om du gjør det meste av snakkingen, vennen din kan hjelpe deg å huske viktige punkter du ønsker å gjøre eller problemer du og legen snakket om.
  • Mange sykehus vil gi deg en pasient talsmann, representant eller ombudsmann hvis du trenger støtte i voicing dine bekymringer.
 8. 8
  Vær tydelig på hvorfor du uenig. Det vil hjelpe både deg og legen din om du kan avklare hvorfor du uenig med en diagnose eller behandling alternativ. For eksempel, hvis du er bekymret for at påstått behandlingstiden er i ferd med å kollidere med en stor familie engasjement, spør legen din om det er mulig å utsette behandlingen ved å gi den virkelige grunnen. Den menneskelige faktor vil hjelpe legen være mer tilpasset dine behov enn bare å si "Kan vi ikke utsette behandlingen?". Det siste spørsmålet antyder til legen din at du er villig til å bli behandlet i stedet for å gjøre det klart at du bare trenger en kort utsettelse for en familie arrangement.
 9. 9
  Fungere som din egen coach. Tenk på det medisinske personalet som laget ditt eller partner. Det er din helse og du til slutt kommer til å være sjefen og treffe beslutninger, men du får også å dra nytte av deres erfaring og kunnskap.
  • Ha respekt for legen, resepsjon, og pleiepersonell. Fra begynnelsen, ikke glem at du og legen din er på samme lag. Det er ikke nyttig å se denne prosessen i et konfronterende måte, og de fleste leger ønsker å unngå konfrontasjon. Å være ekkel, fornærmende, eller opprørt vil ikke hjelpe din sak. Vær høflig samt fast.
  • Husk at du har rett til å nekte behandling eller tester. Hvis du er misfornøyd med de alternativene som presenteres, kan du søke videre meninger, eller melde deg ut av behandling eller tester. Det er din kropp og ditt valg, bare sørg for å huske på ønskene til din kjære og andre som bryr seg om deg.
  • Hvis du ikke kommer overens med, tillit, føler deg komfortabel med, eller som den eksisterende lege, søke råd fra en annen lege eller endre din lege. Dette kan ikke alltid være mulig, men det er et helt akseptabelt handling, og kan gjøres med høflighet.

Tips

 • Bruk humor når du snakker til legen. Latter er virkelig den beste medisin.
 • Hvis du føler at legen ikke gir dine bekymringer tilstrekkelig betydning, får en ny mening eller vurdere å endre leger.
 • Hvis du har en fakturering bekymring, er det sannsynligvis ikke din lege du trenger å snakke med, selv om du kan ta det opp med ham eller henne og spørre hvem du trenger å konsultere. For store operasjoner og sykehus, vil det trolig være en fakturering avdelingen.
 • MedWatch ( http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/default.htm ) er et godt sted å bruke for å lære om bivirkninger av medisiner. MedlinePlus () gir mye god medisinsk informasjon for å hjelpe din forskning.
 • Få en støtteperson og sørge for at din støtte person, som ikke er syke, har listen din, og all informasjonen du har samlet. Gi dine spørsmål til støtte personen. Jeg har blitt fortalt pålitelig at leger bokstavelig talt ikke lytte til hva pasienten sier, men vil lytte når en omsorgsperson eller støtte person sier de samme tingene. Dette er spesielt viktig hvis symptomer som forstyrrer kommunikasjonen kan etterligne desorientering, forvirring eller tap av mental kapasitet.
 • Spesialister vil alltid tolke symptomer innen deres spesialitet først. Det er det de er opplært til å gjøre.
 • GPS vil alltid tolke symptomer i lys av de vanligste årsaker og betingelser for dem. Når de er eliminert, bl.a. av spesialister eller andre allmennleger eller behandling svikter, er det viktig å informere legen som vanlig tilstand er ikke hva som skjer.
 • Noen forhold er vanskelig å diagnostisere, og du kan ha til å gå gjennom flere helt forskjellige runder med diagnose / tester / behandling for å finne ut hva som egentlig skjer.
 • Spør en Consulting farmasøyt om interaksjoner mellom dine nye resepter, kosthold, vitamintilskudd og gamle resepter. En behandling som kan hjelpe mye kan være helt kansellert ut ved å ta en vanlig over disk narkotika eller reversere dens effekter, eller av en annen resept forårsaker disse problemene. Få apoteket råd om prioritering behandlinger for å unngå problemer og farmasøyt er forslag om resept vil sette deg i fare eller ikke klarer å arbeide på grunn av en annen nødvendig resept. Legene vet ikke så mye på reseptbelagte interaksjoner som farmasøyter. Spesielt hvis noen av dine forholdene er sjeldne apoteket er mye mer sannsynlig å gjenkjenne interaksjon problemer.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig med å anbefale behandlingstilbud eller søker medisinske intervensjoner som vil føre til flere problemer, som for eksempel å ha for mange CT-skanner. Noen medisinske prosesser kan føre til medisinske tilstander og sykdommer hvis de misbrukes eller brukes for mye, høre på legens råd.
 • Unngå nærmer legen din med en konfronterende måte, som allerede er skissert ovenfor, de fleste leger unngå konfrontasjon. Hvis du har gjort din forskning, har klarhet i hva som opptar deg og har god informasjon om de alternativene du foretrekker, vil legen lytte og prøve å være samarbeidsvillig.
 • Hvis legen er fortsatt lite samarbeidsvillig eller har en dårlig lytting måte, søke råd fra en annen lege eller medisinsk team.
 • Hvis du trenger langsiktig smertelindring, søke en smerteklinikk. Allmennlegene er mer vant til smerte behandling for kortsiktige akutte problemer og mistenkelige kroniske smerter klager fordi narkomane prøver å få ekstra smertestillende medikamenter. Smerte spesialister har en mye bedre forståelse av deres spesialitet og en dypere kunnskap om hvilke legemidler er bedre for langsiktig vedlikehold i motsetning til kort sikt utvinning fra kirurgi, etc.

Ting du trenger

 • Internettilgang
 • Bibliotek med medisinske tidsskrifter
 • Penn og notisblokk for å gjøre notater, lister, spørsmål
 • Forhandling og selvsikkerhet ferdigheter