Wkeno

Hvordan å sove når du er opphisset

Er det er noe i ferd med å skje neste dag det er å gjøre deg også nervøs og spent på å ikke være i stand til å få sove? Kanskje i morgen er jul, eller bursdagen din, eller du skal på ferie! Spenning kan gjøre deg være oppe hele natten, eller at du føler at du bare ikke kan bli stille. Her er noen tips og triks for å hjelpe deg å roe nervene, slik at du kan endelig Jon Blund.

Trinn

Hvordan å sove når du er opphisset. Planlegger å gå til sengs til vanlig tid.
Hvordan å sove når du er opphisset. Planlegger å gå til sengs til vanlig tid.
 1. 1
  Planlegger å gå til sengs til vanlig tid. Hvis du ikke trenger å ta et fly på 3 om morgenen, gå til sengs tidlig er ikke sannsynlig å hjelpe fordi du vil sannsynligvis bruke den ekstra tiden for å tenke på hva som er i ferd med å skje. Gå gjennom den vanlige sengetid rutine, og unngå at datamaskinen og TV minst en time før du går til sengs, slik at du ikke er overstimulert.
  • Sørg for at alle dine vanlige gjøremål og rutine er ferdig før du går til sengs. I spenning, kan du glemme å gjøre noe, som å låse døra. Risikoen er at akkurat som du er drivende utenfor, vil du huske plutselig at du ikke har gjort noe som måtte gjøres, og du vil vekke deg selv og muligens finne det vanskelig å få sove igjen.
 2. 2
  Skriv ned hva du har på hjertet. Hvis du har ting å gjøre eller en strålende idé om hjernen din til å takle senere, noterer og, om nødvendig, en plan. Det nytter ikke å prøve å huske alle de angret oppgaver og likevel få en god natts søvn.
  • Hvis det har du spent er en stor begivenhet i morgen, for eksempel en eller første skoledag eller en ny jobb, begynne å planlegge godt på forhånd. Hvis det er mulig, også fullføre alle forberedelsene på forhånd.
 3. 3
  Ta et varmt bad eller dusj. Å ha en hyggelig, avslappende, varmt bad eller dusj kan hjelpe roe ned sinnet og kroppen din. Gjør dette som en del av din sengetid rutine, slik at kroppen varmes opp og føles roligere. Har et par friske, rene pyjamas eller natt klær klar til å gjøre å gå til sengs mer attraktivt.
 4. 4
  Drikk noen varme væsker. Å ha en liten varm drikke kan bidra til å berolige deg. Gode ​​drinker inkludere litt varmet melk, en urte-te (eller andre ikke-koffeinholdige te), en svak varm sjokolade (husk at den inneholder koffein skjønt). Unngå koffeinholdige drikker, og hvis du er utsatt for å få opp om natten for å gå på badet, kan du hoppe over dette trinnet.
 5. 5
  Vær sikker på at du er varm nok eller kjølig nok. Blir for kaldt eller for varmt kan føre til at du holde deg våken så justere sengen klær og natt slitasje tilsvarende.
  • Kontroller at vinduene er åpne eller stengt etter behov, for å tillate hensiktsmessig kjøling og oppvarming. Gjør dette sjekk før de kommer i seng.
 6. 6
  Distrahere deg fra tanker om den kommende hendelsen. Gi hjernen noe annet å konsentrere seg om for eksempel lese en bok, som arbeider på et puslespill, eller gjør noen matematiske problemer. Unngå alt over-stimulerende, for eksempel starter kapittel én av din nye rip-racing roman. Finn distraherende aktiviteter som fortrenger de tanker i hodet og hjelp til slitne tankene dine på samme tid. Etter slike aktiviteter, er det ofte mye lettere å føle seg trøtt og sovner.
 7. 7
  Lytt til dempet musikk. Slå på litt musikk og lytte til en beroligende sang med øynene lukket mens du ligger nede. Hold volumet lavt og bare lytte til rolig og skånsom musikk på denne tiden av natten. med lyden av havet eller fugl sang kan være nyttig for noen.
 8. 8
  Prøv gradvis avslapning av kroppen din. Hvis du bare ikke kan ta tankene bort fra den spennende arrangement, prøv å slappe kroppen din en del av gangen. Begynn med tærne og visualisere avslappende dem og la dem slappe av, gjøre det samme for dine føtter, ankler, nedre deler av bena, ben, mage, torso, fingre, hender, armer, nakke, deretter hodet. Arbeid deg oppover avslappende hver del av kroppen gradvis til hele kroppen er avslappet. Dette er både en mental øvelse og en kropp avslappende øvelse, så forhåpentligvis er du klar til drift av på slutten av den.
 9. 9
  Prøv dyp pusting. Dype pusteøvelser kan hjelpe deg slappe av og er enkle å gjøre mens du ligger nede. Sørg for at du er komfortabel før start og la den puste distrahere deg fra dine tanker. For mer hjelp lese hvordan å puste dypt for instruksjoner.

Tips

 • Kontroller at romtemperaturen ikke er for varmt eller for kaldt, og dette kan påvirke din evne til å få sove.
 • Rereading en kjent, favoritt bok kan være mer avslappende enn å plukke opp en ny roman. Noe du elsker nok til å nyte den andre eller tredje gangen har en annen følelse på et lese - og mindre behov for å gjøre det til slutten for å vite hva som skjedde siden du gjenoppdage alle de små tangentene på vei til en avslutning du allerede vet.
 • Hvis den store begivenheten som skjer i morgen, og du virkelig ønsker å gå tidlig til sengs, har noen hyggelig lesestoff og lese den i sengen før du setter deg ned for å sove. Mens du slapper av og lese, kan kroppen din føler readier å sove tidligere enn vanlig. På hele skjønt, er det best å følge normal søvn mønster og gå til sengs samtidig som du vanligvis gjør.
 • Hvis alt annet mislykkes, kan du prøve å visualisere deg selv å gjøre hva du er begeistret med øynene lukket, og du bare kan Jon Blund og drømme om spennende ting.
 • Pass på at du ikke har noen elektronikk nær deg som det kan friste deg til å bruke dem. Sørg for at alt er avslått, og det av rekkevidde.
 • Spente hele kroppen opp, så sakte slipper. Arbeid deg oppover starter på tærne. Det vil gjøre at du føler deg mye mer avslappet.
 • Ikke bruk noen elektronikk. Det vil gjøre deg hyperfocused.
 • Prøv å lukke øynene og slå av all ulyden enhet.
 • Ikke spis noe godteri eller sjokolade.

Advarsler

 • Prøv å unngå drikker som inneholder koffein den kvelden. Koffein er kjent for å forstyrre søvnmønsteret selv om du ikke drikker det rett før søvn.
 • Ikke drikk noe en time før du planlegger å gå i dvale, eller spise noe tre timer før.

Ting du trenger

 • Bok
 • Musikk
 • Varm drikke
 • Varmt bad eller dusj
 • Egnet sengetøy (varm nok, kult nok)