Wkeno

Hvordan å sovne når du er bekymret for ikke å sovne

Søvnløshet er ofte forårsaket av stress, men kan også være en årsak til stress. Når du ikke er i stand til å sovne på grunn av daglige bekymringer, spenning eller sterke følelser som sinne eller angst, kan du begynne å bekymre deg for ikke å være i stand til å sovne eller å sove godt, og dermed ytterligere redusere sjansene for dorma off. Høres kjent ut? Her er en trinnvis plan for å hjelpe deg å bryte ut av denne onde sirkelen.

Trinn

Hvordan å sovne når du er bekymret for ikke å sovne. Forberede hjernen din.
Hvordan å sovne når du er bekymret for ikke å sovne. Forberede hjernen din.
 1. 1
  Forberede hjernen din
  • Få en holdning: Stopp besatt om søvn! Sikkert en god natts søvn er sunt, men du kan gå i flere dager uten søvn før du slippe døde. Søvn hjelper konsentrasjon, men da igjen, er mange mennesker som kreves for å utføre til den høyeste standard til tross for mangel på søvn. Tenk på redningsmannskaper, valgkamp politikere eller foreldre til en nyfødt baby! Fortell deg selv flere ganger i løpet av dagen: 'jeg sikker ønsker å sove godt i natt, men jeg trenger ikke å'.
  • Ta søppel ut: på slutten av dagen tenke på alt som plager deg og sette den på papir. Har en venn, kollega eller familiemedlem gjorde deg rasende? skrive ned hva du ønsker å si til dem i en konfrontasjon. Står du overfor et overveldende ansvar på kontoret? dele den opp i mindre praktiske oppgaver som du kan utføre konstruktivt. List også alle de plagsomme ærend, gjeld og nags som holder deg våken om natten, og se hva du faktisk kunne ta vare på i morgen (avbryte dette abonnementet du ikke lenger bruker? Betale din regnskapsfører? Takk tante Lucy for at bursdagskort?). Skriv ned også ting som bekymrer deg, men du kan ikke løse eller påvirke, som global oppvarming eller dine barn er godt å være på en skoletur. Mens du skriver, forestill deg at du er fysisk fjerne alle disse bekymringene fra sinnet ditt og plassere dem på papiret.
 2. 2
  Forberede overflaten
  • Rydd opp sengen: akkurat som et ryddig skrivebord hjelper oss til å få arbeide så hjelper en ryddig seng oss å få sove. Derfor, re opp sengen med et sett av ny eller nyvasket vanlig matchende laken. I valg av sengetøy gå for en rolig farge, uten noe mønster, og for naturlige, hudvennlige fibre. En frisk, ryddig og komfortabel seng vil oppfordre søvn eller i det minste gjøre din kaste og slå mindre kjedsommelig.
  • Rydd opp seng område: fjerne alle ikke-sove-relaterte elementer fra den umiddelbare nærhet av sengen. Dette betyr plater, magasiner, din laptop etc. Redusere elementene på pulten natt til noen vitale funksjoner: en vekkerklokke, en leselampe, en bok, et glass vann. Til slutt, legg et par friske pyjamas på eller ved sengen, som du ville gjøre for en gjest.
 3. 3
  Forberede kroppen din:
  • Ta et bad: et varmt bad vil slappe muskler og de-stress deg. Du kan bruke beroligende aromatiske bad oljer som lavendel. Men hvis du ikke har et badekar en lang varm dusj vil også gjøre susen.
  • Forbered en kopp Baldrian te: Baldrian er en naturlig ikke-vanedannende søvn inducing middel som sender folk flest å zed land på kort tid. Dekk koppen og la te å mose i 10-15 minutter på natt pulten før drikking.
  • Tast sengen: Avslappet og smidig, kan du nå slippe inn dine friske pyjamas og skriv din vakkert oppredd seng. Nippe te veldig sakte mens du leser boken. Søvnighet? Krøll deg sammen, slå av lyset, god natt!

Tips

 • Ikke rush å slå av lyset. Prøv å lese så lenge som mulig og ikke stoppe før du virkelig å sovne.
 • Uansett hva som skjer, ikke bekymre deg for ikke å sove. Hvis du starter panikk om det, tenk deg selv å takle neste dag uten søvn og coping godt. Forresten, har du lagt merke til at en søvnløs natt gir øynene en dypere farge, stemmen din en attraktiv huskiness, og legger til en viss lat kul på dine bevegelser? Nyt det!
 • Boken bør være interessant nok til å engross deg helt og distrahere deg fra dine egne tanker, men det bør ikke være den type bok som holder deg våken i uvisshet. Derav utfordrende verk av Proust eller Mann er ikke egnet, men verken er thrillere og kriminalromaner. Gå for en god, lett og underholdende leses som Jane Austen, PG Wodehouse, eller Bill Bryson.
 • Finn ut hva som hjelper deg å sove. Leger anbefaler tidlige timer, lette middager, kule rom temperaturer, og stummende mørke ennå mange mennesker føler seg søvnig sent på kvelden, etter et tungt måltid, i et varmt rom, eller med en betryggende nattlys. Oppdag dine egne søvn hjelpere og følg dem.
 • Hvis du våkner opp og dine tanker begynner å vandre til problemer og bekymringer, kan du forsøke å bringe dem tilbake til ett tema som krever konsentrasjon, men er hyggelig og interessant (i motsetning til å telle sauer), for eksempel prøver å huske detaljene for din første date med din kjærlighet, eller åpningen dialogen fra din favoritt film.

Advarsler

 • Hvis komplett søvnløshet fortsetter i mer enn et par dager, eller ikke synes å være stress relaterte - oppsøke lege.
 • Aldri ta noen kjemiske sovende legemidler uten resept, selv om du kan få hendene på dem.

Ting du trenger

 • papir og penn
 • et sett med matchende laken
 • friske pyjamas
 • Baldrian te
 • en god roman