Wkeno

Hvordan å stoppe forsove

Finner du deg selv å komme til jobb eller andre forpliktelser sent på en daglig basis? Er det vanskelig for deg å sovne om kvelden, og når du endelig gjør det, er det nesten umulig å komme deg opp om morgenen? Forsove er i siste instans et ødeleggende tilstand som kan føre til at du bli sent, trøtt og ute av takt med andre.

Denne artikkelen gir noen nyttige tips for å hjelpe deg å finne måter å bryte din vane å forsove og for å opprettholde en bedre søvn rutine.

Trinn

Hvordan å stoppe forsove. Avgjøre om du forsove.
Hvordan å stoppe forsove. Avgjøre om du forsove.

Forsove eller bakenforliggende årsaker?

 1. 1
  Avgjøre om du forsove. Bortsett fra en åpenbar manglende evne til å stå opp i tide til jobb, skole eller andre forpliktelser, er oversleeping også om antall timer du sover. Dersom vi som en voksen, du sover mer enn 11 timer hver natt, så er det sannsynlig at du sover for mye. Dette kan føre til overdreven søvnighet på dagtid og et ønske om å forsove seg. Standard søvn timer som trengs av voksne er mellom seks og åtte timer, med små individuelle variasjoner i mellom og på hver side av disse gjennomsnittene.
  • For mer informasjon, se.
 2. 2
  Se din. Det er viktig å ha muligheten for underliggende helseproblemer fjernet først av alt. Det er ganske mange medisinske grunner for forsove at legen skal kunne sjekke for deg og gi råd om nødvendig. Søvnproblemer kan være forårsaket av en rekke forhold, sykdommer og sykdommer, inkludert depresjon, værsyke, kjertel feber, hjerteproblemer, kreft, problemer med skjoldbruskkjertelen, etc. Bruk av medisiner kan også være et problem.
  • Hypersomnia er en tilstand av overdreven søvnighet. Ønsket om å holde sove lenger enn de vanlige 7 til 8 timer kan ha sin opprinnelse i skiftarbeid, søvnforstyrrelser, avbrutt søvn, endringer i tidssoner, medisinering bruk og psykiatriske sykdommer. Og mangel på tilstrekkelig søvn kan føre til hypersomni ved hjelp av å spille catch-up, for å gjenopprette sårt tiltrengt søvn.

Selvhjelp for å stoppe forsove

 1. 1
  Nullstille kroppen din klokke. Du kan endre din sove mønster ved å gå til sengs på samme tid hver kveld og stå opp på samme tid hver morgen. Sett en en vekkerklokke for en tidlig time, helst forlate nok tid til å forberede seg for dagen uten å bli stresset. Etter hvert vil kroppen naturlig og vanligvis våkner opp på denne tiden, mot sin hensikt med å sovne også.
  • Fortsette med denne rutinen, selv når det ser ikke ut som det fungerer. Det tar en stund å overvinne dårlige søvnvaner, men du er omskolering kroppen din, så fortsett.
  • Ikke bekymre deg om noen mangel på søvn fra natten før. Alltid fokus på natten fremover og gjøre det som bidrar til en god søvn som mulig.
 2. 2
  Fortell deg selv at du vil våkne opp i tide. Dette kan høres enkelt, men du må ta en beslutning som du ikke vil forsov, slik at denne avgjørelsen kommer inn i underbevisstheten og blir et valg om å stå opp i tide. Mange gjør et valg om å våkne opp uten en vekkerklokke og klarer å gjøre det på tid hver dag. Minst ta et valg for å komme opp på tid, avhengig av vekkerklokken.
  • Vurdere hvorfor du velger å forsove. Bruker du den som et middel for å unngå eller flykte fra dagen kommer? Hvis ja, hva er det om dagen fremover som er så uønsket? Arbeider med å skape bedre mening fra ditt liv er viktigere enn å kjøre unna.
  • Kan du fortelle deg selv at du trenger mer søvn enn andre mennesker? Dette er en unnskyldning. Med mindre du har en påvist medisinsk tilstand, er dette en work-around de virkelige problemene, for eksempel hating din jobb eller ikke ønsker å hjelpe til med noe, osv. Face det virkelige problemet og slutte å lage unnskyldninger.
 3. 3
  Finne en grunn til å stå opp i tide hver dag. Det er mulig at dine består av stå opp, kle på seg, spise frokost, børste tennene og løpe ut døren. Midt i dette kan det også være å gjøre lunsjer, organisere andre mennesker (særlig barn) og hast gripe de tingene du trenger å ta for å arbeide, studier, etc. Hvis du ikke passer på tide å gjøre noe du liker å gjøre, så er det mindre grunn til å stå opp i tide. Finn noe du har lyst til å gjøre og få tid til å legge den i første om morgenen, selv om dette betyr en tidligere sengetid. For eksempel kan du lese i en halv time eller skrive i dagboken din. Eller kanskje dette er en flott tid for en joggetur, gå med hunden eller en øvelse rutine. Tidlig morgen trening er gunstig for deg for resten av dagen, så dette kan være en fin måte å starte dagen og en god grunn til å hoppe ut av sengen i tide.
  • Noen negative motivasjon for ikke å bo i sengen inkluderer det faktum at folk som sover 9-11 timer synes å ha en 38 prosent økt sjanse for koronar hjertesykdom, økt hodepine i løpet av dagen, ryggsmerter, overvekt og tidligere død.
  • Fokus på bortkastet tid som du sover. Det er på tide du ikke kan komme tilbake og du kan gjøre noe kreativt, spennende, konstruktiv, interessant og verdt.
  • Hvis du er kjent med følelsen groggy hele dagen som en over-sleeper, kan du klandre å ha for mye søvn som årsak.
 4. 4
  Redusere nivået av timer tilbrakt sovende gradvis. Hvis du har sovet 11 timer og du ønsker å komme ned til åtte timer søvn per natt, gjør dette i trinn over perioder som for eksempel en uke. Prøv for eksempel å få opp en halvtime tidligere i den første uken, deretter en halv time i neste uke, og så videre, helt til du når målet på 8 timer per natt. Denne gradvise metoden vil lette deg inn i en bedre sovende tidsplan i stedet for humping deg inn i det, og du er mer sannsynlig å feste med det når det gjøres sakte.
 5. 5
  Ikke overarbeid deg selv. Ta korte pauser ved behov, organisere arbeidsmengden, og gå utenfor for frisk luft hvis du begynner å føle deg sliten. Tar stress til seng kan være en årsak til forsove, så lære å håndtere stress bedre, og for å slå av fra dagens bekymringer før sengetid.
 6. 6
  I løpet av dagen, ta en lur hvis mulig. Dette bidrar til å oppdatere og energi kroppen din for å jobbe i ettermiddag. Hold lur til 20 minutter før 15:00 om, du ønsker ikke å ta bort en grunn til å sove skikkelig om natten, noe som kan føre til et nytt sett med problemer!
 7. 7
  Få litt sol hver dag. Dette vil bidra til å regulere søvnsyklus fordi solen setter kroppen din klokke.
 8. 8
  Utøve. Det er ikke bare bra for deg, men studier har vist at det bidrar til å regulere søvn sykluser også, og det øker humøret og løfter din energi, flere grunner til å hjelpe deg til å søke mindre søvn.
  • Ikke trening for nær sengetid. Dette kan føre til at du ikke sovner så du er over-energi, og dermed risikere å sove i når du endelig sovner.

På å få opp

 1. 1
  Ta en kald dusj. Dette vil hjelpe deg til å våkne opp lettere. Men kan hvis du virkelig ikke liker kulde, sprut kaldt vann i ansiktet ditt bare med et ansikt vaskemaskin være like effektivt ved å komme opp.
 2. 2
  Har en lett, sunn frokost. En overbelastning av fett, sukker, karbohydrater, kalorier, osv. for tidlig på dagen er ikke bare usunt, men vil føle deg enda mer sliten og svak hele dagen, få deg til å søke mer søvn om natten.

Tips

 • Få en høy alarm klokke og plassere den hvor du vil måtte gå over til det for å treffe søvn bar. Du vil mye oftere innse at det er på tide å stige og skinne hvis du har til å komme ut av sengen i stedet for reflexively rulle over og treffer søvn bar mens knapt bevisst.
 • Sporadisk forsove er vanligvis ikke et problem. Sitte oppe hele natten for å feire en sportsbil seier eller noen fødselsdag er en naturlig grunn til å ønske å sove i neste morgen og for mange er de første dagene av en ferie etter et hardt år med arbeid ofte en grunn for å sove litt mer enn vanlig. Balansere behovet for sporadisk forsove med sunn fornuft, det er bare et problem hvis det skjer regelmessig (vanlig eller kronisk) og spiser i det daglige liv.
 • Hvis ingen av de foreslåtte tiltak hjelp, kan dette være et tegn på et underliggende problem. Behandling av medisinske, psykologiske og andre problemer kan ofte lindre behovet for å forsove seg, så sørg for å ha disse adressert.
 • Mens ditt kjæledyr kan sove mye mer enn deg, husk at de ikke er mennesker. Våre behov er svært forskjellige fra de av slumrende kattedyr og hjørnetenner.

Advarsler

 • Dette regimet kan ikke fungere for alle. Hvis du føler det vil hjelpe, ta kontakt med en søvn lege for mer informasjon.
 • Alltid snakke med legen din om eventuelle bekymringer knyttet til å sove. Det er viktig å diskontere muligheten for underliggende helseproblemer.
 • Ikke under-søvn. De fleste trenger 7-8 timers søvn. Prøv å ikke sove noe mindre enn det, men ikke mer enn det.

Ting du trenger

 • Sove journal (valgfritt, men kan hjelpe når du oppretter en rutine)
 • Sted å lur
 • Sunn mat
 • Øvelse valg
 • Obnoxiously høyt elektrisk vekkerklokke