Wkeno

Hvordan å tømme tankene for meditasjon

Den tilstand av å ha et klart sinn kan virke som en vanskelig ting å oppnå, spesielt når du gjør dette for å forberede deg for meditasjon. Men det er veldig enkelt å gjøre og fordelaktig for din mentale helse. Med hjelp av de enkle trinnene nedenfor, vil du kunne oppnå en rolig og fredelig, og klar sinnstilstand når du mediterer.

Trinn

Hvordan å tømme tankene for meditasjon. Finn et stille, fredelig sted å meditere.
Hvordan å tømme tankene for meditasjon. Finn et stille, fredelig sted å meditere.
 1. 1
  Slappe kroppen din. En avslappet kropp hjelpemidler en avslappet sinn og bidrar til å roe racing tanker. Det finnes flere forskjellige måter å slappe kroppen din, fra yoga, til dyp pusting. Noen ideer til å prøve inkluderer:
  • Gå en tur og få litt frisk luft. Å være utenfor med naturen roer nervene og slapper tunge spenninger i kroppen.
  • Ta en kort lur. Napping er en fin måte å slappe av. Det holder hjertet sunt, og reparerer kroppen din fra anspent, verkende muskler.
  • Drikk en kopp urte grønn te. Ingrediensene i denne typen te, forebygge hjertesykdom, og bare berolige kroppen.
  • Ha et glass varm melk. Stoffene i varm melk inneholder en spesiell type syre som hjelper deg å slappe av og sove bedre.
 2. 2
  Finn et stille, fredelig sted å meditere. Dette kan være i en park, på rommet ditt, eller hvor som helst du vil være i stand til å konsentrere seg helt på. Velg et sted uten noen distraksjoner, som for eksempel høyt kjæledyr, ringing telefoner, eller små barn.
  • For regelmessig meditasjon, lage et sted meditasjon haven. Enten det er på soverommet eller på loftet, under et tre utenfor eller ved siden av en vannmasse, stedet trenger å få kontakt med deg og gi en følelse av komfort og sikkerhet.
 3. 3
  Lå et mykt håndkle, matte eller teppe på bakken og ta plass på den. Sitte i den indiske stil posisjon, eller noen annen stilling der du føler deg komfortabel. Begynn å puste inn og ut, veldig sakte. Du vil begynne å føle seg rolig og avslappet.
  • Du kan føle deg mer komfortabel liggende, sittende på beina,, gulvet eller en stol stå eller gå. Prøv hver mulighet til å se hvilken som fungerer best for å tømme tankene.
 4. 4
  Begynn å telle dine åndedrag. Prøv å fokusere på bare pusten din, ikke dine tanker - det handler om å telle vil hjelpe deg å oppnå dette. Hver gang du puster ut, teller det som ett. Hvis en tanke skjer til pop inn i hodet ditt, erkjenner det, og la det passere gjennom. Du vil snart innse at hver gang du teller, du får nærmere inn i en tilstand av fullstendig ro.
 5. 5
  Praktisere denne øvelsen daglig. Ved å ta en ledig stund for å roe deg selv og tømme tankene, vil du få bedre og bedre til å gjøre det hver gang. Med tiden vil du også finne det blir en mye mer naturlig å blokkere ut den ytre verden og til å sitte rolig.

Tips

 • Hvis du har mye på hjertet, kan du prøve å skrive en gjøremålsliste før meditere. Love deg selv at du vil komme tilbake til listen senere, og vite at du har fanget alle de tingene som du trenger å prioritere. Dette kan bidra til å fjerne tilbøyelighet til å liste opp alle dine må-dos i hodet i stedet for å konsentrere seg om meditasjon.
 • Prøv å endre i komfortable klær når du gjør denne øvelsen. Tight, kløende klær vil distrahere deg.
 • Sørg for at rommet du oppholder deg i er varm nok - blir for kaldt er sannsynlig å oppmuntre vandrende tanker. Likeledes blir for varm er undertrykkende, så søk skygge eller en kjøligere del av huset når været er for varmt.

Ting du trenger

 • Komfortable klær
 • Rolig sted for å meditere