Wkeno

Hvordan være en sterk selvstendig kvinne

Å være en sterk, selvstendig kvinne krever ikke nødvendigvis at du er en die-hard feminist. Snarere betyr det å lære å uttrykke hvem du er ved kjernen din, enten du er sjenert og lavmælte eller høyt og selvsikker, uten å prøve å passe en viss mold underforstått av å være en kvinne. Les denne artikkelen for å lære hvordan å angre denne type samfunnsmessig prekondisjonering og bli den kvinnen du er, hvem det kan være.

Trinn

Hvordan være en sterk selvstendig kvinne. Ikke sammenlign deg med andre kvinner.
Hvordan være en sterk selvstendig kvinne. Ikke sammenlign deg med andre kvinner.

Del én: angre negative sosiale condition

 1. 1
  Ikke sammenlign deg med andre kvinner. Mens det er ingenting galt med å ha en kvinnelig rollemodell å se opp til, stadig følelsen sjalu på andre kvinner vil gi deg følelsen fryktelig om deg selv. Selv om sjalusi er naturlig til en viss grad, har en tendens vestlige samfunn å forverre kvinnelig sjalusi gjennom annonser og filmer som har urealistiske standarder for skjønnhet. Resultatet er en kultur for kvinner som føler seg usikre og misfornøyde med sin egen kropp.
  • Det første skrittet for å overvinne sjalusi er å vite når du opplever det. Hvis du finner deg selv lese et magasin og sammenligne din egen kropp til de av modellene, ta et øyeblikk for å minne deg selv om at a) disse kvinnene er betalt for å se ut slik de gjør, og mange av dem fører svært usunn liv for å opprettholde sine tall, og b) at kameraet virkelig legger vekt; kvinner som ser "perfekte" i blader eller i filmer vanligvis ser avmagret i det virkelige liv.
  • Prøv ikke å sammenligne dine egne negative egenskaper med andre kvinners positive kvaliteter. Hver kvinne har sin egen beste eiendeler, enten det er brystene hennes, hennes ben, hennes armer, hennes øyne, hennes hår, eller hennes rumpe. Slipp på å prøve å ha alt, og setter pris på det du har.
 2. 2
  Ikke basere lykke på å være i et forhold. Å ha en mann (eller kvinne) å elske skal forbedre livet ditt, ikke definere det. Uansett hvor ille du tror du trenger et forhold, må du først lære å elske deg selv før du kan begynne å elske noen andre.
  • Husk at ingenting varer evig. Selv det perfekte forholdet kan ende en dag, så du må være sikker på at du har en sterk nok pute til å lande på etter et samlivsbrudd eller skilsmisse.
  • Hvis du allerede er i et forhold, være sikker på at du har andre ting som skjer i ditt liv utenfor forholdet, enten det er skole, jobb, venner, en fitness rutine, eller din familie.
 3. 3
  Ikke føl deg forpliktet til å følge motetrender. Å være en selvstendig kvinne betyr dressing slik du vil, uavhengig av hva folk rundt deg forteller deg å bære. Bruk mote som en måte å uttrykke ditt humør, din smak, og din kreativitet.
  • Husk at det er en grunn til at designere bruker 90-kilos modeller på sine rullebaner: ikke alt som er en vogue er figur-smigrende. Når du bestemmer hva du skal ha, bør du ta hensyn til din kroppstype, så vel som din personlige smak.
  • Det er ingenting galt med å være mote fremover, men ikke tving deg selv til å holde tritt med trender som du ikke liker, eller som ikke ser bra ut på deg. Hvis du liker å holde tritt med utviklingen, og deretter lære å gjøre dem arbeide for deg ved å sette din egen personlige vri på dem.
 4. 4
  Beskytt din seksualitet. Hver kvinne, på ett eller annet tidspunkt, møter en mann som ønsker å dra nytte av henne seksuelt. Det er viktig å lære både hvordan og når man skal si nei til en mann som gjør uvelkomne fremskritt på deg.
  • Hvis en mann tvinger seg på deg, så absolutt fortelle noen. Samfunnet har lært kvinner til å føle seg skamfull eller flau for å bli forulempet, selv gå så langt som å hevde at noen kvinner er "ber om det." La en mann komme unna med en seksuell forbrytelse lærer ham at det er greit å gjøre det igjen i fremtiden.
  • Rapporter seksuell trakassering på arbeidsplassen eller på skolen. Husk at rapportering slike handlinger er ikke bare for ditt eget beste, det kan hindre mannen fra trakassere andre kvinner i fremtiden.
  • Hvis du bor i en storby eller på annen måte utrygg nabolaget, bære rundt pepperspray eller en lommekniv med deg uansett hvor du går.

Del to: uttrykke deg selv

 1. 1
  Hold utdannet. Å være utdannet ikke bare gir deg de ferdigheter og kunnskaper du trenger for å forfølge din karriere, gjør det også mer godt respektert av folk du møter i livet ditt. Utdanningsnivå (enten formell eller uformell) gjenspeiler intelligens og viser andre at du bryr deg om andre ting enn ditt eget personlige liv.
  • Husk at ikke all utdanning må være formell (dvs. oppnådd gjennom en institusjon som et universitet). Holde tritt med dagens hendelser i politikk, vitenskap og teknologi, lese bøker (både fiction og non-fiction), lære et annet språk, se dokumentarer, og så videre.
 2. 2
  Stå opp for deg selv. Enten du er en mann eller en kvinne, må du lære å klare seg selv i den virkelige verden hvis du vil unngå å bli tatt nytte av. Du må lære å stå opp for deg selv på skolen, på jobb, og i ditt sosiale liv.
  • Hvis du hører noen gjør en sexist, rasistisk, eller på annen måte respektløst kommentar, ikke la det gli. Dette betyr ikke nødvendigvis å engasjere seg i en krangel, rolig fortelle personen at det han eller hun sier ikke er verdsatt.
  • La folk få vite når de har gjort urett mot dere. Hvis noen forråder deg på noen måte, sørg for å la ham eller henne vite. Dette vil hindre personen fra å gjenta oppførselen i framtiden.
 3. 3
  Ta vare på kroppen din. Personlig styrke er manifestert fysisk, mentalt og følelsesmessig. Hvis du ønsker å være en sterk, selvstendig kvinne, trenger du ikke lete lenger enn din egen kropp.
  • Øvelse for en time hver eneste dag. Du trenger ikke å være en olympisk mester å være i god form, ta en joggetur rundt i nabolaget, ta hunden på tur, eller ta en sykkeltur. Oppholder seg i form forbedrer din generelle helse, ditt humør, og energinivået, noe som vil forbedre ytelsen i alle aspekter av livet ditt.
  • Ditt kosthold bør bestå av frukt, grønnsaker, magre proteiner, hele korn, og noen meieriprodukter. Hold deg unna for mye sukker og fett.
 4. 4
  Administrere din økonomi. Hvis du ønsker å være uavhengig, må du lære hvordan du skal betale for ditt eget liv, slik at du ikke trenger å stole på andre mennesker. Bruke pengene klokt, og unngå sløsing eller fjollete utgifter.
  • Kjenn din inntekt. Når man skal vurdere din inntekt, sørg for å ta hensyn til fradrag, inkluderer statlige og føderale skatter, som vil komme ut av bruttolønnen.
  • Sjekk kontoutskriften jevnlig, og sørg for å holde dine egne poster så godt slik at du kan ta feil.
  • Prioriter dine utgifter. Topp prioritet bør være på grunnleggende nødvendigheter som mat, husly og klær. Ting som dyre klær, konserter og ferier er luksus. Lære å skille mellom nødvendigheter og luksus.
 5. 5
  Gi til andre. En av de beste måtene du kan øve din styrke er å gi noe tilbake til dem som er mindre heldige enn deg. Du trenger ikke å være rik eller velstående å gjøre en positiv innvirkning på samfunnet, så begynner i det små.
  • Vurdere frivillig på en non-profit organisasjon i din kommune. Identifiser hvilke saker du er mest opptatt av. Frivillig på et suppekjøkken, din lokale SPCA, eller annen samfunnsutvikling program.
  • Øv tilfeldige handlinger av godhet. Du trenger ikke å bli en formell frivillig å gi tilbake. Hvis du ser noen i nød, og deretter hjelpe dem. Selv som liten en handling som å hjelpe somebody bære boksene kan lyse opp hans eller hennes dag.

Tips

 • Finne en sterk kvinnelig rollemodell å se opp til kan hjelpe deg å finne den inspirasjonen du trenger for å føle seg mer uavhengige. Denne kvinnen kan være et familiemedlem, en kvinnelig suffragist, eller en kvinnelig artist eller politiker.