Wkeno

Hvordan å utføre en obduksjon på et menneske

En obduksjon er utført av en rettsmedisiner på en avdød menneske. En medisinsk obduksjon utføres når foul-spill ikke er mistenkt, hvis foul-spill er mistenkt, en mye mer detaljert rettsmedisinske obduksjon kalt en medisinsk-juridisk vil bli gjort. I begge tilfeller er obduksjoner fremført for å avgjøre fire konkrete ting: tid for døden, dødsårsak, skader på kroppen, og type død (selvmord, mord, naturlige årsaker)

Denne artikkelen vil forklare hvordan en obduksjon er gjort, men forfatteren tolererer ikke prøver det ut selv.

Trinn

Hvordan å utføre en obduksjon på et menneske. Få en penn og papir klar for å ta notater, eller få en stemmeopptaker og bare diktere notater høyt.
Hvordan å utføre en obduksjon på et menneske. Få en penn og papir klar for å ta notater, eller få en stemmeopptaker og bare diktere notater høyt.
 1. 1
  Få en penn og papir klar for å ta notater, eller få en stemmeopptaker og bare diktere notater høyt.
 2. 2
  Først bør den høyde, vekt, alder, kjønn og av legemet bli notert og lagret. noen karakteristiske kjennetegn som fødselsmerker, arr, eller tatoveringer bør bemerkes også.
 3. 3
  Du bør også ta fingeravtrykk på dette punktet, kan de være nødvendig i politiets etterforskning.
 4. 4
  Undersøke kroppen veldig nøye, omhyggelig, under forstørrelse. Kontroller klær og hud for noen merker som ser utenom det vanlige. Fibre som ikke synes å tilhøre, dråper av blod, organiske materialer, og eventuelle rester funnet på klær bør alle bli notert. Noen blåmerker, sår eller merker på huden bør bemerkes også. Hvis foul-spill er mistenkt, nøye sjekke under ofrenes negler. Ofte vil du finne blod eller hud fra angriperen.
 5. 5
  Sjekke for eventuelle tannhelsepersonell. Dental poster blir ofte brukt til å identifisere likene. Utfør en x-ray for å finne eventuelle ødelagte eller brukket bein, eller medisinsk utstyr, som en pacemaker. Disse postene kan også brukes for å identifisere objektet.
 6. 6
  Sjekk underlivet etter tegn på voldtekt, blåmerker og river er vanlig i slike tilfeller. Dette vil bidra til å avgjøre om foul-spill var involvert eller ikke.
 7. 7
  Nå er det på tide å ta en fotografisk oversikt over kroppen, påkledd og naken. Vær spesielt forsiktig når du fjerner klær, som det kan være behov for politiets etterforskning. Ta nærbilder av merkene, blåmerker, blod flekker, osv., som du lagt merke til tidligere.
 8. 8
  Tas en blodprøve, kan det bli brukt for DNA-formål, eller for å bestemme om den ble utsatt på narkotika, hadde brukt alkohol, eller om det forelå forgiftning.
 9. 9
  Nå er tiden inne for å åpne kroppens hulrom, men ikke gå i for mye detalj. Gjør ett stort "Y"-formet snitt fra hver skulder over brystet til brystkasse, deretter ned til navlen, spre åpne huden og sjekk for å se om noen ribben er brukket.
 10. 10
  Split brystkasse, åpne den opp, og undersøke lungene og hjertet, merke noe unormalt, og ta en ny blodprøve direkte fra hjertet.
 11. 11
  Neste du bør undersøke hvert organ i brysthulen individuelt. Vei hvert organ, ta opp noe bemerkelsesverdig, og ta en vevsprøve i tilfelle videre undersøkelse er nødvendig.
 12. 12
  Deretter gjenta den samme prosessen for organene i underkroppen, som milt og tarmer, som noen ganger delvis fordøyde maten brukes til å fastslå dødstidspunktet.
 13. 13
  En urinprøve bør også tas fra blæren ved hjelp av en sprøyte, på samme måte som blod, urin kan brukes i prøver for å påvise stoffer eller giftstoff.
 14. 14
  Alltid nøye undersøke øynene, kan enhver hemangioma eller petechial utslett (små, ødelagte blodkar) være et tegn på kvelning eller kvelning.
 15. 15
  Deretter undersøke hodet. Sjekk om det er skade på skallen som sprekker eller blåmerker.
 16. 16
  Fjern toppen av skallen, og fjern deretter hjernen. Følg samme fremgangsmåte som med alle andre organer, veie, og ta en prøve.
 17. 17
  Etter obduksjonen er ferdig, ferdig med notater eller din diktert opptak. Oppgi dødsårsak, og årsakene som førte deg til denne konklusjonen.
 18. 18
  Nevn noen detaljer, uansett hvor lite, da de kan være de endelige ledetråder som trengs for å stoppe en morder eller å sette et familiemedlem sinnet rolig.
 19. 19
  Basert på dine funn (forutsatt at du er en lisensiert Coroner) høvdingen rettsmedisiner vil utstede en dødsattest.
 20. 20
  Kroppen vil bli returnert til gjenlevende familiemedlemmer for gravferden.

Tips

 • MERK: Noen studenter, kunstnere og forskere angivelig tok likene fra graver og dissekert og flådd dem under den mørke middelalder og tidlige tider da det var åpenbart ingen trykte eller fotografiske plater. Dette var for å lære, skrive og tegne menneskets anatomi og fysiologi.

Advarsler

 • Ikke utfør obduksjoner (eller disseksjoner), hvis du ikke er en lisensiert rettsmedisineren. Som vil bli vurdert lemlestelse og er en forbrytelse.