Wkeno

Hvordan å våkne opp tidlig

Stå opp tidligere for det meste om å få bedre søvn, trene i løpet av dagen, og kommer til å sove tidligere. Ved noen anslag, får nesten 30% av den europeiske arbeidsstokken færre enn seks timers søvn per natt. Vitenskapen forteller oss at hvis du får den anbefalte mengden søvn i løpet av natten, er det lettere å våkne opp tidligere. Les videre for noen nyttige tips om å våkne tidlig om morgenen.

Trinn

Hvordan å våkne opp tidlig. Start en nattlig rutine.
Hvordan å våkne opp tidlig. Start en nattlig rutine.
 1. 1
  Start en nattlig rutine. Vet hvor mye søvn du trenger, og planlegge deretter. Rutinen kan bestå av dusjing, drikke varm melk, eller gjøre avslappende øvelser som yoga eller pilates. Legg merke til de første tegn på tretthet (dvs. gjesping, tunge øyne osv.). Når du får i seng, lytte til klassisk musikk før du begynner å sove. Utpeke soverommet for å sove bare. Avstå fra anstrengende aktiviteter, da dette vil hemme komfortabel søvn tid.
  • Angi en alarm for sengetid. Angi en alarm (fortrinnsvis en stille en) for når du ønsker å være i seng med. Når alarmen går, kan du prøve å være i seng og forsøke å sove. En alarm vil være nyttig i å få deg i seng tidligere og oftere.
 2. 2
  Dim lysene ca en time før du går i dvale. Dimming lysene en time før du planlegger å sove vil hjelpe undertrykke hormonet melatonin, som kan føre til en bedre natts søvn. Prøv å slå av TV-skjermer, bærbare skjermer og lignende en time før du ønsker å gå i dvale.
 3. 3
  Få en god natts søvn. Det er en enkel sannhet, men det betyr ikke at det er noe mindre viktig: sover nok vil hjelpe deg å våkne opp tidligere.
  • Det er lettere å våkne opp tidlig hvis du har har den anbefalte mengden av søvn i løpet av natten. Tenkt på å få:
   • 7 til 9 timer søvn for voksne.
   • 9 til 10 timer søvn for gravide.
   • 10 til 11 timers søvn for barn og eldre.
 4. 4
  Sove med gardinene halvåpne. Sove med gardinene halvåpne kan hjelpe kroppen din til å slutte å produsere melatonin samtidig gradvis oppbygging av produksjonen av adrenalin. Dette kan hjelpe kroppen din være klar til å omfavne dagen etter når vekkerklokken ringer.
 5. 5
  Prøv å falle tilbake i søvn hvis du våkner om natten. Forbli i senga for å unngå å vekke kroppen din bør du bevege deg rundt.
 6. 6
  Sørg for å ha en vekkerklokke sett på en rimelig tid. Når vekkerklokken ringer, umiddelbart starte dagen. Ikke slumre eller deaktivere alarmen og gå tilbake til å sove, da dette er en fristelse til en sløsing morgen.
  • Prøv å sette vekkerklokken hvor det er ute av rekkevidde. Du vil da bli tvunget til å komme ut av sengen for å slå av alarmen.
 7. 7
  Utøve tidlig nok i dag. Mange leger tror at å få i en moderat intens kardiovaskulær trening i løpet av ettermiddagen hjelper folk få sove på en rimelig tid. Så gå til gym, bli en basketball team, eller ryker ut den støvete tredemølle du har vært å fortelle deg selv at du vil bruke. Det vil hjelpe deg å få til å sove tidligere.
  • Prøv ikke å trene senere på kvelden. Trene sent på kvelden øker kroppens kjernetemperatur. Siden søvn er antatt å være forårsaket av et fall i kroppens temperatur, kan kveldsåpne trening være skadelig for en tidlig natts søvn.
 8. 8
  Unngå å drikke koffeinholdige drinker på kvelden. Det vil holde kroppen våken og til slutt føre til søvnløshet.
 9. 9
  Gradvis går i dvale 10 minutter tidligere hver dag inntil du har truffet målet ditt tid. Gjør det samme for å våkne opp.
 10. 10
  Få mer søvn på dager etter at du har under-søvn. Folk trenger mer søvn neste dag når de ikke klarer å få nok søvn dagen før (er). Så hvis du fikk bare 5 eller 6 timers søvn på mandag, være nøye med å få 10 til 11 timers søvn på tirsdag for å kompensere for deprivasjon din. Ellers kan du mate en ond sirkel av søvnighet hver morgen.
 11. 11
  Unngå slumring vekkerklokken. Så snart alarmen ringer, komme seg ut av sengen for å starte i morgen. Du vil etter hvert vekke og føler bedre at du har holdt ut gjennom morgenen døsighet.
  • Slumring ikke vil føle deg mer uthvilt. Forskere har funnet ut at du ikke får mer avslappet, REM søvn mens slumring, noe som gjør dette skyldig glede spesielt sløsing for våkenhet din.
 12. 12
  Ikke lur i lange perioder i løpet av dagen. Jo nærmere det kommer til selve sengetid, kan jo mer ødeleggende en lur være. Hvis du trenger å ta en lur, prøver å gjøre det før 03:00, og begrense den til under 45 minutter. Det vil gi den mest hvile mens du fremdeles har en god sjanse til å sovne raskt senere på kvelden.

Tips

 • Sett vekkerklokken lenger unna så du må stå opp for å slå av alarmen.
 • Så snart alarmen går av, komme seg ut av sengen og begynne på dagen. Det er nyttig å snakke deg gjennom dagen fordi det holder tankene dine går mot ting senere på dagen slik at du kan fortelle deg selv at du ikke er sliten. Hvis du stadig er minner deg om dine planer i dag og insistere du er ikke trøtt, vil yawny morgentimene fly rett forbi.
 • Holde en konsekvent søvn tidsplan. Sovne og våkne opp på samme tid hver dag.
 • En sunn søvn rutine er en vanskelig vane å tilpasse seg. Etter hvert satt en vekker gang tidligere (for eksempel 10 minutter tidligere hver annen uke), og dette vil hjelpe deg å våkne opp tidligere uten å forstyrre søvnen din timeplan.
 • Hvis du er sliten om morgenen, ta en kald dusj. Dette vil øke blodtrykket og vesentlig vekke kroppen.
 • Slutte å være lat og bare gjøre det. Hva er poenget med å leve hvis du ikke kommer til å bruke hver dag til det fulle. Søvn er alltid der, mulighetene er ikke.
 • Gjøre fysiske øvelser som vekker kroppen din. Push-ups, hopping knekt, og utfall er stor for kvitte morgen tretthet.
 • Hvis du trenger en wake-up call, spør en venn til å ringe deg for å vekke deg.
 • Hvis du har problemer med å sovne, prøv å bevege deg bort fra dataskjermer, TV, osv. Utslipp av LCD-skjermer hindre deg fra å kunne sovne.
 • Prøv å finne mengden å sove som er riktig for deg. Noen trenger bare syv timers søvn og føle energi på morgenen. Finn en uke eller helg som du kan gå i dvale til forskjellige tider og våkne opp på samme tid. Se hvor energisk du er når du våkner.
 • Gjør din vekkerklokke på buzz slik at du ikke våkner opp dine foreldre, eller andre som prøver å sove.
 • Bare sove! Rote rundt på elektronikk kan være morsomt... Men kan være litt for avhengighetsskapende ved sengetid.

Advarsler

 • Uansett hvor stor fristelsen er, ikke gå tilbake til den sengen for noe.