Wkeno

Hvordan gå tidlig til sengs

Er du lei av de urolige netter? hvis så, lese for en løsning som passer deg!

Trinn

Hvordan gå tidlig til sengs. Er du lei av de urolige netter?
Hvordan gå tidlig til sengs. Er du lei av de urolige netter?
 1. 1
  Erkjenner det er sent. For de fleste av de som går til sengs sent det er stort sett et problem mentalitet. Du ser på klokken og tenker "02:00?". Oh, no problem, har jeg fortsatt har god tid ". Nei, det gjør du ikke. Når du gjør det til en vane å gå til sengs veien forbi midnatt, blir din ide om sent en stadig senere time. Så neste gang du ser på klokken og ser det er forbi 23:30 (eller helst du ville vurdere 'tidlig'), forlate alt du gjorde på den tiden, og begynne å stresser for å gå til sengs. det første skrittet i ferd med å gå til sengs tidlig omdefinerer din ide om "tidlig" og "sen".
 2. 2
  Gi deg selv grunner for å få til sengs tidligere. Ett godt incitament er tilbakekaller en tid (eller flere) når forsinkelse i å få til sengs hadde katastrofale resultater: du forsovet, ikke får nok søvn, ble syk, etc. Også, hvis du er en vanlig sen-nighter (f.eks college student), vil dette gi deg en sjanse til å se at rarest av naturlige fenomener: en soloppgang! Holde seg gjennom natten for å se soloppgangen teller ikke!
 3. 3
  Bestem hvilken tid du trenger å våkne opp. "Vel, det meste av tiden jeg våkner opp på 07:00, men noen ganger våkner jeg opp på 6:00 for å gjøre lekser" er ikke et godt svar. Hvis du har planlagt på å våkne opp på 6:00 så du skulle tro at å gå til sengs en time tidligere ville gjøre opp for det, men du vil ikke bli lei i det nevnte sengetid, så du ville ligge i sengen i en time og bare få 7 timers søvn. Din wake-up tid må være den samme hver dag unntatt for sjeldne anledninger. Helgene er ikke sjelden.
 4. 4
  Trekk fra 8 timer fra det tidspunktet du våkner. Bestem hvor lang tid det faktisk tar deg å sovne. Ikke blikk på vekkerklokken hele tiden for å teste dette, tenk om du ligger i sengen for det virker for timer, eller gjør hodet knapt traff puten? Hvis den første er tilfelle, bør du trekke fra én time fra den tiden du har. Hvis hodet knapt treffer puta du trenger bare ca fem minutter i sengen før din -8 timers tid. Hvis du er et sted i mellom 30 minutter skal være et trygt mengde tid til å være i seng før du trenger å sovne.
 5. 5
  Gjøre noe beroligende før sengetid. Datamaskinen kan være beroligende men hjernen naturligvis gjør deg søvnig når det er mørkt, så ved å stirre på en skjerm du holder deg våken og våken i mer enn du burde. En dusj er en utmerket ting å gjøre før sengetid. Gjør din aktivitet en slags vane. Dette hjelper.
 6. 6
  Gå til sengs rett når du begynner å føle sliten. Den beste tiden å gå til sengs er når du ikke kan slutte å gjespe og føler behov for å bare lukke øynene og legger hodet ned. Hvis du tvinger deg selv til å holde seg våken, etter at denne fasen er over, vil du ha en lett hodepine på grunn av tretthet, men stoppe følelsen av at trang til å gå i dvale, noe som gjør at du holde deg våken enda mer.
 7. 7
  Være strenge på leggetid. Tving deg selv til å slå av datamaskinen og TV før sengetid. Ved å slå av datamaskinen (ikke skjermen) vil du måtte vente på det å starte på nytt og normalt som er nok til å overtale deg til å gå av datamaskinen. Kast fjernkontrollen for TV-en gjennom rommet eller på gulvet (forsiktig). Komme opp å slå på TV virker neppe verdt det, ikke sant?
 8. 8
  Etter at du har fulgt en seng tid for en uke eller så, hvis du fortsatt er trøtt eller svært uvillig til å stå opp om morgenen kan du fortsatt skylder deg selv noen timer. La deg sove måte i helgen. Gjør dette et par ganger og du vil sannsynligvis ikke lenger føler behov for å sove i helgene. Det er bra. Det betyr at du får nok søvn hver natt. Hvis du holde ønsker å stå opp tidligere enn din vekketid deretter gå til sengs litt senere. Noen mennesker trenger mindre søvn enn andre, og du kan ikke lenger å gå til sengs en time tidlig lenger på grunn av rutinen.
 9. 9
  Belønne deg selv for ditt fagområde. Unn deg selv en film for annenhver uke du klarer å få til sengs tidlig. Legg merke til hvor mye bedre du føler deg i dag-til-dag liv, på skolen eller på jobben din. Hvis du får et sted rundt 8 timer søvn per natt, og til rett tid, vil du sannsynligvis merke en dramatisk økning i din fysiske og mentale helse!

Tips

 • Hvis du ikke går til sengs i tide og få nok søvn du kan lide av dårlig søvnkvalitet.
 • Pass på at du ikke bruker snooze-knappen. Tving deg selv til å bokstavelig talt hopper ut av sengen hver morgen, selv gjøre noen hopping knekt å få blodet flyter.
 • Barn kan kreve ekstra søvn. Tenåringer som har en stor test neste dag vil gjøre det bedre hvis de går tidlig til sengs i stedet for å holde seg slutten for å studere. Hvis du har en rimelig tid til å studere hver dag, bør ikke dette være et problem.
 • Ikke tekst til vennene dine når du ligger nede i deg seng. Det holder deg våken!
 • Prøv å holde seg borte fra telefonen før sengetid.
 • Hvis musikken holder tankene snu, noen ganger hvit støy, for eksempel en vifte, kan bidra til å dekke bakgrunnsstøy og redusere forstyrrende tanker.
 • Pass på at du setter fornuftige mål, og noen mennesker kan ikke få åtte timers søvn.
 • Hvis du har en søvnforstyrrelse som Insomnia, dsps, osv. er det best å oppsøke lege eller spesialist og forskning andre metoder som lysterapi, og chronotherapy, som kan brukes i tillegg til disse.
 • Prøv å lese en bok for en bit, hvis du ikke kan sovne, vil det gjøre deg sliten.
 • Føler konstant trøtt eller regelmessig våkne opp tidlig både kan være symptomer på depresjon. Hvis du er bekymret for at dette kan være tilfelle for deg, bør du kontakte lege eller en terapeut / rådgiver.
 • Hvis du derimot ikke har en sovende uorden, prøv å unngå sovetabletter. Din søvn bør ikke bli tvunget.
 • Lytt til beroligende musikk. Det er nok av beroligende lydbånd på Internett for gratis og de bare ta et minutt eller to å laste ned og oppdatere på din mp3-spiller.
 • Prøv å ha en varm drink like før du går til sengs for å roe deg ned og slappe av deg. En kopp varm kakao eller hawlix er bra:).
 • Prøv å unngå å ta din iPhone eller iPad til sengs. Det er vanedannende og spiser bort tid og du aldri innse.
 • Ofte når tenåringer er lei, de vanligvis lider av stress, så trøste dem eller fortelle dem til å slappe av, og ikke å bekymre deg mye. Det vil hjelpe dem å føle seg bedre.
 • Få en venn til å se til at du går til sengs i tide. De kan skjule fjernkontrollen til TV-en, eller slå av datamaskinen, eller slå av lyset der du leser. De kan også gjøre dette for seg selv for å unngå å holde deg våken. Ikke gjør dette hvis du er irritabel.

Advarsler

 • Søvnmangel kan redusere fokus og evne til å tenke skikkelig med opptil 33%. Dette gjør det mer sannsynlig å skade deg selv hvis du jobber med maskiner eller kjøre til jobb. Etter kun 17 timer uten søvn, er ens hjernekraft lavere i samme grad som å være beruset.
 • Fatigue er et stort problem på veien. Hvis du får nok søvn om natten, er sjansen for at en ulykke mindre.