Wkeno

Hvordan sette seg mål

Neste gang noen forteller deg at å sette mål er virkelig mye hype, fortell ham / henne denne. "Hvis livet er en reise, hvordan vil du få det hvis du ikke har en reiserute? Mål fortelle deg hvor du går, hvordan du skal komme dit, og hva du vil gjøre når du kommer dit".

Trinn

Hvordan sette seg mål. Begynne i det små, men fortsette å gå.
Hvordan sette seg mål. Begynne i det små, men fortsette å gå.
 1. 1
  Bestem hva du vil. Målsetting er det motsatte av flytende gjennom livet la ting skje med deg. Hvis du ikke vet hva du ønsker å oppnå, være og lykkes på i livet, så du risikerer å være åpen for å gjøre hva andre foreslår. Sette mål krever at du ta en beslutning om hva du egentlig vil. Streve for disse målene kan du nå dine kjente ønsker. Og målsetting krever å sette en tidsfrist, slik at du ikke kaster bort dyrebar tid.
  • Få klar på hva du ønsker ved å stille en rekke spørsmål. Spør deg selv:
   • Hva vet jeg om dette?
   • Hvilken informasjon har jeg?
   • Hvilken informasjon trenger jeg? Hvor kan jeg få det?
   • Hvilke ferdigheter trenger jeg å mestre?
   • Hvilke andre ressurser bør jeg bruke?
   • Er dette den beste måten å gjøre det, eller er det noen annen måte?
 2. 2
  Begynne i det små, men fortsette å gå. Mål trenger ikke nødvendigvis å være stor. Faktisk, når du setter mål for høyt, kan du finne det overveldende og for tidkrevende, slik at du bare gi opp eller holde på å endre mål snarere enn å oppnå noe. Husk at målet innstillingen er ikke alt om suksess - det vil være tilbakeslag. Dette er grunnen til at små mål er å foretrekke fordi du kan måle prestasjon og tilbakeslag ikke banke deg om så strengt.
  • Sett mål i små trinn, komplett med tid, dato, beløp, noen detaljer. Hvis du forteller deg selv, "Jeg kommer til å være en operasanger" og deretter sitte rundt og vente på det å plutselig skje, du kunne ventet hele livet. Starte med sangtimer for en måned, og deretter et år og utsetter deg for opera musikk. Deretter kan du gå videre til mer sangtimer år etter år. Ved å bryte ned dine mål i mindre, gjennomførbar enheter, er det mer sannsynlig å få dem til å gå i oppfyllelse. Husk, hadde selv de største de å starte et sted.
 3. 3
  Match dine mål til relevante områder av livet. Det er ikke uvanlig å ha generelle mål som gjelder for alle områder av livet ditt. Ting som: "Jeg ønsker å være vellykket", eller "jeg ønsker å bli rik". De er ambisjonene med bred hensikt snarere enn spesifikke veikart. Ved detaljering dine mål i spesifikke realms av livet ditt, vil du få mer kontroll og følelse av formål over dem.
  • Tildele dine mål til forskjellige aspekter av livet ditt. Kanskje har ett eller to mål for hvert område til å begynne med. Disse områdene kan inneholde: familie og hjem, karriere, sosiale, fysiske, mentale og åndelige.
   • For eksempel, hvis du sier: "Jeg ønsker å være en vellykket pappa", og deretter prøve å gjøre mål mot utvikling av familielivet samtidig holde et øye etter måter å forbedre din karriere og andre områder av livet ditt.
 4. 4
  Vær positiv når angivelse dine mål. I stedet for å si: "Jeg kommer ikke til å savne min treningsprogram i dag", si "jeg skal få tid til 20 minutter på tredemølle." Sier målet ditt positivt vil hjelpe deg å se på det som en god ting å gjøre, og ikke som et biprodukt av hva du må unngå.
 5. 5
  Ikke undervurder deg selv. Det er fristende å noen ganger bare slapp av eller la deg av for lett. Hvis du ønsker å skrive den definitive europeiske romanen, så ikke prøv å churn ut bare en side eller to om dagen når du vet at du er mer enn i stand til å skrive fem sider, selv ti. Frykten for å mislykkes noen ganger er å klandre for å sette våre mål for lavt. Hvor ofte har du sagt noe sånt som "jeg egentlig ikke ønsker å jobbe frivillig for at prosjektet fordi jeg kan skru den opp. Og så mine kolleger vil gjøre narr av meg?" Mye, sannsynligvis.
  • Husk at noen frykten er ubegrunnet. Hvordan vet du at du faktisk ødelegge det? Og hvordan vet du sikkert dine medarbeidere vil le av din innsats? Hvis du prøver å snakke fornuft med din frykt, mer ofte enn ikke, vil du innse at det egentlig ikke er noen grunn for deg til å være tilbakeholdne og at faktisk, kan du gjøre det.
 6. 6
  Skriv det ned. Sette mål ned på papiret er mer enn bare memorere det. Du er faktisk bekrefter din vilje til å gjøre det til virkelighet. En skriftlig liste over mål er en effektiv påminnelse om hva du må gjøre. Når du er ferdig, skrive en god anmeldelse av prestasjon din. En enkel liste på et stykke bærbare papir er greit. Eller du kan bruke et dataprogram for å virkelig jazz den opp hvis det er din greie. Det kan være lurt å henge opp den skriftlige mål ark et sted, som en konstant påminnelse om å arbeide mot målene dine: inni skapet ditt, baksiden av medisinskapet døren, eller på oppslagstavlen i nærheten av skrivebordet ditt.
 7. 7
  Bekrefter det. Affirmasjon er egentlig mer enn å skrive ned, "Jeg skal kjøpe min 559 710€ hjem til jul", tjue ganger. Det handler om å være bevisst, ikke bare av tankeprosesser, men også av dine handlinger i løpet av dagen. Hvis du prøver å spare penger og deretter du passerer et butikkvindu hvor et flott par sko synes å ha navnet ditt på det, tenke, "Hvis jeg kjøper disse skoene, ville jeg være å gjøre mitt mål om å redde enklere? Vil Jeg kunne oppfylle min deadline hvis jeg splurge bare denne ene gangen? Et par måneder fra nå hvis jeg ikke møte min deadline fordi jeg ikke spare nok, ville jeg føler meg bra om det? ".
 8. 8
  Slutte å utsette ting. Så du har hørt dette før. Big deal. Vel, det er det. Tid svinn er en av de verste forbrytelser i historien. Hvis Henry Ford frata studere og fiksing og triksing med maskiner for annen gang, ville noen andre har forbedret på biler, og han ville ikke ha gått inn i historien som en pioner. Hvis du er vant til sommel, kan bli bullheaded om et mål virke skremmende i begynnelsen. Prøv å sette en tidsplan, og deretter belønne deg selv hver gang du møter den.
 9. 9
  Tilvenne deg selv til å like utfordringer. Det vanskeligste er å like noe nyttig. Mange mennesker fokuserer ubevisst på de små, grunne ting i livet, for eksempel underholdning, kjendis-titting, ønsker etter livsstil for de rike og berømte, etc., og når tiden kommer for å fokusere på store mål for oss selv, tilbake vi ut fordi Vi ser det som utover våre egne evner. Det er rett og slett en feiltolket relativitetsteorien. Det er grunn til å føle seg verdiløs før et stort mål bare fordi du har vært like smålig mål. Erstatte den grunne med å tenke stort når du sette mål - tillat deg selv å tenke store tanker.
 10. 10
  Se fremgangen din. Etter innstilling, bekrefter og gjør, kommer gjennom. Denne artikkelen er fokusert på innstillingen. Men som en del av å sette målene dine, må du huske å skrive i sporadiske uttalelser som krever at du "omtaler dette målet fremgang". Det er en viktig påminnelse om å holde deg på veien til å oppnå de målene du har satt deg selv. Nå går satt målene dine og begynne å jobbe på dem!

Tips

 • Små avgjørelser kan ha en stor innvirkning på å jobbe mot målet ditt. Husk at målene dine er dine veikart til suksess i livet. Uten dem, kan du miste din vei. Selv om du kan alltid gå tilbake samme vei, kanskje du ikke har tid, mulighet, energi eller ressurser du en gang hadde da du kunne ha gjort dine mål skje én etter én.
 • Tro at du kan gjøre det, fordi du kan.
 • Lytt til mennesker som har oppnådd du respekterer og be om deres råd. Husk, du trenger ikke å like den personen til å respektere dem.
 • Være aktiv i livet er mest effektive. Komme i gang og ting vil bli lettere å holde dem gående.
 • Hvis du spør deg selv, hvorfor de andre kan bli en vellykket person, men du kan ikke? Er de sterkere enn deg? Nei, dette er en put-off som vil sette deg tilbake. Aldri gi deg selv noen unnskyldninger, ikke engang en! Ellers vil du bli vant til det!
 • Gode ​​ordtak eller uttrykk kan bidra til å motivere deg. Les disse hver gang du føler deg motløs. Disse kan tjene til å styrke og motivere deg.
 • Prøve å visualisere utfallet på en gang i fremtiden. Hold øynene satt på visjonen din eller på utfallet. Ved å starte reisen, vil du møte innvendinger og selvtillit tvil. Det er nyttig å utvikle en vane å ha en daglig motiverende å holde fokus.
 • Inkluder din familie og sine mål på listen over mål. Skape balanse og en rimelig tid. Nyt dine mål, og hvis de blir kjedelig og veldig stressende, og deretter gå tilbake og justere dem for å tillate lidenskap og besluttsomhet.

Mindful

 • Sette mål som er lett oppnåelig og du må ikke strekke kan hjelpe deg å holde kurset, men ikke nødvendigvis fremme vekst. Du bestemmer om du ønsker å trå vannet eller ri bølgen til en annen del av livet ditt.

Ting du trenger

 • Papir og penn, kanskje en bærbar PC
 • Styret for forstørring mål (valgfritt)