Wkeno

Hvordan du kan forbedre din helse som en diabetiker

Hvis du er diabetiker du vil ønske å gjøre alt du kan for å forbedre din helse som vil forbedre din diabetes.
Type 1 diabetes personer kan ikke kureres, og må ta insulin injeksjoner flere ganger per dag for livet - fordi bukspyttkjertelen produserer ikke insulin.
Type 2-diabetes kan bli kontrollert eller noen ganger "kurert" - med mindre bukspyttkjertelen er bare delvis arbeider (arrete, skadet), som krever lav-dose insulin, så vel som å endre livsstil, i alle fall!

Trinn

Hvordan du kan forbedre din helse som en diabetiker. Kosthold er en del av helbredelse av type 2.
Hvordan du kan forbedre din helse som en diabetiker. Kosthold er en del av helbredelse av type 2.
 1. 1
  Kosthold er en del av helbredelse av type 2. Type 1 og 2 behov for å opprettholde en sunn diabetiker diett, i rute (ikke bli for sulten) for å bli bedre. Følg råd fra din lege eller diabetes pedagog.
  • Spis langsomt, sensoren i hjernen trenger ca 20 minutter å få "Jeg er full!" signal.
   Hvis du spiser fort, får du full, selv overspising - men fremdeles føler deg sulten.
   Drikk vann med måltidet for å unngå overspising.
 2. 2
  Trening kan være en kur (type 2). Hvis det er medisinsk forsvarlig, begynne å trene 30 minutter om dagen, for kraftig, men lav innvirkning aktivitet. En 30-minutters spasertur på en rask tempo kan bidra til å redusere blodsukkeret, og muligens mengden av medisiner som trengs. Du kan også bryte øvelsen i tre, 10 - eller to, 15-minutters perioder, hele dagen.
 3. 3
  Har en medisinsk plan for trening for å justere doseringen nedover, "hvis du tar insulin eller bruker blodsukkersenkende medikamenter", fordi øvelsen senker blodsukkeret, og for mye insulin kan muligens føre til hypoglykemi.
 4. 4
  Ta medisiner på tiden som beskrevet, holder alle selvtesting poster. Inngå og holde avtaler med helseteam og lege, og for å få laboratorietester som instruert.
  Manglende insulindosen kan forårsake hypoglykemi eller ketoacidose (høyt blod acid) - enten kan forårsake "anfall, koma og død".
 5. 5
  Følg legens retningslinjer, herunder, men ikke begrenset til: sjekker blodsukkeret som anvist, tar insulin / medisiner som anvist, etter et måltid tidsplan, hvis det er nødvendig.
  Få vanlig øye, nyrefunksjon, og foten helsen.
  Kommunisere med helsepersonell, utvikle en effektiv behandling plan for diabetes - ved å arbeide sammen med din helse team - slik at du er bedre forberedt på å håndtere sykdommen.
 6. 6
  Har din hemoglobin A1c test gjort hver 3. måned eller som anvist av legen din. Målet for en verdi på 6,5% eller mindre som anbefalt av European Diabetes Association. Denne test måler gjennomsnittlig blodsukkernivå i løpet av en periode på 2-3 måneder, og er en sterk indikasjon på generell glykemisk kontroll.
 7. 7
  Slutt å røyke! Røyking øker blodsukkernivået, skader blodårer som kan føre til hjertesykdom og slag, og påvirker blodsirkulasjonen på grunn av innsnevring av blodårene. Hjertesykdom, hjerneslag og sirkulasjon problemer er hyppige komplikasjoner av diabetes, selv hos ikke-røykere, en diabetiker røyker i stor grad øker hans eller hennes risiko for å utvikle disse komplikasjonene.
 8. 8
  Vet hvordan de skal behandle hyperglykemi, eller høyt blodsukker som kan oppstå i både type 1 og type 2 diabetes.
  • Høyt blodsukker oppstår på et nivå over 126mg/dL (7mmol / L), som oppstår som et resultat av stress, utilstrekkelig insulin, for mye mat, eller et problem med oral medisin.
  • Watch høyt sukker symptomer inkludert: hyppig tørste, hyppig vannlating, uvanlig sult, trøtthet og irritabilitet.
  • Behandlingen inkluderer justering insulinbehandling (ofte, vil pasienter som bruker insulin bare ta en korreksjon skutt basert på nivået av blodsukkeret), eller justere muntlig medisiner.
  • Ubehandlet hyperglykemi er en ledende årsak til komplikasjoner fra diabetes, derfor er det viktig å gjenkjenne og behandle hyperglykemi som anvist av legen din.
  • Mens pasienter som tar insulin vil typisk justere sine insulindoser for lavere blodsukker, vil pasienter som tar oral medisin eller pasienter som bruker kosthold eller trening vanligvis nødt til å justere sine karbohydratinntak å kontrollere blodsukkeret.
 9. 9
  Høy (hyper) blodsukkeret er livstruende for en annen grunn - ubehandlet kan det raskt utvikle seg til diabetisk ketoacidose (DKA), som ofte krever sykehusinnleggelse.
  • Symptomene inkluderer kvalme, oppkast, uslokkelig tørst, diaré og muskelkramper. Hvis du opplever noen av disse symptomene på DKA, Søk lege, fra ikke nok insulin.

For mye insulin

 1. 1
  Lav (føling) blodsukkeret er, også, livstruende - kalt hypoglykemi forårsaket av for mye insulin, for lite eller ingen mat, eller annen overdose: du trenger å vite hvordan å gjenkjenne og behandle det - hovedsakelig når du tar insulin eller glukosereduserende narkotika.
  • Hypoglykemi oppstår når blodsukkeret er under 70mg/dL (3.9mmol / L). Det kan oppstå som et resultat av stress, for mye insulin, for lite mat til mengden insulin du brukte, eller et problem med oral diabetes medisiner.
  • Watch lite sukker symptomer inkludert: skjelving, tremor, hjertebank, svetting, clamminess - med mulig anfall, koma eller død.
  • Forsiktig: ubehandlet hypoglykemi kan raskt utvikle seg til de verste resultatene av anfall, koma eller død, derfor er det svært viktig at hypoglykemi er raskt anerkjent og behandlet som anvist av legen din.
  • I enhver situasjon der pasienten mener at han eller hun lider av hypoglykemi, bør pasienten bekreft med en blodsukker test, men bør pasienten behandle umiddelbart, hvis de føler at hypoglykemi er alvorlig og det ville ta for lang tid å teste. Mild hypoglykemi kan behandles av pasienten og vanligvis innebærer forbruk av 15 gram karbohydrater i form av sukkerholdige (ikke diett) brus, fruktjuice, glukose tabletter / gel, eller en liten snack i form av kjeks, pretzels, hard candy, osv. Det er viktig å merke seg at godteri barer inneholder en høy mengde av fett og kan bremse opptaket av sukker fra candy bar, og derfor er det ikke anbefales at pasienter bruker fettrike godteri barer å behandle hypoglykemi som blodet sukker kan ikke stige raskt nok til å hindre fall i blodsukkeret.
 2. 2
  Når pasienten har self-behandlet, vente 10-15 minutter, og deretter teste hans eller hennes blod sukker for å bekrefte at blodsukkeret har steget over 70mg/dl (3 0,9 mmol / L).
  • Hvis blodsukkeret er fortsatt under 70mg/dL (3.9mmol / L), skal pasienten gjenta behandlingen prosessen, og hvis upon teste igjen etter 10-15 minutter blodsukkernivået er fortsatt under 70mg/dL (3.9mmol / L ), bør pasienten behandle igjen og konsultere hans / hennes lege umiddelbart.
  • Etter vellykket selv-behandling for en hypoglykemisk hendelse, hvis pasienten har et måltid planlagt innenfor de neste 30 minuttene, bør pasienten fortsette som normalt, men fortsette å overvåke hans eller hennes symptomer eller blodsukker for å sjekke for eventuelle ytterligere episoder av hypoglykemi.
  • Hvis hans / hennes neste måltid er utover 30 minutter, bør pasienten konsumere en liten snack (1/2 av en sandwich og en 8 oz glass melk eller en pakke med peanøttsmør kjeks).
 3. 3
  Gripe inn for en annen person. Alvorlig hypoglykemi er en akutt medisinsk tilstand som krever umiddelbar intervensjon, og kan noen ganger krever intervensjon fra en andre-eller tredje-part. Det kan oppstå når blodsukkeret faller så raskt at pasienten ikke er godt nok til å selv-behandle, eller når pasienten lider av "hypoglykemi ubevissthet" (kanskje et barn eller eldre diabetikere).
  • Alvorlig hypoglykemi kan føre til besvimelse, kramper eller død. Behandlingen kan eller kan ikke være mulig av pasienten selv på grunn forringes vesentlig forblir imidlertid den samme behandling: øke blodsukkernivået så hurtig som mulig. Dette kan oppnås ved hjelp av oralt inntak av karbohydrater, om pasienten er ved bevissthet.
 4. 4
  Få akutt hjelp, hvis diabetiker er:. Bevisstløs, ute av stand til å svelge, eller har et anfall, som utenfor intervensjon er nødvendig Kontakt 911 eller akuttmedisinske teknikere eller ambulansepersonell.
 5. 5
  Vet hvordan du bruker en glukagon nødssituasjon kit, får en og instruere familiemedlemmer og venner hvordan de skal bruke den. Det kan redde livet ditt, hvis du har "alvorlig lavt blodsukker og er bevisstløs". Ambulansepersonellet kan ikke komme frem i tide.

Tips

 • Spør legen din om å senke blodsukkeret og lavere behov for insulin under søvn (natt eller dag): ikke spise annet enn lys protein snack ved sengetid, særlig å stoppe ikke-essensielle næringsstoffer to eller tre timer før din søvn-tid, drikker bare vann (ikke alkohol, ingen koffein eller andre sentralstimulerende midler) i slike tider, forteller deg selv: "At mat vil være her i morgen!"
 • Sove (på en amost tom mage!) - Få seks, helst syv eller flere timer med søvn for utvinning tid for nerver og alle andre systemer for å bosette og hvile. Dette vil redusere diabetes problemer, dvs.: blodsukkernivået [og forbedre blodtrykket].
  • Hvis du trenger hjelp til å sove, (1) prøve ett antihistamin å forårsake døsighet som ikke forårsaker høyere blodtrykk (HBP), så billig som 5€ for 100 (som Equate merkevaren "Chlortabs '): det er klorfeniraminmaleat - også selges som "Chlortrimeton 'og som' Corcidin-HBP '. (Ikke bruk sukkerholdige antihistamin sirup.) (2) Ta Valerian som en svært middel urt - hjelper med søvn og er spesielt kjent for å redusere smerter i kroppen og smerter. Hvis du våkner opp for tidlig, drikke vann og ta en ny dose av begge deler, hvis fire timer eller mer har gått siden den første dosen. (3) Ta kalsium med magnesium og vitamin D3 og B-vitaminer, omega3, omega3-6-9 som alle jobber sammen, forårsaker mye bedre avslapping og mange andre helsemessige fordeler! (4) En "liten porsjon protein mat" hjelper søvn - som vanlig kalkun eller kylling, og spiser mandler (! Har mer fiber), valnøtter, pekannøtter, solsikke og gresskarfrø, pistasjenøtter, røde peanøtter med skall-on (også, slike frø og alle nøtter har essensielle oljer!).
 • Hvis du tar insulin eller andre diabetes medisiner og tror at du "må snack" før sengetid for å unngå lavt blodsukker (hypoglykemi) i løpet av natten - hvordan gjør du "hindre" at overflødig insulin Snakk med legen din om å justere dosen av? medisiner til "ikke trenger en sen kveld snack".
  • Gi nerver, lever og fordøyelsessystemet tid til å fullføre arbeidet, og for å hvile og for generell oppgang, fra sukker produsert av [fortsetter] fordøyelsen etter å ha sovnet, så sukker er mindre forhøyet i blodet, og for å stoppe fett eller sukker blir behandlet hele natten i leveren (tillater in-fordøyelsen å klare, så vel), etc.

Advarsler

 • Det er ingen erstatning for profesjonell medisinsk behandling - men bare du kan være selvbevisst, gjør dine selvtester, svare riktig til noen høy / lav sukker symptomer som du opplever.
 • Hvis du har tørr, "bomull" munn urinering ofte, kan du være i ketoacidose: oppsøk øyeblikkelig legehjelp!
 • Hvis du føler deg svimmel, ør, skjelven, har en levendegjort hjertefrekvens, og er klam (kult, men litt svett), kan du være å ha en insulin reaksjon - umiddelbart behandle for hypoglykemi som anvist av legen din.