Wkeno

Hvordan å vedta en polyphasic søvn tidsplan

Polyphasic er en samlebetegnelse som refererer til noen forskjellige søvnmønster som reduserer sove tid til 2-5 timer daglig. Hver type polyphasic søvn bryter opp sovetid i mindre deler i løpet av dagen, slik at folk kan sove mindre, men føler varselet. Hvis du er døende for betydelig ekstra tid på en dag uten å føle sove ute eller trøtt, kan dette være det rette for deg. Bli advart, skjønt - overgangsperioden definitivt er ikke lett.

Trinn

Hvordan å vedta en polyphasic søvn tidsplan. Fremgangsmåte for Everyman tidsplan.
Hvordan å vedta en polyphasic søvn tidsplan. Fremgangsmåte for Everyman tidsplan.
 1. 1
  Er du klar? Forbered deg selv: polyphasic sove er ikke noe å bli tatt lett på. Er du mentalt forberedt på å gå gjennom 7-10 dager med ekstrem trøtthet, før kroppen tilpasser seg den nye planen?
  • Be om avspasering. Du vil ikke være i form til å arbeide, særlig i midten av de to-ukers periode justering.
  • Bestem deg for en tidsplan og konkrete lur ganger. Med alle typer søvn, våre kropper som pålitelighet og rytme. Hvis du tar hver lur på samme tid hver dag for like lang tid hver dag, vil det være lettere for kroppen å justere.
  • Skriv en liste over fysisk-intensive "å gjøre" s. Du vil plutselig ha mye mer tid enn du er vant til, og kjedsomhet bringer søvn raskere enn noe annet. Fysisk avslappende aktiviteter som lesing vil sette deg til å sove raskere enn du kan realisere det.
 2. 2
  Fremgangsmåte for Everyman tidsplan: Du trenger bare å sove for rundt 4 timer i døgnet, og regnes for å være mye lettere å tilpasse seg enn Uberman planen. The Everyman planen er også en god ide hvis du liker tanken på fortsatt "gå til sengs" hver kveld.
  • Bestemme når man skal sove. Du vil ha tre timer med kjernen søvn (dette er vanligvis et sted mellom 02:00-05:00 og 04:00-07:00) og tre 20-minutters naps (fordelt slik at du er våken fire ganger for ca 5 timer hver).
  • Sette alarmer og holder seg til tidsplanen søvn. Du vil føle deg ganske søvnmangel under justering, selv, men vedta en rigid tilnærming til å sove og våkne opp i tide vil hastigheten din justering. Det er en god idé å plassere klokken noen få meter fra sengen slik at du vil bli tvunget til å stå opp for å slå den av. Sørg også for å slå på lyset så snart du våkner opp, eller sove med lysene på og bind for øynene.
  • Finne noe å gjøre på lang sikt. Etter de første ukene, vil du ha fullt tilpasset og har litt problemer med å overholde tidsplanen. Du er nå våken i 20 timer i døgnet, opp fra 16 eller 17. Mens du kan ha behov for den tiden, vil du høyst sannsynlig ha mye ledig tid nå, spesielt i helgene. Kjedsomhet kan overbevise deg til å gå tilbake til å sove om natten.
 3. 3
  Fremgangsmåte for mer effektive, men vanskeligere Uberman søvn tidsplan: Uberman planen består av seks 20-minutters naps i løpet av dagen, og har ingen kjerne søvn. Dette betyr at 20-minutt naps er den lengste strekningen av søvn du får, hvis du ikke forsov.
 4. 4
  ) Start med å holde seg våken i 24 timer.
  • Begynn å ta tolv 20-minutters naps, hver linjeavstand nøyaktig to timers mellomrom, for to til fire dager. Tar en Huperzine supplement i denne tidsperioden kan hjelpe.
  • Ta seks 20-minutters naps, hver fordelt nøyaktig fire timers mellomrom, hver dag. Ikke avviker fra planen.
  • Husk at denne planen forbyr enhver aktivitet som tar lengre tid at 3 timer og 40 minutter (inkludert reisetid til og fra sengen).

Tips

 • Med polyphasic søvn, de første dagene til uker hjernen din vil kjempe for å passe inn, men når den gjør det, vil du i teorien få de nødvendige aspekter av søvn i naps, forlater du følelsen uthvilt.

Advarsler

 • Det er ikke fullt ut kjent om det er fysiske eller psykiske risikoen forbundet med denne prosedyren. Men det finnes bøker skrevet om emnet som sier at det ikke er usunt, hvis det er gjort for seks måneder, som er så langt som forsøkene går. Hvis du utfører denne prosedyren for mer enn seks måneder, er du på vei inn ukjente farvann.
 • Ikke hopp naps, som det vil også lei deg.
 • Det er lite vitenskapelig forskning på polyphasic søvn og mest mulig informasjon om det kommer fra uavhengige forskere uten fagfellevurdering.
 • IKKE forsøk denne metoden hvis du har noen form for en diagnostisert epileptisk lidelse. Utilstrekkelig hvile kan føre til ubehag / angrep.
 • IKKE forsov, som det vil trøtthet deg for minst varigheten av to naps.
 • Må ikke svelges koffein, som stimulanser påvirke kvaliteten av naturlig søvn: stue på 4 timers søvn om dagen tar ingenting hvis ikke kvalitet.
 • Barn eller yngre tenåringer bør ikke forsøke å prøve dette som mindre søvn kan alvorlig hinder for deres utvikling.
 • Nøye observere kosthold og merk matvarer som styrke eller tretthet. Poly søvn kan føre til matintoleranse.
 • En anekdotisk korrelasjon er funnet mellom lengden av tid brukt på denne søvnsyklus og tap av kreativitet.
 • Hvis du føler noen dårlige bivirkninger fra polyphasic søvn, ikke vær redd for å snakke med legen din.