Wkeno

Hvordan bekjempe for mye søvn

Ikke får nok søvn kan noen ganger være en dårlig ting. Men visste du at å få for mye søvn er like ille?

Trinn

Hvordan bekjempe for mye søvn. Sovne til vanlig tid.
Hvordan bekjempe for mye søvn. Sovne til vanlig tid.
 1. 1
  Planlegg dagen din. Hvis du vet at du har en liste over ting å gjøre, vil det motivere deg til å våkne opp og få ting ferdig så snart som mulig.
 2. 2
  Sovne til vanlig tid. Ikke gå i dvale senere, og forventer å våkne opp om morgenen tidligere. Det er lurt å sove i, og det er den tingen du ikke ønsker å gjøre. Hvis du trenger å endre tidsplanen, få til sengs så snart som mulig og fortsette å våkne opp på samme tid.
 3. 3
  Sette en alarm. Det trenger ikke å være for tidlig, akkurat nok til å få alt fra 7-9 timer med søvn. Gjør dette i minst en måned og kroppen din vil bli vant til å våkne opp på denne tiden, så du slipper å bruke alarmen. Prøv ikke å treffe for å slumre-knappen, men trener det kroppen din til å holde sliten i morgen. Hvis du har en kaffemaskin som vil starte på visse tidspunkt automatisk, sett den slik at du kan våkne opp til duften av nykokt kaffe.
 4. 4
  Fortelle andre mennesker. Hvis du ikke hører alarmen, eller hvis du glemmer å sette den, sørg for at det er noen rundt for å sørge for at du ikke sove i for sent.
 5. 5
  Våkn opp på samme tid i helgene. Hvis du bryter din vane med å få 7-9 timers søvn hver dag, vil det være vanskeligere å komme tilbake i rutine på ukedager.
 6. 6
  Ha en morgen rutine. Det kan være sit-ups etterfulgt av en dusj, få kledd, og kaffe. Men når det er en vane, vil du automatisk gjøre det når du våkner opp i stedet for å rulle over for noen flere Z-tallet.
 7. 7
  Våkn opp og gjøre noe. Når du har gjort din rutine, komme i bevegelse. Gå til jobben, eller hvis du kjører, park litt ut og ta trappene opp. I helgen kan du gå en tur eller vakuum. Uansett hva du gjør, få blod i bevegelse. Det vil la deg fjerne mentale spindelvev igjen av søvn og bosette seg i våken tilstand.
 8. 8
  Være sunn. Ved påfyll av vitaminer og næringsstoffer i kroppen din, kan du holde deg på sporet. Drikk mye vann fordi dehydrering kan gjøre deg overtrøtt og kan gjøre det vanskeligere å våkne opp om morgenen.
 9. 9
  Utøve. Holde blodet flyter i løpet av dagen kan holde kroppen i form og vil gjøre dine søvnvaner mer sunt. Hvis jobben din ikke tillater deg å få noen form for fysisk aktivitet, prøv jogging eller yoga før middag. Men ikke trene før sengetid tid eller det vil gjøre det vanskeligere å sovne.
 10. 10
  Reduser mengden koffein du forbruker på en dag. Koffein sent på dagen kan redusere kvaliteten på søvn, som fører til grogginess i morgen.

Advarsler

 • Ta minst uke eller så for å forberede deg selv eller enda lenger.
 • Hvis du har ekstraordinære problemer med å våkne opp hver dag, kan du søke hjelp fra en søvn ekspert, så er det flere søvnforstyrrelser (eksempel: idiopatisk hypersomni) som kan være utenfor din evne til å kontrollere. Hvis du finner deg selv å sove gjennom hele dager til tross for forsøk på rådene i denne artikkelen, bør du søke ytterligere råd fra en søvn spesialist.